وبلاگ خبری کارگزاری آراد ایرانیان شعبه رشت
وبلاگ خبری کارگزاری آراد ایرانیان شعبه رشت

وبلاگ خبری کارگزاری آراد ایرانیان شعبه رشت

بورس و اوراق بهادار

بهترین و جامع ترین راهکار جهت دریافت سود نقدی از شرکتها

بنا به ماده 24قانون تجارت سهم عبارت است از قسمتی از سرمایه شرکت سهامی است که میزان مشارکت و تعهدات و منافع صاحبان سهم می باشد .با داراشدن سهام شرکت دارنده آن از حقوق مالی مانند سود برخوردار می گردد .

مفهوم شرکت عبارت است از اجتماع عده ای از افراد حقیقی و حقوقی که به منظور انجام موضوعی با به اشتراک گذاشتن سرمایه در منافع و زیان های ان سهیم می شوند در شرکت سهامی سرمایه شرکت به سهام تقسیم می گردد که بنا به ماده 24قانون تجارت سهم عبارت است از قسمتی از سرمایه شرکت سهامی است که میزان مشارکت و تعهدات و منافع صاحبان سهم می باشد .با داراشدن سهام شرکت دارنده آن از حقوق مالی مانند سود برخوردار می گردد .

برای دریافت سودقابل تقسیم انجام پروسه ای در شرکت لازم می باشد .اولین مرحله بنابر ماده 90قانون تجارت تصویب صورتهای مالی در مجمع عمومی عادی سالیانه می باشد که در صورت وجود منافع ،تقسیم ده درصد از سود خالص سالانه بین صاحبان سهام به عنوان حداقل سود تقسیمی الزامی است.

نکته ای که باید توجه داشت این است که اگرچه ماده 90از سود خالص نام می برد ، قانونگذار در ماده237مفهوم سود خالص را عبارت می داند از «در آمد همان سال مالی منهای کلیه هزینه ها و استهلاکات و ذخیره ها اما در ماده 239مفهوم سود واقعی که همان سود قابل تقسیم می باشد را ارایه می نماید که عبارت است از سود خالص سال مالی شرکت منهای زیان های سالهای مالی قبل و اندوخته قانونی مذکور در ماده 238(تازمانی که معادل 5درصد سرمایه به عنوان اندوخته قانونی موضوع شود...)و سایر اندوخته های اختیاری به علاوه سود قابل تقسیم سالهای قبل که تقسیم نشده است »

پس از تصویب سود قابل تقسیم توسط مجمع نوبت به توزیع ان می رسد که بنا بر ماده 240قانون تجارت نحوه پرداخت سود توسط مجمع تعیین خواهد گردید و چنانچه مجمع عمومی درخصوص نحوه پرداخت تصمیمی نگرفت هیات مدیره نحوه پرداخت را تعیین خواهد نمودولی در هرحال پرداخت سود به صاحبان سهام باید ظرف 8ماه پس از تصمیم مجمع عمومی در خصوص تقسیم سود انجام پذیرد.

در خصوص شرکتهای پذیرفته شده در بورس مقرراتی چند قابل توجه بنظر می رسد نظیر دستور العمل انظباطی ناشران پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران که در ماده 5مقرر می دارد ناشر مکلف است سود تصویب شده توسط مجمع عمومی را طبق برنامه اعلام شده و با رعایت مهلت قانونی،به سهامداران پرداخت نماید.به موجب ماده 5 سه تعهد در تبصره های این ماده برای ناشر درج شده است:

تبصره 1- ناشر موظف است خط مشی تقسیم سود را مطابق مقررات، همزمان با اطلاعات پیشبینی درآمد هر سهم به سازمان اعلام نماید.

تبصره 2- ناشر موظف است جدول زمانبندی پرداخت سودنقدی پیشنهادی توسط هیئت مدیره را حداقل 10 روز قبل ازبرگزاری مجمع عمومی عادی افشا نماید. درصورتی که مجمع عمومی عادی سود نقدی بیشتری را نسبت به پیشنهادهیئت مدیره تصویب نماید، جدول زمانبندی پرداخت سود نقدی میبایست متناسب با آن اصلاح و حداکثر ظرف 30 روزپس از تاریخ مجمع افشا گردد.

تبصره 3- ناشر موظف است جهت تسهیل امور سهامداران، انجام کلیۀ اقدامات شرکتی خود از جمله توزیع سود را درصورت قبول شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویۀ وجوه، به آن شرکت واگذار نماید. درصورت عدم قبول شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویۀ وجوه، ناشر مکلف است سود سهامداران را از طریق واریز به حساب بانکی اعلام شده از سوی آنها و یا از طریق حساب بانکی واسطه پرداخت نماید و با درخواست سهامدار، صورتحساب نحوة محاسبۀ مطالبات وی را در اختیار او قرار دهد.النهایه سهامدار باید دو حساب بانکی به شرکت معرفی نماید.

در این خصوص باید به ماده 240 قانون تجارت نیز توجه نمود که عنوان میدارد:

مجمع عمومی پس از تصویب حساب‌های سال مالی و احراز این که سود قابل تقسیم وجود دارد مبلغی از آن را که باید بین صاحبان سهام تقسیم شود تعیین خواهد نمود. علاوه بر این مجمع عمومی می‌تواند تصمیم بگیرد که مبالغی از اندوخته‌هایی که شرکت در اختیار دارد بین صاحبان سهام تقسیم شود. در این صورت در تصمیم مجمع عمومی باید صریحاً قید شود که مبالغ مورد نظر از کدام یک از اندوخته‌ها باید برداشت و تقسیم گردد. هر سودی که بدون رعایت مقررات این قانون تقسیم شود منافع موهوم تلقی خواهد شد. نحوه‌ی پرداخت سود قابل تقسیم توسط مجمع عمومی تعیین می‌شود و اگر مجمع عمومی در خصوص نحوه‌ی پرداخت تصمیمی نگرفته باشد هیأت مدیره نحوه‌ی پرداخت را تعیین خواهد نمود ولی در هر حال پرداخت سود به صاحبان سهام باید ظرف هشت ماه پس از تصمیم مجمع عمومی راجع به تقسیم سود انجام پذیرد.

راههای مطالبه سود در صورتی که شرکت به تعهدات قانونی خود در قبال سهامداران مبنی بر پرداخت سود اقدام نکرد چه می باشد؟

در این خصوص باید بین شرکتهای پذیرفته شده در بورس و شرکتهای غیر بورسی تفاوت قایل شد .در خصوص شرکتهای خارج از بورس مراجع عمومی صلاحیت خواهند داشت و با توجه به میزان طلب مرجع صلاحیت دار انتخاب می شود که صلاحیت شورای حل اختلاف تا مبلغ 5میلیون تومان و بالاتر از این مبلغ در محاکم حقوقی دارای صلاحیت مطرح می شود.

لکن در خصوص شرکتهای پذیرفته شده در بورس، راه حل قدری ساده تر می باشد و روند رسیدگی به نظر کوتاه تر می باشد بدین توضیح که برای دریافت سود می توان به هیات داوری سازمان بورس مراجعه کرد.

مطابق مفاد ماده36 قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران مصوب آذر ماه 1384، اختلافات بین کار گزاران، بازار گردانان، مشاوران سرمایه گذاری، ناشران، سرمایه گذاران وسایر فعالان راجع به فعالیت حرفه ای آنها در صورتی که در کانون مربوطه سازش نگردد توسط هیئت داوری رسیدگی می گردد. مطابق این ماده، رسیدگی به کلیه اختلافات فعالان بازار سرمایه منوط به حرفه ای بودن منشاء، در صلاحیت هیات داوری قرار دارد و صلاحیت عام دادگاهها در این خصوص تخصیص خورده و دادگاه ها دیگر در خصوص دعاوی حقوقی فعالان بازار سرمایه که ناشی از فعالیت حرفه ای آنان است، صلاحیت رسیدگی ندارند. فلسفه پیش بینی چنین نهادی توسط قانونگذار از آن جهت است که دعاوی تخصصی این حوزه با توجه به دو اصل «سرعت» و «دقت» در امور تجاری و به طور خاص بورسی، سریع تر حل و فصل شده و در مرجعی مورد رسیدگی قرار گیرند که ترکیب آن کاملاً تخصصی و حرفه ای باشد.

فرآیند تشکیل پرونده در هیئت داوری

1- تکمیل فرم مخصوص رسیدگی در هیأت داوری

این فرم که توسط خواهان تکمیل می گردد، همانند فرم های دادخواست حقوقی مشخصات خواهان یا وکیل او، خوانده یا وکیل او، خواسته و تقویم آن، دلایل و مستندات و شرحی از ادعای خواهان در آن قید می شود.

جهت سهولت دستیابی شاکیان به فرم مزبور، این فرم در دو پایگاه اینترنتی اطلاع رسانی بازار سرمایه و سازمان بورس و اوراق بهادار درج شده است.

پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه به آدرس: www.sena.ir

و سایت سازمان بورس و اوراق بهادار به آدرس www.seo.ir

2- واریز هزینه داوری

به استناد بند 4 ماده 26 اساسنامه سازمان بورس و اوراق بهادار و مصوبه شورایعالی بورس و اوراق بهادار به تاریخ 21/12/1385، نرخ هزینه داوری به شرح ذیل توسط خواهان پرداخت و فیش واریزی ارسال می گردد:

تا ده میلیون ریال مبلغ مورد اختلاف (خواسته) یک میلیون ریال و نسبت به مازاد ده میلیون ریال 5/1 درصد از مبلغ خواسته و نیز به استناد ماده 16 و بند الف ماده 38 قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب 17/2/87 مجلس شورای اسلامی 3% از هزینه داوری تعیینی، مالیات و عوارض، ظرف ده روز به حساب بانکی مربوط واریز و فیش آن ضمیمه پرونده می گردد. لازم به ذکر است مبلغ و مهلت و نتیجه عدم پرداخت هزینه در اخطاری که از دبیرخانه هیأت داوری ابلاغ می گردد درج شده و در صورت عدم پرداخت این هزینه در مهلت مقرر، قرار رد دعوا از سوی دبیر هیأت داوری که مسئول دبیرخانه هیات نیز است، صادر می شود. در این صورت خواهان دعوا می تواند ظرف ده روز پس از ابلاغ قرار، نزد هیأت داوری اعتراض نماید. در صورت تایید قرار، پرونده مختومه می شود.

3- ارائه مدارک و مستندات

خواهان باید برای اثبات ادعای خویش مدارک و مستندات خود را جهت درج در پرونده به دبیرخانه هیأت ارائه دهد. ارائه اصول کلیه مدارک استنادی در جلسه اول رسیدگی ضرورت دارد.

4- گواهی عدم سازش از کانون مربوطه

به استناد ماده 36 قانون بازار اوراق بهادار مصوب آذرماه 1384 رسیدگی پرونده ها در هیأت منوط به عدم سازش طرفین اختلاف در کانون مربوطه می باشد. کانون مربوط پس از برگزاری جلسه جهت حل و فصل قضیه اختلافی و عدم حصول نتیجه اقدام به صدور گواهی عدم سازش نموده که این گواهی یکی از مقدمات طرح پرونده در هیأت داوری قلمداد می شود.

نکته شایان ذکر این که دعاوی مربوط به عرضه اولیه موضوع ماده 43 قانون بازار اوراق بهادار و دعاوی عدم پرداخت سود توسط ناشران موضوع ماده 15 قانون توسعه ابزار ها و نهادهای مالی نیاز به گذراندن فرایند سازش نداشته و دعاوی مربوط مستقیماً در هیات طرح خواهد شد.

5- ارائه مدارک هویتی/نامه نمایندگی یا وکالتنامه معتبر

طرح دعوا در هیات داوری ممکن است توسط اشخاصی به جز اصیل صورت گیرد. جهت احراز هویت خواهان، وی بایستی مدارک هویتی داشته و یا اگر درخواست رسیدگی را وکیل/نماینده قانونی ارائه نموده اند، نامه نمایندگی یا وکالتنامه معتبر ضمیمه درخواست رسیدگی گردد. لازم به یادآوری است که کلیه مقررات وکالت در دادگاهها در این مرجع نیز مجری بوده و وکلای محترم دادگستری و کارآموزان بایستی متناسب با خواسته اقدام به الصاق تمبر مالیاتی بر وکالت نامه نمایند.

مجوز افزایش سرمایه 10 مجموعه بورسی صادر شد/ 18 مجموعه مجمع افزایش سرمایه برگزار می کنند

افزایش سرمایه برنامه ای است که همواره توسط شرکت های فعال بورسی در راستای اهداف مختلف همچون تأمین منابع مالی لازم جهت اجرای طرح های توسعه ای، اصلاح ساختار مالی شرکت و ... انجام می شود.

افزایش سرمایه برنامه ای است که همواره توسط شرکت های فعال بورسی در راستای اهداف مختلف همچون تأمین منابع مالی لازم جهت اجرای طرح های توسعه ای، اصلاح ساختار مالی شرکت و ... انجام می شود و استفاده از سود انباشته، مطالبات حال شده و آورده نقدی سهامداران از جمله منابع اجرای این برنامه به شمار می روند.

براساس گزارش بورس نیوز، از ابتدای مهر ماه امسال تا 26 آبان ماه جاری، 29 شرکت فعال در بازار سهام درخواست دریافت صدور مجوز انجام برنامه افزایش سرمایه داده اند که در میان آنها 19 مجموعه پس از دریافت مجوز از سازمان بورس و اوراق بهادار، در صدد برگزاری مجمع عمومی فوق العاده سهامداران جهت اجرای این برنامه برآمده اند و 10 شرکت باقیمانده نیز تنها موفق به دریافت مجوز لازم از سازمان بورس شده اند که فهرست این مجموعه ها در جدول زیر آمده است.

مجوز افزایش سرمایه 10 مجموعه بورسی صادر شد

همانطور که از جدول فوق پیداست، ارزش میزان افزایش سرمایه مجموعه های مذکور مبلغ 345 هزار و 378 میلیارد ریال محاسبه می شود که به جز شرکت صنایع شیمیایی ایران برنامه افزایش سرمایه سایر مجموعه ها از محل مطالبات حال شده و آورده نقدی سهامداران اجرایی می شود و اغلب شرکت ها نیز برنامه مذکور را به منظور اجرای طرح های توسعه ای در دست اجرا و توسعه فعالیت های آن به اجرا در می آوردند.

این امر خود نشاندهنده این موضوع است که شرکت ها جهت تأمین نقدینگی لازم جهت اجرای پروژه های در دست اجرای خود از برنامه افزایش سرمایه استفاده می کنند و با استفاده از مشارکت سهامداران در این برنامه از خروج نقدینگی در اختیار شرکت جلوگیری به عمل می آورند.

البته توجه به این نکته حائز اهمیت است که اجرای برنامه افزایش سرمایه به منظور بهره برداری از طرح های توسعه ای در صورت توجیه پذیر بودن انجام آن، همواره مورد استقبال سهامداران و فعالان بازار سرمایه قرار می گیرد و علاوه بر این، راه اندازی پروژه های توسعه ای و خط های تولیدی جدید در شرکت ها در نهایت موجب رونق تولید و اقتصاد کشور می شود و به بهبود وضعیت اقتصادی کشور کمک می کند.

در پایان این گزارش می افزاید، نمادهای همچون "نتوس"، "فملی"، "رتاپ"، "غپینو"، "پاسا"، "قنیشا"، "غگرجی"، "سبزوار"، "شتران"، "وصنعت"، "بدکو"، "وبشهر"، "ودی"، "والبر"، "شبهرن"، "ثشاهد"، "دسبحا" و "وغدیر" 18 مجموعه ای هستند که در نظر دارند مجمع عمومی فوق العاده جهت تصمیم گیری در خصوص افزایش سرمایه برگزار کنند.

دلایل تعدیل 231 درصدی سود برآوردی/برنامه های "فایرا" جهت دستیابی به سود 150 میلیارد تومانی

شرکت آلومینیوم ایران پیش بینی درآمد هر سهم سال مالی منتهی به 29 اسفند ماه 93 براساس عملکرد شش ماهه نخست خود را با تعدیل مثبت 231 درصدی و پوشش 48 درصدی سود برآوردی یک هزار و 189 ریالی عنوان کرده است.

شرکت آلومینیوم ایران پیش بینی درآمد هر سهم سال مالی منتهی به 29 اسفند ماه 93 براساس عملکرد شش ماهه نخست خود را با تعدیل مثبت 231 درصدی و پوشش 48 درصدی سود برآوردی یک هزار و 189 ریالی عنوان کرده است.

کاهش قیمت خرید مواد مصرفی و افزایش نرخ فروش محصولات

در همین ارتباط، رییس هیأت مدیره شرکت آلومینیوم ایران در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز عنوان کرد: افزایش قیمت خرید مواد اولیه مورد نیاز تولید در حالی موجب تحقق زیان طی دوره سه ماهه نخست امسال شده بود که این مجموعه در پی کاهش 50 تا 70 دلاری نرخ خرید مواد مصرفی و افزایش نرخ جهانی LME موفق به بهبود وضعیت سودآوری شرکت و دستیابی به سود عملیاتی شده است.

داریوش پاک بین افزود: اگرچه در حال حاضر شاهد کاهش نرخ جهانی LME هستیم، اما با توجه به برنامه و برآوردهای شرکت دستیابی به سود برآوردی 80 میلیارد تومانی تا پایان امسال چندان دور از ذهن نخواهد بود. علاوه بر این، طبق برآوردهای انجام شده هدف اصلی "فایرا" دستیابی به سود 150 میلیارد تومانی طی سال مالی آینده است.

وضعیت پروژه های در دست اجرا و آثار مثبت درآمدی آنها بر "فایرا"

وی به مراحل احداث کارخانه آندسازی در خیرآباد اراک اشاره کرد و اظهار داشت: این پروژه به منظور تولید محصول آند به عنوان مواد اولیه مورد نیاز تولید "فایرا" و مجموعه های فعال هم گروه طی 18 ماه آینده به بهره برداری می رسد و در راستای تأمین نقدینگی مورد نیاز 250 میلیارد تومانی آن، مبلغ 100 میلیارد تومان از منابع مالی شرکت استفاده شده و مابقی مبالغ مورد نیاز از طریق دریافت وام کم بهره از دولت تأمین خواهد شد. این در حالی است که در صورت عدم موفقیت "فایرا" در دریافت وام بانکی نسبت به جذب سرمایه گذاری های جدید جهت اجرایی شدن پروژه مذکور اقدام می شود.

رییس هیأت مدیره شرکت آلومینیوم ایران افزود: در پی احداث کارخانه آندسازی بطور میانگین سالانه حدود 100 هزار تن آند تولید می شود که این میزان درآمد ارزی 50 میلیارد تومانی با احتساب ارز مبادله ای و نیز درآمد 100 میلیارد تومانی براساس نرخ ارز آزاد برای این مجموعه محقق خواهد کرد. علاوه بر این، در حالی سالانه حدود 100 میلیارد تومان هزینه های ناشی از واردات این محصول بر "فایرا" تحمیل می شود که در پی اجرای پروژه مذکور این هزینه ها بسیار کمتر خواهد شد.

پاک بین همچنین با اشاره به احداث کارخانه تولید شمش آلیاژی در شهر کاشان، در این خصوص افزود: با بهره برداری از این طرح توسعه طی اواخر آذر ماه سال جاری، سالانه حدود 30 الی 40 هزار تن شمش آلیاژ تولید می شود.

وی افزود: عملیات بهسازی 74 دیگ نیز در حال انجام است که در پی راه اندازی مجدد 10 دیگ بخار، مقرر شده تا با کمک کارشناسان چینی هر چهار روز، دو دیگ بخار پس از بهینه سازی به فرآیند تولید باز گردانده شود.

رفع مشکلات موجود در زمینه زیست محیطی

رییس هیأت مدیره شرکت آلومینیوم ایران به یکی از مشکلات اصلی "فایرا" طی سال های گذشته اشاره کرد و ابراز داشت: موضوع آلایندگی و چالش های به وجود آمده پیرامون مسایل زیست محیطی از سال 89 تا امسال موجب تحمیل جرایم حدود 230 میلیارد تومانی بر این مجموعه شده بود که با توجه به پروژه های در دست اجرای شرکت همچون احداث کارخانه آندسازی و بهسازی دیگ بخار و نیز با کمک سازمان محیط زیست مشکل مذکور نیز مرتفع گردید.

پروژه تولید یخ خشک یکی از مهمترین برنامه های آتی "فایر"

پاک بین به اجرای طرح توسعه ای تولید یخ خشک به عنوان یکی از مهمترین برنامه های آتی این مجموعه اشاره کرد و گفت: این پروژه به منظور راه اندازی فیلتر هوشمند در کوره ها و پاکسازی محیط کارخانه اجرایی می شود و حدود 90 میلیارد تومان منابع مالی جهت اجرای آن نیاز است. این در حالی است که پیش بینی می شود تا بهره برداری از این پروژه حدود 200 میلیون تومان نقدینگی از محل تولید و ذخیره یخ خشک عاید شرکت شود.

وی افزود: فاز اول اجرای این پروژه طی 12 ماهه آینده در قالب راه اندازی فیلترهای هوشمند اجرایی می شود و پس از آن مراحل تولید یخ خشک و مایع آغاز می شود که البته پروژه مذکور اکنون در مرحله انجام مذاکرات به سر می برد و هنوز نهایی نشده است.

تعامل و همکاری با شرکت های فعال هم گروه جهت جلوگیری از خام فروشی

رییس هیأت مدیره شرکت آلومینیوم ایران به برنامه های "فایرا" جهت جلوگیری از خام فروشی محصولات تولیدی اشاره کرد و ابراز داشت: این مجموعه در حال حاضر محصولاتی همچون شمش بلیت و آلیاژ تولید می کند و با فروش محصولات تولیدی به مجموعه های فعال در صنایع پایین دستی محصولات نهایی همچون ورق، سیم و پروفیل های مختلف تولید می شود. علاوه بر این، بسیاری از مجموعه های فعال تولیدکننده محصولات نهایی از توان دریافت تسهیلات بانکی جهت توسعه فعالیت های خود و اجرای طرح های توسعه ای برخوردار نیستند. از این رو "فایرا" در نظر دارد تا با همکاری و مشارکت در بهره برداری از این طرح ها از خام فروشی محصولات تولیدی و صادات آنها جلوگیری به عمل آورده که این امر به طور قطع آثار مثبتی بر وضعیت سودآوری "فایرا" و سایر مجموعه های هم گروه در پی خواهد داشت. برهمین اساس مراحل اولیه تحقق این برنامه از سوی "فایرا" در حال پیگیری است.

کاهش میزان صادرات محصولات و پاسخ به تقاضای داخلی

پاک بین با اشاره به کاهش حدود 20 هزار تنی صادرات محصولات طی سال مالی جاری نسبت به سال گذشته، در این خصوص افزود: با توجه به نیاز بازار داخلی به محصولات تولیدی "فایرا" در صدد کاهش میزان صادرات محصولات برآمدیم و فروش خارجی تنها در صورت نیاز به تأمین خارجی مواد اولیه و براساس 95 درصد نرخ ارز آزاد در بورس کالا انجام می پذیرد. برهمین اساس صادرات حدود 60 تا 70 هزار تنی تولیدات برای امسال برآورد شده که این رقم طی سال گذشته حدود 90 هزار تن بوده است.

وی در خصوص واردات مواد اولیه مصرفی تصریح کرد: بخش عمده ای از 300 هزار تن آلومینای مصرفی از کشورهایی همچون هند، ویتنام و استرالیا تأمین می شود و علاوه بر آن، بخشی از ماده مصرفی آند نیز به صورت وارداتی فراهم می شود که فرآیند واردات مواد اولیه مورد نیاز تولید نیز با ارز آزاد انجام می شود.

افت قیمت فولاد متوقف شد

گروه بنگاه‌های اقتصادی:روز گذشته قیمت فولاد نسبت به روز‌های قبل تغییری نداشت. با توجه به اینکه اغلب تولید کنندگان و فعالان بازار معتقدند قیمت فولاد به کف خود رسیده در این روز روند نزولی نرخ‌ها متوقف شد. به اعتقاد آنها کاهش آرام قیمت دلار از یکسو و همچنین کاهش حجم مبادلات از سوی دیگر موجب افت قیمت آهن شده و تولید در شرایط فعلی با حداقل سود ممکن صورت می‌پذیرد.

دومین اجلاس معدن و صنایع معدنی برگزار شد

گروه بنگاه‌های اقتصادی: دومین اجلاس معدن و صنایع معدنی در سالن همایش‌های صدا و سیما با حضور فعالان عرصه صنعت، معدن و نمایندگانی از دولت و مجلس برگزار شد. این همایش، از سوی موسسه فرهنگی و هنری گفت‌وگو‌ با حمایت سازمان زمین‌شناسی، خانه معدن، موسسه آموزشی اتاق بازرگانی ایران، شبکه انجمن‌های صنعتی و معدن، دانشگاه صنایع و معادن ایران، دانشکده معدن دانشگاه امیرکبیر، دانشگاه علم و صنعت و دانشکده علوم زمین دانشگاه شهید بهشتی آغاز به کار کرد.