انتقاد از رفتار سهامداران/ افق روشن بورس/ نمود خود زنی بانک ها در گزارش های 9 ماهه

با افزایش درآمدهای دولت و آزاد شدن پول های بلوکه شده بخش هایی از صنایع حرکت رو به رشد خود را آغاز خواهند کرد و در این شرایط می توان افق روشنی را برای اقتصاد و بازار سرمایه طی بازه بلند مدت متصور شد.

به نظر می رسد دولت در بلند مدت ناچار است از سیاست های پولی و مالی انقباضی دست بردارد تا رونق در فضای کسب و کار ایجاد شود و درآمدهای عمومی دولت افزایش یابد که این امر به طور قطع با اعمال اثر مثبت بر بازار سرمایه موجب رشد آن طی بلند مدت خواهد شد.

یک کارشناس ارشد بازار سرمایه با بیان این مطلب در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز عنوان کرد: با افزایش درآمدهای دولت و آزاد شدن پول های بلوکه شده بخش هایی از صنایع حرکت رو به رشد خود را آغاز خواهند کرد و در این شرایط می توان افق روشنی را برای اقتصاد و بازار سرمایه طی بازه بلند مدت متصور شد.

حسن بالازاده در ادامه با انتقاد از رفتار سهامداران، در این خصوص افزود: متأسفانه نگرش کوتاه مدت سرمایه گذاران مدت هاست که بازار سرمایه را آزار می دهد و به نظر می رسد هنوز فرهنگ سهامداری در بازار سرمایه ترویج نشده است. چرا که دلیلی برای رشد قابل توجه ارزش سهام اغلب شرکت ها قبل از اجرایی شدن برجام و روند نزولی بورس ناشی از واکنش منفی فعالان بازار سرمایه نسبت به رفع تحریم های بین المللی طی دو روز گذشته وجود ندارد.

از این رو به نظر می رسد رفتار هیجانی در بازار سرمایه نهادینه شده و شناسایی سود در کوتاه ترین زمان دغدغه بسیاری از سهامداران و نیز شرکت های بزرگ حقوقی شده و برای جبران کمبود نقدینگی خود اقدام به عرضه سهام می کنند.

وی افزود: در کنار موارد عنوان شده دیدگاه فعالان بازار سرمایه به سمت سرمایه گذاری در سهام شرکت هایی پیش رفته که از وضعیت بنیادی مناسبی برخوردار نیستند و کمتر سهامداری به سهام شرکت های با وضعیت بنیادی مناسب و کسب بازدهی از محل سود نقدی تقسیمی توجه می کند. البته این موضوع نیز از عدم اعتماد سهامداران نسبت به روند آتی بورس و پتانسیل های آن برای رشد و رونق نشأت می گیرد، چرا که در شرایط فعلی سهامدارانی که با نگاه بلند مدت سرمایه گذاری کرده اند عایدی جز زیان به دست نیاوردند و رویکرد آنها نیز کوتاه مدت شده است.

این کارشناس ارشد بازار سرمایه با مثبت ارزیابی کردن کلیت بازار سرمایه طی ماه های آتی، در این خصوص اظهار داشت: به نظرمی رسد هدف اصلی دولت تزریق نقدینگی های سرگردان به بخشی از اقتصاد کشور باشد که به تولید و بهره وری منجر شود و با توجه به اینکه بازارهای موازی با بورس پتانسیل جذب نقدینگی و سرمایه گذاری در راستای بهبود و رونق اقتصادی را ندارد، بازار سرمایه بهترین مکان برای جذب نقدینگی جدید خواهد بود و از این رو می توان گفت سال آینده از لحاظ رشد اقتصادی و شرایط بازار سرمایه بهتر از سال جاری خواهد بود.

بالازاده به لزوم کاهش نرخ سود سپرده های بانکی اشاره کرد و گفت: با انتشار گزارش عملکرد 9 ماهه سال جاری بانک ها متوجه می شویم که بانک ها با اعلام نرخ سود بالای بانکی خودزنی کرده اند و تداوم این روند به مصلحت آنها و اقتصاد کشور نخواهد بود و حتی ممکن است طی سال های آینده به ورشکستگی بانک ها منجر شود. در این شرایط این سوال مطرح می شود که چه توجیهی برای اعلام نرخ بالای سود سپرده ها و تسهیلات بانکی وجود دارد، آن هم در شرایطی که اغلب صنایع از توانایی اجرای پروژه های سرمایه گذاری با کسب بازدهی بالا و در نهایت پرداخت بهره و اقساط تسهیلات بانکی برخوردار نیستند؟

حال آنکه با توجه به کاهش نرخ سود بین بانکی به محدوده 20 درصد، کاهش آن تا 12 درصد طی سال آینده دور از انتظار نخواهد بود که در پی تحقق آن نرخ سود سپرده های بانکی نیز کاهش می یابد.

وی در خاتمه با اشاره به تعلل دولت برای کاهش نرخ سود سپرده های بانکی، گفت: در شرایط فعلی بخش عمده ای از نقدینگی در اختیار بانک ها در بخش مسکن بلوکه شده و با توجه به این اوضاع دولت نمی تواند به یکباره نرخ سود سپرده ها و تسهیلات بانکی را کاهش دهد. چرا که به طور قطع بانک ها با مشکل نقدینگی مواجه می شوند. علاوه بر این، می بایست بسترهای لازم جهت کاهش نرخ سود سپرده های بانکی فراهم شود و کار کارشناسی انجام شود تا پول های خارج شده از بانک ها در مکان مناسبی سرمایه گذاری شوند.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.