از صنایع مورد وثوق همکاران سیستم تا بازارهای صادراتی و مذاکره با خارجی ها

در محصول راهکاران از نظر درآمد فروش نسبت به سال 93 با افزایش 75 درصدی روبه رو شدیم. درآمد دو محصول سپیدار و دشت نیز با 40 درصد رشد همراه بودند که با توجه به عرضه جدید این دو محصول، انتظار می رود این میزان رشد با شتاب بیشتری ادامه یابد.

نشست خبری شرکت همکاران سیستم روز گذشته با حضور محمود نظاری، رییس هیات مدیره، مهدی امیری مدیر عامل و برخی از مدیران این شرکت فرابورسی برگزار شد و پس از ارایه گزارش عملکرد سال 94 و ترسیم چشم اندازی از سال 95، اصحاب رسانه مهمترین اخبار و چالش های این مجموعه را مورد پرسش قرار دادند.

به گزارش خبرنگار بورس نیوز، در ابتدای این جلسه امیری گزارشی جامع از عملکرد سال 94 "سیستم" ارایه کرد و با اشاره به برگزاری مجمع عادی سالیانه سال مذکور اظهار داشت: در سال ۹۴، حجم فروش محصولات "راهکاران" به بیش از ۴۱۰ میلیارد ریال رسید که نسبت به سال ۹۳، با ۷۸ درصد رشد همراه شده است.

مدیرعامل شرکت همکاران سیستم با اشاره به اینکه حدود 50 درصد از شرکت های فعال در بازار سهام از محصولات "سیستم" استفاده می کنند، اظهار داشت:‌ در محصول راهکاران از نظر درآمد فروش نسبت به سال 93 با افزایش 75 درصدی روبه رو شدیم. درآمد دو محصول سپیدار و دشت نیز با 40 درصد رشد همراه بودند که با توجه به عرضه جدید این دو محصول، انتظار می رود این میزان رشد با شتاب بیشتری ادامه یابد.

امیری با اشاره به اینکه شرکت همکاران سیستم در سال گذشته حدود 20 پروژه بزرگ را در حوزه های مختلف فروش، استقرار و پشتیبانی در اختیار گرفت، پیرامون اهداف سال 95 تأکید کرد: ارتقای سیستم های یکپارچه اطلاعات مدیریت به محصول راهکاران، پروژه های بزرگ و استراتژیک محل تمرکز همکاران سیستم، بین المللی شدن "سیستم" و ارتقای راهکاران بر بستر clad از مهمترین اهداف سال جاری ما هستند.

پس از ارایه این گزارش عملکرد، خبرنگاران و اصحاب رسانه پرسش های خود را مطرح کردند و مدیران شرکت همکاران سیستم پاسخگوی این سوالات بودند.

محمد عزیزالهی، مدیر مهندسی فروش شرکت همکاران سیستم در پاسخ به خبرنگار بورس نیوز پیرامون صنایع مورد وثوق این مجموعه جهت تمرکز فروش و پشتیبانی محصولات در سال 95 و انعقاد قراردادهای بزرگ، گفت: صنایع هدف گذاری شده شرکت در سال 94 شامل صنایع مواد غذایی، پتروشیمی و شیمیایی بوده و در این زمینه اتفاقات خوبی رقم خورد. بطوریکه طی سال گذشته در صنعت مواد غذایی شاهد رشد 100 درصدی حجم فروش محصولات بودیم. در همین راستا، برای سال 95 نیز در نظر داریم همچنان بر صنایع نفت، گاز و پتروشیمی، موادغذایی و آشامیدنی ها تمرکز داشته باشیم؛ ضمن اینکه هلدینگ ها و شرکت های سرمایه گذاری نیز به صنایع مورد نظر ما اضافه خواهند شد. صنعت هتلداری و گردشگری نیز یکی از حوزه هایی است که از پتانسیل بالایی برخوردار است.

وی افزود: برای سال 95 با توجه به چشم انداز اقتصادی حاکم بر صنایع مختلف در نظر داریم جهت ورود فعال تر سه، چهار صنعت جدید دیگر را نیز مورد بررسی قرار دهیم که صنعت قطعه سازی به دلیل شرایط حاکم بر صنعت خودروسازی یکی از آنهاست. در شش ماهه دوم سال نیز صنایع دیگر مورد بررسی قرار خواهند گرفت. البته تاکنون موفق شده ایم به حدود 36 شرکت از مجموعه های بزرگ فروش محصول، استقرار و ارایه خدمات پشتیبانی داشته باشیم که با این تعداد حدود 25 درصد از کل فروش سال جاری محقق می شود.

امیری در پاسخ به سوال یکی دیگر از خبرنگاران پیرامون فعالیت های صادراتی و خارجی "سیستم" اظهار داشت: در راستای توسعه فعالیت ها، تمرکز خود را در بازار اربیل عراق قرار داده ایم که منجر به اخذ نمایندگی در این منطقه شد. البته حضور در اربیل عراق فاز اول برنامه های مجموعه می باشد و در فازهای بعدی و با امکان سنجی و بررسی دیدگاه طرف مقابل، ایده های دیگری نیز برای این کشور در نظر گرفته شده است.

محمود نظاری، رییس هیات مدیره شرکت همکاران سیستم پیرامون پرسشی در خصوص مذاکره با شرکت های سرمایه گذار خارجی تأکید کرد: در خصوص همکاری با شرکت های خارجی باید بگوییم اگر 5 شرکت بزرگ و برتر دنیا در این حوزه وارد ایران شوند، با آنها مذاکره می کنیم؛ البته تاکنون مذاکراتی نیز با برخی مجموعه های خارجی انجام شده و این مذاکرات ادامه دارد. اما نکته مهم اینجاست که طی چند ماه گذشته این قبیل شرکت ها راحت تر به بازار ایران و ورود به آن فکر می کردند؛ اما در مقطع فعلی تا حدی محتاطانه تر به این بازار می نگرند. گرچه هنوز هم برای ورود به ایران و البته همکاری با "سیستم" خوش بین هستند.

نظاری افزود: مشکل و مانع اصلی در حال حاضر این است که سرمایه گذاران خارجی منتظر هستند تا ببینند قواعد و زیرساخت های داخلی چه تغییراتی خواهند داشت و این در شرایطی است که دستگاه های رگولاتوری چندان از نگاه بخش خصوصی به این موارد نگاه نمی کنند و همین عامل موجب می شود تصمیمات و سیاست های آنها چندان برای بخش خصوصی کارساز نباشد. به عبارت بهتر، خلأ کاملی در این بخش وجود دارد و دولت و دستگاه های مربوطه هیچ مذاکراتی با بخش خصوصی داخلی ندارند تا بتوانند در تعاملات خارجی خود بسترهای لازم و شرایط شرکت های خصوصی بخش داخلی را در مذاکره با خارجی ها مطرح کنند.


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.