هوای بورس با تصمیم آمریکا زمستانی شد

بسیاری از کارشناسان بازار سرمایه معتقدند که افزایش نرخ بهره آمریکا که پس از ثبات هفت ساله و نیز تضعیف قیمت طلا و نفت در بازارهای جهانی می تواند تأثیر منفی بر بودجه کل کشور که در حال تدوین و بررسی است بر جای بگذارد و در نهایت اتفاقات پیش آمده اثرات نا خوشایندی بر وضعیت اقتصادی کشور اعمال می کند.
با اتمام ساعات معاملات روز شنبه 94.09.28 شاخص بازار اول ( تالار اصلی) با 356 واحد کاهش به رقم 42375 واحد رسید. همین وضعیت را در شاخص بازار دوم (تالار فرعی) شاهد هستیم بطوریکه شاخص تالار فرعی در این روز با ثبت 512 واحد کاهش عدد 139823 واحد را تجربه کرد. شاخص قیمت (وزنی - ارزشی) بورس نیز در روز جاری با 160 واحد کاهش به رقم 24031 واحد رسید.

همچنین در این روز "بتراس" با 7 واحد افزایش شاخص، بیشترین تأثیر مثبت را بر جا گذاشت و در مقابل "شپنا" با 49 واحد کاهش، بیشترین تأثیر منفی را بر روی شاخص داشت.

شاخص فرابورس نیز با 8 واحد کاهش به رقم 676 واحد رسید.

گفتنی است ارزش کل معاملات در بازار بورس به رقم 1220 میلیارد ریال و ارزش کل معاملات در بازار فرابورس به رقم 581 میلیارد ریال رسید.

شاخص کل بورس طی معاملات روز جاری با کاهش 413 واحدی مواجه شد و بدین ترتیب به کانال 61 هزار واحدی وارد شد.

بر اساس گزارش بورس نیوز، اولین روز معاملاتی هفته جاری بازار سرمایه با تشدید روند منفی حاکم بر بورس همراه شد تا نا امیدی و دلسردی فعالان بازار سرمایه نسبت به آینده بورس دو چندان شود و خزان بورس در روزهای پایانی فصل پائیز اتفاق افتاد. روند منفی که انتشار اخبار مثبت در حوزه سیاسی نتوانست مانع از تداوم آن شود، اما عواملی همچون افت بهای جهانی نفت و افزایش نرخ بهره آمریکا از 0.25درصد به 0.5 درصد سبب شد تا بازار سرمایه با شتاب بیشتری نسبت به روزهای گذشته در مسیر نزولی گام بردارد. به طوریکه طی معاملات روز جاری سهامداران شاهد کاهش قابل توجه قیمت سهام در اکثر گروه ها به ویژه پالایشی، پتروشیمی، خودرو و بانک بودند و اغلب سهام شرکت ها در حداقل قیمت مجاز روزانه معامله شدند و بعضاً با صف فروش سهام مواجه گردیدند.

در این شرایط بسیاری از کارشناسان بازار سرمایه معتقدند که افزایش نرخ بهره آمریکا که پس از ثبات هفت ساله و نیز تضعیف قیمت طلا و نفت در بازارهای جهانی می تواند تأثیر منفی بر بودجه کل کشور که در حال تدوین و بررسی است بر جای بگذارد و در نهایت اتفاقات پیش آمده اثرات نا خوشایندی بر وضعیت اقتصادی کشور اعمال می کند.

از این رو اتفاقات پیش آمده در حالی کلیت بازار سرمایه را دستخوش تغییر قرار داد که در این بین گروه پالایشی، خودرو و بانک در صدر گروه هایی قرار گرفتند که بیشترین افت قیمتی را طی معاملات روز جاری تجربه کردند. در این بین گروه پتروشیمی که رییس سازمان بورس و اوراق بهادار که طی هفته گذشته در حاشیه مراسم بزرگداشت اولین سالگرد انتصاب وی در این جایگاه از کاهش نرخ خوراک مصرفی واحدهای پتروشیمی خبر داده بود، هم پای سایر گروه ها در مسیر نزولی حرکت کردند و این خبر مثبت که حاکی از رفع یکی از ابهامات اساسی موجود در بازار سرمایه به شمار می رفت، نه تنها تأثیر مثبتی بر کلیت بازار سرمایه و نیز گروه پتروشیمی بر جای نگذاشت، بلکه مانع از افت قیمتی سهام واحدهای پتروشیمی نیز نشد.

البته در این بین گروه قند و شکر به بهانه افزایش قیمت دلار در بازار آزاد و برخورداری از بتای منفی معاملات روز جاری خود را برخلاف جهت بازار سرمایه آغاز کردند و تقریباً اغلب سهام شرکت های قندی با افزایش تقاضا برای خرید سهام معامله شدند.

بر اساس این گزارش، طی روز جاری خبری نیز مبنی بر صدور مجوز افزایش قیمت فروش شش درصدی سه فرآورده لبنی پر مصرف شامل شیر، ماست و پنیر توسط سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان منتشر شد که طی آن کلیه کارخانجات لبنی موظف شدند تا از اول دی ماه سال جاری به قیمت خرید هر کیلو گرم شیر خام از دامداران 100 تومان بیافزایند تا متقابلاً نرخ فروش سه فرآورده لبنی پر مصرف تا سقف شش درصد افزایش یابد که البته این موضوع اثر مثبت حائز اهمیتی بر روند قیمتی سهام شرکت های لبنی در پی نداشت.

در پایان این گزارش می افزاید، با پایان یافتن معاملات روز جاری بازار سرمایه بار دیگر یکی از روزهای تلخ و زیان بار برای فعالان بازار سرمایه رقم خورد تا روزنه های امید برای بهبود شرایط نامناسب بورس به نا امیدی تبدیل شود و چشم سهامداران به اقدامات دولت برای احیای اقتصاد کشور دوخته شود تا شاید با اجرای سیاست های کارآمد اندکی از فضای نابسامان فعلی فاصله بگیریم.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.