اگر به فکر من منانی، برو شوهر کن که بیوه نمانی

سرمایه گذاران و سهامداران از ابتدای صبح روندی منفی را در کلیت بازار شاهد بودند و از همان آغاز معاملات فشار عرضه بر تقاضا غلبه داشت. تا جایی که شاخص کل بیش از 800 واحد افت کرد تا از کانال 65 هزار واحدی به سطح 64 هزار واحدی برگردد.

با اتمام ساعات معاملات روز دوشنبه 94.10.28 شاخص بازار اول ( تالار اصلی) با 279 واحد کاهش به رقم 44718 واحد رسید. همین وضعیت را در شاخص بازار دوم (تالار فرعی) شاهد هستیم بطوریکه شاخص تالار فرعی در این روز با ثبت 281 واحد کاهش عدد 147373 واحد را تجربه کرد. شاخص قیمت (وزنی - ارزشی) بورس نیز در روز جاری با 117 واحد کاهش به رقم 25170 واحد رسید.

همچنین در این روز "فارس" با 90 واحد افزایش شاخص، بیشترین تأثیر مثبت را بر جا گذاشت و در مقابل "پارسان" با 100 واحد کاهش، بیشترین تأثیر منفی را بر روی شاخص داشت.

شاخص فرابورس نیز با 11 واحد کاهش به رقم 711 واحد رسید.

گفتنی است ارزش کل معاملات در بازار بورس به رقم 2303 میلیارد ریال و ارزش کل معاملات در بازار فرابورس به رقم 1518 میلیارد ریال رسید.

بر اساس گزارش بورس نیوز، سرمایه گذاران و سهامداران از ابتدای صبح روندی منفی را در کلیت بازار شاهد بودند و از همان آغاز معاملات فشار عرضه بر تقاضا غلبه داشت. تا جایی که شاخص کل بیش از 800 واحد افت کرد تا از کانال 65 هزار واحدی به سطح 64 هزار واحدی برگردد.

بطوریکه این فشار عرضه موجب شد حتی با وجود جمع آوری برخی صف های فروش مجدد شاهد تشکیل صف های فروشندگان در برخی نمادها باشیم. اما به تدریج از میزان عرضه ها کاسته شد تا با برقرای تعادل هر چه بیشتر در بازار از اواسط روز، روند قیمت سهام نیز به سمت دامنه مثبت قیمت ها سوق یابد. البته بازهم شاخص کل متفاوت از روند شکل گرفته در سهام همچنان منفی ماند؛ گرچه در پایان معاملات میزان افت این نماگر با انجام چند معامله بلوکی و به مدد دو نماد "فارس" و "اخابر" جبران شد تا برآیند کلی این نماگر کاهش 300 واحدی باشد.

اما باید در شرایط فعلی یک تشکر ویژه داشته باشیم از حقوقی ها که اقدام به عرضه های نسنجیده که می تواند به فشار فروش و ترس از رکب دوباره آنها به سرمایه گذاران حقیقی دامن بزند، نکردند. اقداماتی که نظیر آن را پیرامون عرضه های پر حجم این گروه از سرمایه گذاران و تشدید روند نزولی بورس در دوره های قبلی اعلام نتایج مثبت از مذاکرات هسته ای شاهد بودیم.

گرچه بازار به دلیل عدم ارایه برنامه های مدون از سوی متولیان بازار سرمایه و در رأس آن سازمان بورس قدری دچار سردرگمی است و چشمش به دستان نهاد متولی دوخته شده تا هر چه سریع تر و تا دیر نشده اقدامی عاجل را برای بهبود شرایط بورس صورت دهد.

زیرا چنانچه این فرصت اندک از دست برود، دیگر از دست کسی کاری بر نمی آید و بایستی به متولیان بورس هشدار دهیم که اگر از فرصت های باقیمانده به درستی استفاده نکنیم، خیلی زود دیر می شود.

به عبارتی چنانچه سازمان بورس اقدامی عاجل صورت ندهد و تنها منتظر اقدام سرمایه گذاران و سهامداران برای بهبود بازار باشد، شرایط وخیم تر خواهد شد. بطوریکه بایستی به مسئولین هشدار داد و گفت که اگر به فکر من منانی، برو شوهر کن که بیوه نمانی!

زیرا همانطور که در سال 92 مسئولین امر و متولیان بازار هشدار می دادند که رشد قیمت ها هیچ تناسبی با وضعیت اقتصادی کشور و صنایع فعال ندارد، بایستی توجه داشته باشند که با توجه به اجرایی شدن برجام و لغو تحریم ها، از این پس رفته رفته حجم اخبار خوب و مثبت همانند روزهای اخیر رو به افزایش است و باید از این وضعیت برای تثبیت روند بازار بهره برد.

بر همین اساس مسئولین امر بایستی به دنبال اقدامی عاجل باشند تا از این چشم انداز روشن برای تثبیت روند صعودی در بازار و بهبود اوضاع کنونی به بهترین نحو استفاده کنند.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.