سهامداران حقوقی از عملکرد منفعلانه فاصله بگیرند/ بودجه انبساطی سال آینده شرکت ها محرکی برای رشد بازار سرمایه

دستیابی به توافق هسته ای و بررسی طرح برجام مسائل مختلفی را برای دولتمردان و نمایندگان مجلس در بر داشته و این روند علیرغم تمام مشکلات موجود سپری شده است. در این شرایط امیدواریم تا رفع کلیه تحریم های بین المللی امید را به اقتصاد کشور باز گردد.
بازار سرمایه طی روز گذشته تحت تأثیر رشد قیمتی سهام اغلب صنایع فعال در بورس بویژه گروه های بانک و خودرو در مسیری مثبت قرار گرفت و سهامداران حقیقی در روند معاملات روز گذشته بورس بسیار فعال بودند که این امر تلنگری برای شروع حرکت صعودی بازار سرمایه و قابلیت های این بازار برای رشد و رونق به شمار می رود.

یک کارشناس ارشد بازار سرمایه با بیان این مطلب در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز عنوان کرد: دستیابی به توافق هسته ای و بررسی طرح برجام مسائل مختلفی را برای دولتمردان و نمایندگان مجلس در بر داشته و این روند علیرغم تمام مشکلات موجود سپری شده است. در این شرایط امیدواریم تا رفع کلیه تحریم های بین المللی امید را به اقتصاد کشور باز گردد.

محمد علی احمد زاده اصل افزود: اوضاع اقتصادی کشور در شرایط فعلی بسیار بهم ریخته است و به نظر می رسد لغو تحریم های بین المللی نقطه عطفی برای خروج از رکود اقتصاد و فاصله گرفتن از فضای اقتصاد فعلی است. حال آنکه در این شرایط سیاست های دولت برای دوران پسا تحریم از اهمیت زیادی برخوردار است، چرا که تاکنون شاهد عملکرد منفعلانه دولتمردان و مقامات مسئول به بهانه اعمال تحریم های بین المللی بودیم و حال باید دید که از این پس مدیران چه فعالیت بارزی در راستای بهبود شرایط اقتصادی انجام می دهند.

وی افزود: به نظر می رسد شرایطی برای ایجاد تحول در نحوه مدیریت و انجام فعالیت هایی در خصوص اجرای طرح های توسعه ای ایجاد شده و مدیران و مقامات مسئول می بایست توانمندی های خود را در تدوین برنامه های اقتصادی نشان دهند و از انفعال و رخوت دوران اعمال تحریم ها فاصله بگیرند.

این کارشناس ارشد بازار سرمایه با اشاره به عملکرد سهامداران حقوقی در بازار سرمایه، در این خصوص ابراز داشت: سهامداران عمده شرکت ها و هلدینگ های فعال در بازار سرمایه طی ماه های اخیر حضور پر رنگی در روند معاملات نداشتند و همواره عملکرد منفعلانه ای از خود به نمایش گذاشتند.

از این رو انتظار می رود تا در شرایط فعلی با فعالیت و مشارکت در روند معاملات موجب اعتماد سازی در بازار سرمایه و ایجاد رغبت برای تزریق نقدینگی در بازار سرمایه میان سهامداران حقیقی شوند و به طور قطع با تحقق این موضوع شاهد افزایش حجم نقدینگی در بورس خواهیم بود، در غیر این صورت نمی توان روی جذب سرمایه های جدید به سمت بازار سرمایه حساب کرد.

احمدزاده اصل به انتشار گزارش های عملکرد 9 ماهه شرکت های بورسی اشاره کرد و گفت: اگرچه انتظار می رود تا بازار سرمایه روند متعادل رو به مثبتی را طی ماه های آتی سپری کند، اما انتشار گزارش های مالی شرکت ها طی عملکرد 9 ماهه سال جاری که به طور قطع متأثر از شرایط اقتصادی نامناسب است، عاملی برای توقف رشد بازار سرمایه به شمار می رود و به عبارت بهتر فیتیله بازار سرمایه را برای مدت کوتاهی پایین می کشد. این در حالی است که ارائه بودجه انبساطی و مناسب سال مالی آینده شرکت ها می تواند به عنوان محرکی برای رشد و رونق بازار سرمایه باشد.

وی در خاتمه با اشاره به ورود سرمایه گذاران خارجی در دوران پسا تحریم، در این خصوص گفت: انتظار می رود تا مدیران شرکت ها و هلدینگ های بورسی و مقامات مسئول به گونه ای به مذاکره با هیأت های خارجی بنشینند که منافع ملی و سهامداران خرد و حقیقی حفظ شود و در بلند مدت شاهد پویایی بازار سرمایه باشیم

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.