وبلاگ خبری کارگزاری آراد ایرانیان شعبه رشت
وبلاگ خبری کارگزاری آراد ایرانیان شعبه رشت

وبلاگ خبری کارگزاری آراد ایرانیان شعبه رشت

بورس و اوراق بهادار

توضیح کوتاه دو شرکت قندی درباره اثر افزایش 9 درصدی قیمت شکر


دو شرکت بورسی قند قزوین و ثابت خراسان درباره اثر افزایش 9 درصدی قیمت شکر بر سود 94 و 95 توضیح کوتاهی دادند.

در حالی بعد از تصویب افزایش 9 درصدی قیمت شکر در هفته پیش ، وضعیت شرکت های این گروه کوچک متفاوت و با رشد قیمت و صف خرید برخی و کاهش بهای سهام برخی دیگر همراه شده که دو شرکت بورسی قند قزوین و ثابت خراسان درباره اثر افزایش 9 درصدی قیمت شکر بر سود 94 و 95 توضیح کوتاهی دادند.

براساس این گزارش، امیر حسین صدیقی مدیرعامل قند قزوین که در سه ماه اخیر شاهد بازدهی 30 درصدی سهام شده با ارسال نامه ایی به سازمان بورس اعلام کرد افزایش قیمت شکر تاثیر با اهمیتی بر EPS سال مالی اسفند 94 ندارد.

جواد توکل هرندی مدیرعامل قند ثابت خراسان هم که در سه ماه اخیر نظاره گر بازدهی 16 درصدی سهام بوده به سازمان بورس اعلام کرده با توجه به پیش بینی قیمت فروش کل محصولات، این شرکت تعدیل با اهمیتی در اولین پیش بینی سود هر سهم سال مالی 31 تیر 95 نخواهد داشت

بانک پارسیان


وپارس: این بانک علی رغم گذشت 3 ماه از مهلت قانونی، به تازگی گزارش 3 ماهه منتهی به خرداد ماه را منشتر کرده است.
بر پایه این گزارش سود تحقق یافته در این دوره تنها یک ریال است هرچند که در دوره مشابه سال گذشته 159 ریال زیان محقق شده بود.
بر اساس گزارشی که وپارس منتشر کرده است، سهم مشاع 3 ماهه 5358 زیان است و اما بخش غیر مشاع شامل نتیجه مبادلات ارزی، درآمد کارمزد و سایر درآمدها 7176 میلیارد ریال است که اثر این زیان را پوشش می دهد.
در دوره 3 ماهه وپارس تنها 201 میلیارد ریال هزینه مطالبات مشکوک الوصول شناسایی کرده که به نظر بسیار غیر واقعی است. شرکتی با حجم معوقات بیش از 150 هزار میلیارد ریال نمی تواند تنها 201 میلیارد ریال در 3 ماه ذخیره بگیرد بنابراین گزارش ارائه شده به نحوی تنظیم شده تا شرکت زیان ده نباشد.

9 مصوبه شورای پول و اعتبار/ خبری از کاهش سود بانکی نشد


کاهش سپرده قانونی بانکی در دامنه10 تا 13درصدی،تسهیلات خرید دین16درصدی،کارت اعتباری10میلیون تومانی و اعطای خطوط اعتباری 7 ساله در بازار بین‌ بانکی از مهمترین مصوبات شورای پول و اعتبار بود اما خبری از کاهش سود بانکی نشد.

در پی تاکید رئیس جمهور به خروج از رکود اقتصاد ایران و اعلام جزئیاتی از سیاست های 30 بندی جدید اقتصادی دولت، شورای پول و اعتبار امشب با 9 دستور کار تشکیل جلسه داد که نتایج این مصوبات از سوی روابط‌عمومی بانک‌مرکزی به شرح زیر اعلام شد.

در این میان خبری از یکی از مهمترین انتظارات مبنی بر کاهش نرخ سود بانکی نشد.

1-  دستورالعمل اجرایی اعطای تسهیلات اشتغال‌زایی مددجویان سازمان زندان‌ها و خانواده آنان موضوع بند (ز) تبصره 16 قانون بودجه سال جاری به تصویب رسید.

2-  در راستای کمک به رونق تولید در بخش مسکن در ارتباط با ارتقای قدرت خرید خانوارها و تشویق پس‌انداز متقاضیان مسکن، با موارد زیر موافقت به عمل آمد:

سقف فردی تسهیلات خرید و ساخت مسکن از محل صندوق پس‌انداز یکم و تسهیلات عادی بانک‌ها در شهرهای بالای 200 هزار نفر جمعیت به تمام مراکز استان‌ها (به جز تهران) تسری یافت.

با افزایش سقف فردی تسهیلات ساخت و خرید مسکن از محل حساب سپرده سرمایه‌گذاری ممتاز مسکن در سقف‌های 600، 500 و 400 میلیون ریال به ترتیب در شهر «تهران»، «مراکز استان‌ها و شهرهای بالای 200 هزار نفر جمعیت» و «سایر مناطق شهری» موافقت به عمل آمد.

3- در راستای تحقق اهداف دولت تدبیر و امید، برای ایجاد تحرک در بخش واقعی اقتصاد و فراهم کردن زمینه‌های رشد اقتصادی، حمایت از تولیدکنندگان داخلی و ایجاد فضای رقابتی بین آنها در فروش محصولات داخلی انباشته شده در انبارها و نیز به منظور رفع تنگناهای مالی و کاهش تدریجی نرخ‌های سود بانکی، بانک‌مرکزی می‌تواند ضمن پایش مستمر نرخ تورم، از طریق مداخله و گسترش بازار بین‌بانکی و فراهم کردن منابع مالی لازم برای رفع مشکلات نقدینگی بانک‌ها و هدایت نرخ‌های سود بانکی به دامنه قابل قبول و متناسب با نرخ تورم، سیاست‌ها و اقدامات لازم را معمول کند. بر همین اساس موارد زیر به تصویب رسید

نسبت سپرده قانونی انواع سپرده‌های بانک‌های تجاری و موسسات اعتباری غیربانکی در دامنه 13-10 درصد تعیین می‌شود. بانک‌مرکزی حسب رعایت ضوابط ابلاغی و مصوبات شورای پول و اعتبار توسط بانک‌ها و موسسات اعتباری یاد شده، نسبت سپرده قانونی آنها را در دامنه مزبور تعیین خواهد کرد. نسبت‌های تعیین شده از سوی بانک‌مرکزی در مقاطع زمانی سه‌ماهه و حسب عملکرد بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی مورد بازبینی قرار خواهد گرفت.

سایر مصوبات شورای پول و اعتبار در خصوص نسبت سپرده قانونی بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی به قوت خود باقی است.

اجازه خرید اسناد ناشی از فروش خودرو و ماشین‌آلات کشاورزی (تراکتور و کمباین) توسط شرکت تولیدکننده به میزان هر دستگاه 250 میلیون ریال (حداکثر معادل 80 درصد ارزش هر دستگاه) به مدت حداکثر 7 سال با نرخ 16 درصد توسط بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی خواهد بود و بانک‌مرکزی نیز با نرخ 14 درصد این اعتبار را در اختیار بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی قرار خواهد داد.

اعطای تسهیلات به بنگاه‌های تولیدی از طریق تسهیلات خرید دین (تنزیل اسناد طلب ناشی از فروش اقساطی کالا) از سوی بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی با نرخ سود سالانه 16 درصد (اعتبار لازم برای اجرای این طرح از سوی بانک‌مرکزی با نرخ 14 درصد تامین می‌شود).

اعطای تسهیلات خرید کالاهای مصرفی بادوام و منتخب از طریق صدور کارت اعتباری (برمبنای عقد مرابحه) برای افرادی که درآمد مشخصی دارند، تا سقف حداکثر 100 میلیون ریال با بازپرداخت حداکثر دو سال.

بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به منظور فعال‌سازی و گسترش بازار بین بانکی، در راستای سیاست‌های حمایت از تولید داخلی و خروج از رکود و در جهت کاهش تدریجی نرخ سود بانکی از طریق اعطای خطوط اعتباری با مهلت بازپرداخت حداکثر 7 سال و سپرده‌گذاری در بازار بین بانکی نزد بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی اقدام می‌کند.

4-  شورای پول و اعتبار در چارچوب ماده 21 قانون رفع موانع تولید، رقابت‌پذیری و ارتقای نظام مالی کشور و با هدف مساعدت به بنگاه‌های اقتصادی و هم‌راستا با برنامه‌های دولت برای رونق بخشیدن به اقتصاد کشور، دستورالعمل اجرایی ناظر بر حساب ویژه تامین سرمایه در گردش را به تصویب رساند. به موجب دستورالعمل یادشده، تسهیلاتی به منظور تامین سرمایه در گردش پایدار واحدهای اقتصادی در قالب اعتبار در حساب جاری در اختیار این واحدها قرار می‌گیرد

صنایع مس شهید باهنر


فباهنر: سود 162 ریالی هر سهم این شرکت در گزارش 6 ماهه به 147 ریال کاهش یافت و 35درصد به لحاظ عملیاتی و 13 درصد سود خالص تحقق یافت.
بر پایه گزارش منتشر شده 40درصد از مبلغ فروش در حالی محقق شده است که میزان فروش مقداری شرکت به لحاظ تناژی 18.5درصد نسبت به دوره مشابه کاهش یافته است.
این شرکت در دوره مشابه سال قبل طی 6 ماه 71 میلیارد ریال سود خالص داشته که همکنون تنها به 17 میلیارد ریال سود رسیده است.
بر اساس ترازنامه منشتر شده، میزان موجودی نقد با 50درصد کاهش به 248 میلیارد ریال افت کرده است.
حساب های دریافتنی با 19درصد کاهش به 631 میلیارد ریال رسیده و موجودی کالا با رشد 21درصدی به 2118 میلیارد ریال رشد کرده است.
مانده بدهی بانکی کوتاه مدت نیز با افت 10درصدی به 2982 میلیارد ریال در گزارش جدید رسیده است.

گروه سرمایه گذاری مسکن-سرمایه گذاری مسکن


ثمسکن: این هلدینگ ساختمانی با سرمایه اسمی 5هزار میلیارد ریالی سود هر سهم خود را 251 ریال اعلام نموده که در گزارش9 ماهه منتهی به شهریور ماه بدون تغییر باقی مانده است.
با توجه به ماهیت شرکت های سرمایه گذاری و هلدینگ طبیعی است که سود در طی دوره شناسایی نشده است.