علت تعلل دولت برای کاهش نرخ سود بانکی چیست/ بازگشت رونق به بازار سرمایه طی ماه های پایانی امسال

بهره وری اقتصادی در کشورما بسیار پایین است و از این رو نرخ سود بانکی می بایست بیش از نرخ های کنونی کاهش یابد، به گونه ای که در صورتیکه نرخ تورم 14 درصدی برای اقتصاد سال آینده پیش بینی می شود، نرخ سود بانکی واقعی می بایست به همین میزان تعیین گردد.
جلسه شورای پول و اعتبار در حالی طی سه شنبه هفته گذشته برگزار شد که علیرغم اظهارات برخی از اعضای شورا مبنی بر تعیین تکلیف نرخ سود بانکی، هیچ تصمیمی در این خصوص اتخاذ نشد تا بار دیگر موضوع بررسی کاهش نرخ سود بانکی در شورای پول و اعتبار معلق باقی بماند. در این شرایط این سوال مطرح می شود که چرا دولت و بانک مرکزی برای تصمیم گیری در این باره تعلل می کنند و اقدام جدی در این راستا از سوی آنها صورت نمی گیرد؟

در همین ارتباط، مدیر عامل شرکت سبد گردانی سرمایه ایرانیان در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز عنوان کرد: به نظر می رسد می بایست مقدمات کاهش نرخ سود بانکی از سوی بانک مرکزی انجام بگیرد که در این راستا تاکنون نرخ سود بین بانکی و سپرده های قانونی کاهش یافته است. حال آنکه این تصمیمات به تازگی اتخاذ شده و باید منتظر ماند تا عملی شوند و در پی آن اقدامات لازم جهت کاهش نرخ سود بانکی انجام بگیرد. علاوه بر این دولت در انتظار رفع تحریم های سوئیفت و آزاد شدن پول های بلوکه است تا در این مدت وضعیت اقتصادی نیز سر و سامان بگیرد.

مصطفی صفاری با بیان اینکه تعیین نرخ بهره از طرف تقاضا به بهره وری سرمایه بستگی دارد، افزود: بهره وری اقتصادی در کشورما بسیار پایین است و از این رو نرخ سود بانکی می بایست بیش از نرخ های کنونی کاهش یابد، به گونه ای که در صورتیکه نرخ تورم 14 درصدی برای اقتصاد سال آینده پیش بینی می شود، نرخ سود بانکی واقعی می بایست به همین میزان تعیین گردد.

وی با بیان اینکه اقتصاد کشور با شوک های سیاسی تحریک نمی شود، گفت: سیاست های پولی و مالی انقباضی دولت می بایست تغییر کند و با پیش روی روند مذاکرات هسته ای اقتصاد کشور حرکت نمی کند. چرا که در شرایط فعلی با مشکل تولید و رکود عمیق مواجه شده ایم و دولت می بایست با اتخاذ سیاست های انبساطی همچون پرداخت مطالبات صنایع از طریق انتشار اوراق خزانه در این راستا گام بردارد.

این کارشناس ارشد بازار سرمایه افزود: مطمئناً فضای کسب و کار بایستی اصلاح شود و سیاست های دولت در راستای اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی که بر تولید و سرمایه گذاری تأکید دارد، پیش رود. این در حالی است که تاکنون برنامه ای در این راستا از سوی دولت اجرایی نشده و به تولید و سرمایه گذاری توجهی نمی شود.

مدیر عامل شرکت سبد گردانی سرمایه ایرانیان با بیان اینکه باید منتظر ماند تا بودجه سال آینده کشور و برنامه ششم توسعه ارائه شود، ادامه داد: قیمت نفت و درآمدهای نفتی در حالی در بودجه سال آینده نقش مهمی دارد که برای اقتصاد کشور فضای کسب و کار و سرمایه گذاری از اهمیت زیادی برخوردار است.

صفاری در خاتمه با تأکید بر لزوم تغییر سیاست های دولت و کاهش نرخ بهره بانکی، ابراز داشت: دولت با نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات نمایندگان مجلس شورای اسلامی ناچار به تغییر سیاست های مالی و پولی خود و نیز کاهش نرخ سود بانکی است و در شرایط فعلی به نظر می رسد دولت در انتظار رفع تحریم های بین المللی بویژه سوئیفت بانکی است تا با ورود نقدینگی و نزدیک شدن به زمان انتخابات مجلس شورای اسلامی نسبت به کاهش نرخ سود بانکی اقدام کند. بر این اساس به نظر می رسد طی بهمن و اسفند ماه سال جاری شاهد اعمال اثر مثبت اجرایی شدن این سیاست ها بر وضعیت بازار سرمایه باشیم و بورس در این مدت از رخوت و رکود خارج خواهد شد.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.