افزایش پی بر ای 64 درصد از صنایع

نسبت پی بر ای سهام شرکت ها و صنایع همواره یکی از چند معیار اصلی برای بررسی ارزندگی سهام شرکت و پتانسیل های آن برای رشد و اعطای بازدهی مناسب به سرمایه گذاران به شمار می رود و اگرچه این نسبت تنها معیار سنجش برای تصمیم گیری جهت سرمایه گذاری در سهام یک شرکت به شمار نمی رود، اما می توان گفت نقش مهمی را در تحلیل ها و بررسی های کارشناسان بازار سرمایه و سرمایه گذاران ایفا می کند.

بازار سرمایه در حالی طی دی ماه سال جاری روند صعودی پر قدرتی را سپری کرد که بموجب آن ارزش سهام اغلب شرکت ها و شاخص ها با افزایش همراه شدند و در این بین نسبت پی بر ای اکثر صنایع نیز با رشد مواجه شد.

بر اساس گزارش بورس نیوز، نسبت پی بر ای سهام شرکت ها و صنایع همواره یکی از چند معیار اصلی برای بررسی ارزندگی سهام شرکت و پتانسیل های آن برای رشد و اعطای بازدهی مناسب به سرمایه گذاران به شمار می رود و اگرچه این نسبت تنها معیار سنجش برای تصمیم گیری جهت سرمایه گذاری در سهام یک شرکت به شمار نمی رود، اما می توان گفت نقش مهمی را در تحلیل ها و بررسی های کارشناسان بازار سرمایه و سرمایه گذاران ایفا می کند.

حال آنکه نسبت پی بر ای اغلب صنایع طی معاملات دی ماه سال جاری با روند مثبتی همراه بوده و در حالی که طی دی ماه سال گذشته نسبت پی بر ای کل صنایع 5.07 مرتبه محاسبه می شود، این نسبت با رشد 22 درصدی طی دی ماه امسال به 6.18 مرتبه افزایش یافته است.

بر اساس اطلاعات منتشر شده از سوی شرکت بورس، طی معاملات دی ماه سال جاری نسبت به دوره مشابه سال گذشته نسبت پی بر ای 23 صنعت یعنی 64 درصد از کل صنایع با رشد همراه بوده و در مقابل آن 12 صنعت نیز با کاهش نسبت پی بر ای مواجه شده اند. همچنین این نسبت برای گروه تأمین برق، گاز، بخار و آب گرم با تک سهم فعال در آن یعنی "بمپنا"، 4.75 مرتبه محاسبه می شود. چرا که نماد معاملاتی "بمپنا" طی دی ماه سال گذشته در بازار سرمایه معامله نمی شده است.

بر این اساس، طی دوره مورد بررسی گروه استخراج سایر معادن با تک نماد "کماسه" در پی تجربه رشد 112 درصدی نسبت پی بر ای در جایگاه نخست جدول رتبه بندی صنایع از نظر رشد نسبت پی بر ای می نشیند. به گونه ای که این نسبت برای نماد مذکور از 6.84 مرتبه به 14.51 مرتبه رسیده است.

بعد از آن صنعت فلزات اساسی با 15 شرکت فعال در آن و رشد حدود 100 درصدی نسبت پی بر ای در ردیف دوم جای می گیرد و جایگاه سوم نیز به صنعت قند و شکر با 9 مجموعه فعال در گروه و صعود 84 درصدی نسبت پی بر ای اختصاص می یابد و نسبت پی بر ای این صنعت طی دوره مذکور از 8.04 مرتبه به 14.8 مرتبه صعود کرده است.

افزایش پی بر ای 64 درصد از صنایع

در این رتبه بندی صنایعی همچون محصولات غذایی و آشامیدنی بجز قند و شکر، خودرو و ساخت قطعات، دباغی و پرداخت چرم، کاشی و سرامیک، سیمان و آهک، استخراج کانه های فلزی، حمل و نقل و انبارداری و ... قرار می گیرند.

این در حالی است که طی دوره مورد بررسی 12 صنعت باقی مانده با افت نسبت پی بر ای مواجه شدند که در این بین می توان به گروه وسایل اندازه گیری، پزشکی و اپتیکی به عنوان صدرنشین جدول رتبه بندی صنایع از این منظر اشاره کرد. چرا که گروه مذکور با تک سهم "آکنتور" با کاهش بیش از 75 درصدی نسبت پی بر ای صنایع همراه شده است. پس از آن گروه منسوجات به دلیل افت حدود 56 درصدی این نسبت قرار می گیرد و رتبه سوم نیز به گروه سایر واسطه گری های مالی با کاهش 32 درصدی نسبت پی بر ای اختصاص می یابد.

همچنین در ردیف های بعدی گروه هایی همچون استخراج ذغال سنگ، کشاورزی و دامپروری، ساخت رادیو، ساخت محصولات فلزی و ... قرار می گیرند.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.