به گزارش خبرنگار بورس خبرگزاری فارس، صبح امروز مهدی اعتصام مدیرعامل شرکت تایدواتر خاورمیانه در نشست خبری با خبرنگاران بازار سرمایه، گفت: «حتاید» در افق پسابرجام توانسته ضمن تلاش برای انعقاد قراردادهای جدید و مشارکت با سرمایهگذاران خارجی، منابع مالی ارزان قیمت از جمله یوزانس و دیگر منابع مالی مورد نیاز خود را میکنند.
وی با بیان اینکه لغو تحریمهای شرکت تایدواتر خاورمیانه به منظور افزایش بهرهوری و تداوم پیشرفت این شرکت ضروری است، عنوان کرد: مجموعه سرمایهگذاری مهر اقتصاد در زمان حضور خود در ترکیب سهامداران عمده شرکت در مجموع بیش از 320 میلیارد تومان سرمایهگذاری کرد و این در حالی است که حجم سرمایهگذاریها و طرحهای توسعهای شرکت در سال مالی 94 حدود 250 میلیارد تومان بوده است که این طرحها حداکثر تا پایان سال 97 اجرایی شده و به بهرهبرداری میرسد.
اعتصام با بیان اینکه شرکت تایدواتر خاورمیانه از بابت تأمین اعتبار در سال مالی جاری برای اجرای طرحهای توسعهای خود نخواهد داشت، به موضوع واگذاری سهام مدیریتی این شرکت به مؤسسه مالی و اعتباری کوثر اشاره کرد و گفت: این مؤسسه اعتباری وابسته به صندوق بازنشستگی ساتا بوده که به لحاظ تجربه و تخصص مجموعههایی همچون سرمایهگذاری غدیر را نیز مدیریت میکند.
بر این اساس طبق تعاملهای صورت گرفته با مؤسسه کوثر عنوان شده که این مؤسسه اعتباری دست ادامه فعالیت و اجرای طرحهای توسعهای در «حتاید» داشته و بنایی برای واگذاری سهام با هدف شناسایی سود حاصل از واگذاریها همچون مزایده سهام گروه بهمن را ندارند.
وی با اشاره به تغییرات صورت گرفته در سازمان بنادر کل کشور گفت: با تغییراتی که صورت گرفته حضور "حتاید" در مناقصه ها بطور جدی تر مورد توجه قرار گرفته است.
اعتصام با بیان اینکه فرایند رفع تحریم های اتحادیه اروپا زیر نظر کارشناسان حقوق بین الملل در حال پیگیری است، عنوان کرد: تعامل به سرمایه گذاران خارجی که علاقه مند به همکاری و شراکت با مجموعه تاید واتر خاورمیانه هستند، از طریق برقراری ارتباطات قوی تر و سرعت بخشی به آنها در دستور کار قرار گرفته است.
وی با اشاره به تغییرات صورت گرفته در سازمان بنادر کل کشور گفت: با تغییراتی که صورت گرفته، حضور "حتاید" در مناقصهها به طور جدیتر مورد توجه قرار گرفته است.
این مقام مسئول با اشاره به فرایند زمانبر رفع تحریم های شرکت گفت: با توجه به مختومه شدن اغلب پروندههای درگیر با تحریمها در اتحادیه اروپا انتظار می رود فرایند مختومه شدن پرونده لغو تحریم ها در فرآیند 9 تا 10 ماهه معمول این دادگاهها حل و فصل شود، اما تحریمهای امریکا با دشواری مواجه بوده و فرآیندی زمانبر است.
وی با اشاره به روند پیگیری رفع اختلافات مالی شرکت تاید واتر خاورمیانه با سازمان بورس، عنوان کرد: همزمان شرکت در زمینه فعالیت های توسعه ای خود نیز پیشرو بود که در این زمینه می توان به پروژه احداث سیلوی 43 هزار تنی بندر امیر آباد اشاره کرد. هم اکنون فرایند اجرایی این سیلو آغاز شده و امید می رود تا آخر سال 95 این پروژه به بهره برداری کامل برسد.
همچنین در بندر انزلی نیز پروژه ساخت انبار 5 هزار متر مربعی منعقد و امید می رود تا پایان امسال بخش اعظم آن اجرا شود.
این پروژه هم اکنون تامین منابع شده و فرایند انتخاب مشاور طی یک ماه آینده انجام خواهد شد و برنامه ریزی ها برای بهره برداری از این طرح اوایل سال 96 است.
اعتصام ادامه داد: در بندر امام نیز هم اکنون اجرای پروژه 150 هزار تنی ترمینال 2 غلات در دستور کار بوده و مجموعه ای از تجهیزات جدید از جمله به منظور تخلیه بار، 2 دستگاه جرثقیل و نقاله به منظور انتقال باز از پای اسکله تا سیلو آماده و خریداری شده است.
وی با بیان اینکه سفارش دستگاههای مورد نیاز شرکت برای این پروژه تا یک ماه آینده آغاز خواهد شد ، عنوان کرد: پیانکار طرح هم اکنون انتخاب و عملیات خاک بردای پس از پایان بررسی نقشه بردای ظرف یک یا دو ماه آینده آغاز خواهد شد. در بندر شهید رجایی نیز شرکت تاید واتر خاورمیانه منظر ابلاغ اعطای زمین 6.6 هکتاری در این بندرگاه از سوی سازمان بنادر است که ارزش سرمایه گذاری در این طرح بر اساس قرارداد BOT بالغ بر 20 میلیارد تومان خواهد بود.
مدیر عامل تاید واتر خاورمیانه از قرارداد خرید دو دستگاه شناور ASD با شرکت نفت فلات قاره به منظور حمل بار خبر داد و گفت: امید می رود تا پایان شهریور ماه امسال کار تحویل شناورها صورت گیرد و در مهر ماه شاهد عملیاتی شده شناورها در سکوهای شرکت فلات قاره باشیم.
وی تامین دو فروند شناور صامت 1 و 2 با سرمایه 18.5 میلیارد تومانی را نیز یاد آور شد و گفت: شرکت به دنیال حضور در مناقصات دیگری نیز است. در این زمینه باید به موضوع شکستن انحصار پروژه های لای روبی از سوی سازمان بنادر در شرکت نگین سبز را مورد اشاره قرار داد که پس از برگزاری جدید ترین مناقصه برگزار شده از سوی این سازمان، پروژه لای روبی به 3 بخش شمال ، جنوب غرب و جنوب شرق تقسیم و بین شرکت های پیمانکار تقسیم شد. بر این اساس اگر چه سودآوری چندانی از این پروژه وجود ندارد، اما حضور "حتاید" در بخش لای روبی از اهمیت استراتژیک برخوردار است.
اعتصام افزود: تاید واتر با شرکت در مناقصه سالوییج (خارج سازی شناورهای مغروق در آب) منطقه اروند متاسفانه نتوانست در برابر قیمت های بالاتر طرف خارجی برنده باشد و دوم شد، اما با این همه انعقاد قرارداد سالوییج 3 فروند شناور داده شده است. در عین حال شرکت توانست در پروژه سالوییج نصر الله شناوری که از 30 سال قبل مدفون شده بود را در ظرف مدت 6 ماه به پیمانکار تحویل بدهد. در عین حال عملیات سالوییج شناور عسلو نیز به شرکت وعده داده شده و هم اکنون شرکت در انتظار انعقاد قرارداد عملیات سالوییج خور موسی با کارفرمای مربوطه است.
مدیر عامل تاید واتر از واقع بینانه بودن بودجه برآوردی این شرکت در سال مالی جاری سخن گفت و افزود: طی سال های اخیر تمرکز اصلی شرکت بر روی اصلاح ساختار و بستن پرونده های سالانه در گذشته بوده در راستای عملیات شفاف سازی با مشقت فراوان طی سال قبل ذخایر زیادی از بابت هزینههای سرمایه گذاری شرکت در نظر گرفته شد که به دنبال اصلاح ساختار 40 میلیارد تومانی در این شرکت بوده است.
وی بر تداوم این روند در سال مالی جاری تاکید کرد و گفت: "حتاید" طی سه سال آینده همچنان به اصلاح ساختار مالی نیازمند خواهد بود و هم اکنون نیز پروندههای مالیاتی 120 میلیارد تومانی شرکت برای سال های 88 و 89 که بطور علی الراس محاسبه شده در دستور کار پیگیری شرکت قراردارد. در این زمینه تا کنون یک پرونده از 34 میلیارد تومان به یک میلیارد تومان کاهش یافته است.