معافیت مالیاتی افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی ها در هر دوره زمانی

طبق ماده 149 تبصره یک اصلاحیه قانون مالیات های مستقیم که شش ماه قبل به امضای رییس جمهور نیز رسیده، اجرای برنامه افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی ها در هر دوره زمانی معاف از مالیات بر درآمد شده است.

برنامه افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی ها از جمله برنامه هایی است که در شرایط فعلی بسیاری از شرکت ها بویژه مجموعه هایی با زیان انباشته قابل توجه در تکاپو برای انجام آن هستند تا با کمک این برنامه بخشی از زیان انباشته خود را پوشش دهند.

بر اساس گزارش بورس نیوز، موضوعی که به تازگی در خصوص اجرای برنامه افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی ها مطرح شده و برخی از شرکت ها با ارسال نامه ای روی سامانه کدال اقدام به توضیح و شفاف سازی در این خصوص نموده اند، الزام اجرای این برنامه تا پایان سال جاری جهت مشمولیت معافیت مالیاتی است. به عبارت بهتر در صورتیکه شرکت هایی که قصد اجرای برنامه افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی ها دارند، تا پایان سال جاری نسبت به انجام این برنامه و طی کردن مراحل قانونی آن اقدام نکنند و اجرای آن به سال آینده موکول می شود، می بایست مالیات پرداخت کنند.

در همین ارتباط، یک کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز عنوان کرد: طبق ماده 149 تبصره یک اصلاحیه قانون مالیات های مستقیم که شش ماه قبل به امضای رییس جمهور نیز رسیده، اجرای برنامه افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی ها در هر دوره زمانی معاف از مالیات بر درآمد شده است. بدین ترتیب حتی اگر برنامه مذکور را طی سال آینده اجرا کنند، همچنان از پرداخت مالیات بر درآمد 22.5 درصدی معاف هستند و در حال حاضر این موضوع به اشتباه در بازار سرمایه و میان سهامداران مطرح شده است.

علی مهرپور افزود: پیشتر بخش نامه ای از سوی سازمان امور مالیاتی ابلاغ شده بود که طی آن شرکت ها جهت مشمولیت معافیت مالیاتی موظف به اجرای برنامه مذکور طی دوره زمانی مشخص بودند.

بر این اساس شرکت ها در صورت عدم پیروی از زمان بندی تعیین شده در بخشنامه مذکور می بایست مالیات بر درآمد 22.5 درصدی پرداخت کنند که هزینه قابل توجهی بر آن ها تحمل می شد و به همین دلیل از اجرایی شدن برنامه افزایش سرمایه پس از دوره تعیین شده منصرف می شدند. حال آنکه اصلاحیه قانون مالیات های مستقیم این اختیار را به شرکت ها می دهد که حتی طی سال های آینده اقدام به افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی کنند.

وی ادامه داد: علاوه بر این، هزینه اصطحلاک نیز به عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی تلقی نمی شود و عملاً با اصلاحیه قانون مالیات زمان اجرای برنامه افزایش سرمایه نامحدود تعیین شده است که این امر موجب تداوم اقبال به سمت سهام شرکت هایی که در صدد افزایش سرمایه هستند، خواهد شد. چرا که همانطور که عنوان شد معمولاً سهامداران پس از مشاهده عدم اجرای برنامه افزایش سرمایه در دوره زمانی تعیین شده به دلیل الزام شرکت در پرداخت هزینه قابل توجه مالیاتی و احتمال عدم اجرایی شدن برنامه از خرید سهام شرکت منصرف می شدند و انتظارات مثبت جهت پوشش زیان انباشته و بهبود وضعیت مالی شرکت از بین می رفت. حال آنکه اصلاحیه قانون مالیات می تواند تبعات مثبتی برای سهامداران این شرکت ها در پی داشته باشد و همچنان برنامه های شرکت برای خروج از زیان انباشته طی سال های آینده از قابلیت اجرایی شدن برخوردارند.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.