همچنین در این روز "حکشتی" با 103 واحد افزایش شاخص، بیشترین تأثیر مثبت را بر جا گذاشت و در مقابل "فولاد" با 78 واحد کاهش، بیشترین تأثیر منفی را بر روی شاخص داشت.
شاخص فرابورس نیز با 4 واحدکاهش به رقم 809 واحد رسید.
گفتنی است ارزش کل معاملات در بازار بورس به رقم 3198 میلیارد ریال و ارزش کل معاملات در بازار فرابورس به رقم 926 میلیارد ریال رسید.
اگر معاملات روز جاری را به عنوان اولین روز رسمی معاملات بازار سرمایه پس از نوروز بدانیم باید گفت که ظاهراً امروز معاملات بورس آن چیزی نبود که اهالی تالار با بازگشت رسمی حقوقی ها انتظار داشتند اما ارزش معاملات تقریباً قابل قبول بود.
بر اساس گزارش بورس نیوز، در معاملات امروز اگرچه شاخص کل بورس با رشدی 56 واحدی همراه شد اما این رشد تنها به مدد افزایش قیمت 4 نماد حکشتی، فارس، تاپیکو و پارسان اتفاق افتاد که با توجه به مجموع ارزش معاملات این 4 نماد که به سختی به رقم 12 میلیارد تومان می رسید بنظر می آید که مأموریت و هدف امروز این 4 نماد شاخص کل بوده و بعید است این موضوع ناشی از آغاز یک روند صعودی در این نمادها و تداوم آن برای روزهای آتی باشد.
بر این اساس امروز در نماد گروه پالایشی، "شبندر" در حالی مجدداً به تابلوی معاملات بازگشت که اهالی تالار خود را برای رویارویی با لیدر جدید بورس آماده کرده بودند که به زعم برخی از اهالی تالار "شبندر" با توجه به گزارش جدید خود و رسیدن از زیان به سود می بایست در شرایط نامطلوب لیدر فعلی، این عنوان را از آن خود می کرد. در این خصوص بارها و بارها توضیح داده ایم و نظرات کارشناسان را منتشر نموده ایم. در بررسی گروه پالایشی باید یک نکته مهم را مد نظر قرار داد و آن نگاه دولت خصوصاً وزارت نفت به این صنایع و شرکت های واگذار شده فعال آن به بخش خصوصی می باشد. لذا تا مادامی که وزارت نفت و شرکت ملی پالایش به صنعت پالایشی و حتی پتروشیمی نگاه ارباب و رعیتی دارد نمی توان انتظار حرکت قابل قبول نرخ سهام به تبع رشد سودآوری را داشت که نرخ نفت نیز اصلاً قصد یاری و همراهی با گروه پالایشی در شرایط فعلی را ندارد. اما این گروه نشان داده اگر اراده ای برای تغییر وضعیت آنها از نزول به صعود به وجود آید می توانند بازار سرمایه را حیرت زده کنند.
گروه بانکی: این گروه در شرایط فعلی رجز خوان ترین سهامداران بورس در مقابل دیگر سهام مورد وثوق را دارا است. در هر کانال و گروه تلگرامی که وارد می شویم یک پای بحث و جدل سهامداران گروه خودرویی در مقابل این گروه است. به هر حال زیاد از پتانسیل ها و آینده درخشان این گروه شنیده ایم ولی تاکنون هیچ چیز قابل قبولی از آنها ندیده ایم. نکته قابل توجه این گروه نگاه اشتباه برخی سهامداران آنست بطوریکه برای رشد قیمت و روند صعودی باید اول دیگر گروه ها منفی شوند تا سهام این گروه بالا رود به همین خاطر سهامداران حقیقی بانکی ها به جای تحلیل و تعریف از پتانسیل های موجود در این گروه بیشتر بدنبال تخریب دیگر گروه ها هستند تا شاید نقدینگی وارد این گروه شده و سبب رشد آنها گردد.
در اینکه گروه بانک گروه پر پتانسیل و آماده ای است شکی نیست اما اینکه زمان بروز و نشان دادن این پتانسیل چه موقعی است موضوع اصلی بحث اهالی تالار می باشد.
گروه خودرو: این گروه فعلاً شایعاتش با روند سهامش همخوانی ندارد، از یک سو صحبت از قرارداد ایران خودرو با فیات و قرارداد و سایپا با سیتروئن می شود از سوی دیگر فشار فروش سهام و عرضه تا صف فروش مجال به خریداران نمی دهد. از طرفی دیگر نیز مدیران این شرکت ها خصوصاً ایران خودرو در را بروی رسانه ها بسته اند و مشخص نیست چه در سر دارند.
این هفته آخرین فرصت این گروه برای حفظ لیدری می باشد و اگر ایران خودرو نتواند جانشین خوبی برای سایپای مورد عنایت قرار گرفته صندوق بازنشستگی کارکنان فولاد باشد باید بدنبال لیدر جدیدی برای بورس گشت.
در پایان باید گفت که این هفته شاید یکی از سرنوشت سازترین هفته های بورس باشد چرا که بزودی روند صعودی و هوای بهاری بورس را فرا خواهد گرفت و باید دید این روند با لیدری کدام گروه آغاز خواهد شد و آیا بازار با لیدر قبلی به مسیر خود ادامه خواهد داد؟ هر گروهی که زودتر در بازار خبرسازی کند و اخبار مثبت را روانه تالار کند در تصاحب لیدری موفق تر خواهد بود.