با اتمام ساعات معاملات روز دو شنبه 94.10.21 شاخص بازار اول ( تالار اصلی) با 258 واحد افزایش به رقم 43198 واحد رسید. همین وضعیت را در شاخص بازار دوم (تالار فرعی) شاهد هستیم بطوریکه شاخص تالار فرعی در این روز با ثبت 544 واحد افزایش عدد 141625 واحد را تجربه کرد. شاخص قیمت (وزنی - ارزشی) بورس نیز در روز جاری با 127 واحد افزایش به رقم 24349 واحد رسید.
همچنین در این روز "رمپنا" با 69 واحد افزایش شاخص، بیشترین تأثیر مثبت را بر جا گذاشت و در مقابل "تاپیکو" با 24 واحد کاهش، بیشترین تأثیر منفی را بر روی شاخص داشت.
شاخص فرابورس نیز با 3 واحد افزایش به رقم 704 واحد رسید.
گفتنی است ارزش کل معاملات در بازار بورس به رقم 2593 میلیارد ریال و ارزش کل معاملات در بازار فرابورس به رقم 1220 میلیارد ریال رسید.
روند امروز بازار سرمایه احتمال بازگشت به روند صعودی را قوت بخشید و اعتماد و اطمینان اهالی تالار را بیش از پیش افزایش داد بطوریکه این روند صعودی و رشد قیمت سهام اغلب شرکت ها در کنار افزایش ارزش معاملات در دو بازار بورس و فرابورس سبب شده تا کم کم تب و تاب خرید سهام و هیجانات مثبت رنگ بیشتری به خود بگیرد.
بر اساس گزارش بورس نیوز، روند افزایشی شکل گرفته در بازار سرمایه در حالی است که طبق قرار از پیش تعیین شده، روز جمعه هفته جاری کلیه تحریم های اقتصادی ایران برچیده خواهد شد، اتفاقی که از آن به عنوان فصل جدید اقتصاد ایران یاد می شود فصلی که گفته می شود برای بازار سرمایه کشورمان تولدی دیگر خواهد بود.
بر این اساس با نگاه به روند افزایشی بورس که از هفته گذشته به صورت محسوس آغاز شده است، جریان ورود نقدینگی به بورس کاملاً نمایان و مشخص است در این بین اغلب سهام شرکت ها نه تنها در آستانه گذر از رقم های خود در دوران روند صعودی گذشته هستند بلکه در فازهای اصلاحی نیز قبل از رسیدن به کف قیمتی های قبلی با روند صعودی مجدد مواجه شدند و این بدان معنی است که احتمالاً طی همین دو هفته اخیر فروشندگان اکثر سهام شرکت ها پشیمان از کرده خود شده اند.
از سوی دیگر یک نکته را نباید فراموش و در خصوص آن نیز باید تصمیم درست را اتخاذ نمود چرا که شرکت های بورسی در آستانه ارایه گزارشات 9 ماهه خود به سایت کدال هستند و آنچه که محتمل به نظر می رسد ما شاهد گزارشات مثبت و امیدوار کننده نخواهیم بود اما آیا این گزارشات باید عاملی باشد برای فروش سهام و بد بینی به بورس؟
از همین رو نظر اهالی تالار را به یک موضوع مهم جلب می کنیم که شاید بتواند بر مبنای آن تدبیر وتصمیم بهتری را اتخاذ کنند.
در نظر داشته باشید که معمولاً در بورس فعالان آن آینده شرکت ها را خرید و فروش می کنند و تعداد کسانی که بر مبنای نوسان گیری و خرید و فروش لحظه ای اقدام می کنند خیلی زیاد نیست و این افراد اگرچه ممکن است که از بعضی روندهای نزولی در امان بمانند اما قطعاً زیان این افراد در جا ماندن از روندهای صعودی بسیار بیشتر از سودی است که در فرار از روندهای نزولی به دست می آورند. لذا موضوع صحبت ما در حال حاضر این افراد نیستند. اما تحلیلگران و حرفه ای های بورسی که بر مبنای آگاهی و اطلاعات اقدام به خرید و فروش می کنند آینده شرکت ها را مد نظر قرار می دهند به عبارت ساده تر این نگاه مالی و سودآوری آتی است که سبب ایجاد تقاضای خرید و فروش و در نهایت مشخص شدن قیمت آن سهم می شود. پس تا به امروز هر روند نزولی که در بازار سرمایه از ابتدای مهر ماه در سهام شرکت ها دیده ایم قطعاً بخشی از آن نتیجه فروش آن سهم به دلیل وضعیت آینده بوده آینده ای که گزارشات نامطلوب 9 ماهه هم بخشی از آن بوده است.
حال در شرایط فعلی علی رغم موارد مطروحه ما شاهد رشد قیمت سهام اغلب شرکت ها و شاخص های بورس هستیم چرا که امروز اهالی تالار سهام پر پتانسیل را برای روند آتی آن می خرند روندی که هنوز هیچ برآورد مشخص و کارشناسانه ای از وضعیت پس از برجام آنها به جهت پیش بینی مقدار رشد و افزایش قیمت برای آنها وجود ندارد.
بر همین اساس باید واضح و مشخص عرض کنیم که فارغ از هر نوع روندی باید بر اساس شرایط آتی سهام خرید و واکنش اهالی تالار به گزارشات 9 ماهه باید به گونه ای باشد که تبدیل به زیان دو برابر نشود چرا که یکبار طی سه ماه گذشته سهام به گزارشات احتمالی و البته منفی خود واکنش نشان داده و افت قیمت داشته اند حال اگر اهالی تالار بخواهند با آمدن گزارشات مجدداً از خود واکنش نشان دهند قطعاً با یک زیان بیشتر و دو سویه مواجه خواهند شد چرا که اولاً بیشتر از روند منطقی به کاهش قیمت سهام خود دامن زده اند و ثانیاً از رشد بازار سرمایه که توسط افراد آینده نگر ایجاد خواهد شد جامانده اند و این نکته را مجدداً یاد آور می شویم که بازار سرمایه به خاطر هیچکس صبر نخواهد کرد و مسیر خود را خواهد رفت حال چه صعود باشد و چه نزول مراقب باشید که سهامدار صبور یکسویه نشوید، سهامداری که دوران نزول را با بازار مانده و ترس از زیان مجدد سبب خروج از بازار مثبت می شود.