صبح روز جاری نشست خبری مدیر عامل شرکت تاید واتر خاورمیانه در حضور جمعی از خبرنگاران و اصحاب رسانه با هدف بررسی آخرین وضعیت شرکت در سالهای گذشته و اعلام برنامه های آتی مجموعه برگزار شد.
به گزارش خبرنگار بورس نیوز، مدیرعامل شرکت تایدواتر خاورمیانه در ابتدای این نشست در رابطه با آنچه بر "حتاید" گذشت توضیحاتی ارائه کرد و گفت: در سال 92 مشکلات زیادی با سازمان بنادر مطرح بود که به لطف خدا تا به اکنون با تلاش های فراوانی که در این 2.5 سال تمامی مشکلات با سازمان بنادر حل شد. بدهی شرکت تایدواتر به سازمان بنادر از ٢٢٠ میلیارد تومان به کمتر از ٥٠ میلیارد تومان رسید و در حال حاضر هیچ قرارداد بلاتکلیفی وجود برای تاید واتر خاورمیانه وجود ندارد.
مهدی اعتصام در ادامه با اعلام قطعی فروش سهام تایدواتر به موسسه اعتباری کوثر در ١٧ خرداد ماه تصریح کرد: با این تغییر از این پس تایدواترخاورمیانه از مالکیت شرکت های زیر مجموعه سپاه خارج می شود و راه برای حذف نام تایدواتر از فهرست تحریم های اروپا و آمریکا باز خواهد شد.
وی با بیان اینکه در حال رایزنی با وکلای بین المللی برای حل مشکل تحریم های تایدواتر در اتحادیه اروپا و آمریکا هستیم گفت: همچنین موسسه اعتباری کوثر علاقه ای به فروش سهام تایدواتر ندارد و برنامه های توسعه ای این مجموعه با منابع این موسسه گسترده تر خواهد شد.
اعتصام با اشاره به اینکه تایدواتر مجوز حضور در تمامی مناقصه ها و مزایده های بندری را از سازمان بنادر دریافت کرده است گفت: هم اکنون علاوه بر دریافت مجوز ساخت سیلوی ٤٣ هزار تنی تایدواتر در بندر امیرآباد که تا پایان سال 95 مورد بهره برداری قرار می گیرد، مجوز ساخت انبار ٥٠٠٠ متری نیز در بندر انزلی نیز به "حتاید" ابلاغ شده است که در اوایل سال 96 بهره برداری از آن آغاز خواهد شد.
وی ادامه داد: پروژه سرمایه گذاری در ترمینال دوم غلات بندر امام خمینی به ظرفیت ١٥٠ هزار تن توسط این شرکت، وارد مرحله خرید تجهیزات شده و اپراتوری این بندر در اختیار تایدواتر قرار گرفته است. این شرکت ١٥٠٠ میلیارد ریال سرمایه گذاری در این پروژه انجام خواهد داد و در سال ٩٦ بهره برداری از این ترمینال آغاز می شود.
وی همچنین از ساخت دو سیلوی غلات در بندر امام خمینی توسط تایدواتر خبر داد و در خصوص حضور تایدواتر در بندر شهید رجایی گفت: احداث أراضی پشتیبانی در بندر شهید رجایی به متراژ ٦.٢ هکتار به زودی به تایدواترخاورمیانه ابلاغ خواهد شد. همچنین این مجموعه برای حضور در مزایده بندر شهید رجایی منتظر نظر سازمان بنادر است در عین حال زمینه های رفع تحریم را با فروش سهام مالکیتی برقرار کرده، در نتیجه به نظر می رسد برای حضور تایدواتر در این مزایده مانعی وجود نداشته باشد.
وی در خصوص فعالیت های تایدواتر در عرصه سالویج نیز گفت: در حوزه سالویج تایدواتر در مزایده اروند شرکت کرد اما متاسفانه بدلیل داشتن همکار خارجی و قیمت بالاتر دوم شد. با این حال و بر اساس رایزنی های صورت گرفته قرار است ٣ فروند شناور در اروند توسط تایدواتر شناور سازی شود که اولین پروژه ابلاغ شد و شناور نصرالله از بستر رود اروند با موفقیت خارج شد. علاوه بر این در انتظار ابلاغ خارج سازی شناور دوم به نام عسلو در اروندرود هستیم.
این مقام مسئول در خصوص وضعیت قرارداد خور موسی نیز گفت: پروژه خور موسی بزودی با سازمان بنادر و با همکاری یک شریک خارجی تعیین تکلیف می شود.
وی از خرید دو فروند شناور سامیت به مبلغ ١٨.٥ میلیارد تومان برای توسعه فعالیت های دریایی تایدواتر خبر داد و افزود: این شناورها فعلا به شرکت نفت فلات قاره اجاره داده شده است.
وی تصریح کرد: تایدواتر برای بیش از یک میلیارد دلار پروژه بندری و دریایی با طرف های خارحی مذاکرات متعددی انجام داده که تا کنون مبلغ ٦ میلیون یورو یوزانس تایدواتر از اروپا با سود صفر درصد انجام شده است.
وی اجرایی شدن این حجم از پروژه با حضور سرمایه گذاران خارجی را موجب افزایش سودآوری این شرکت و کاهش شدید هزینه های مالی تایدواتر بیان کرد و در خصوص مجمع تایدواتر نیز گفت: مجمع تایدواتر بعد از ماه مبارک رمضان برگزار می شود.
مهندس اعتصام از تحقق کامل درآمدهای تایدواتر برای سال مالی گذشته خبر داد و افزود: تایدواتر تعدیل منفی نخواهد داد و سیاست تقسیم سود بستگی به سهامدار و مالک جدید تایدواتر دارد.
وی در خصوص دیگر برنامه های تاید واتر خاورمیانه این چنین گفت: برنامه بعدی شرکت افزایش سرمایه ٥٠ درصدی و رسیدن سرمایه به ١٥٠٠ میلیارد ریالی است که جلسه توجیهی آن با سازمان بورس برگزار شده وتا کنون 100 درصد از این مبلغ اجرایی شده و در مرحله دوم و برای 50 درصد مابقی این افزایش سرمایه از محل آورده نقدی صورت خواهد پذیرفت.
مهدی اعتصام با بیان این که سرمایهگذاری در تاید واتر «حتاید» در سال 94 به 250 میلیارد تومان رسید، گفت: سهامداران جدید در تاید واتر حضور دارند.
وی در ادامه افزود: "حتاید" در افق پسابرجام توانسته ضمن تلاش برای انعقاد قرارداد های جدید و مشارکت با سرمایه گذاران خارجی، منابع مالی ارزان قیمت از جمله یوزانس و دیگر منابع مالی مورد نیاز خود را تامین میکنند.
این مقام مسئول با بیان اینکه لغو تحریم های شرکت تایدواتر خاورمیانه به منظور افزایش بهره وری و تداوم پیشرفت این شرکت ضروری است، عنوان کرد: مجموعه سرمایهگذاری مهر اقتصاد در زمان حضور خود در ترکیب سهامداران عمده شرکت در مجموع بیش از 320 میلیارد تومان سرمایهگذاری کرد و این در حالی است که حجم سرمایهگذاری ها و طرح های توسعه ای شرکت در سال مالی 94 حدود 250 میلیارد تومان بوده است که این طرح ها حداکثر تا پایان سال 97 اجرایی شده و به بهره برداری می رسد.
اعتصام در خاتمه با بیان اینکه شرکت تایدواتر خاورمیانه از بابت تأمین اعتبار در سال مالی جاری برای اجرای طرح های توسعه ای خود نخواهد داشت، به موضوع واگذاری سهام مدیریتی این شرکت به مؤسسه مالی و اعتباری کوثر اشاره کرد و گفت: این مؤسسه اعتباری وابسته به صندوق بازنشستگی ساتا بوده که به لحاظ تجربه و تخصص مجموعه هایی همچون سرمایه گذاری غدیر را نیز مدیریت می کند. بر همین اساس طبق تعامل های صورت گرفته با مؤسسه کوثر عنوان شده که این مؤسسه اعتباری دست ادامه فعالیت و اجرای طرح های توسعهای در"حتاید" داشته و بنایی برای واگذاری سهام با هدف شناسایی سود حاصل از واگذاری ها هم چون مزایده سهام گروه بهمن را ندارند.