بر اساس گزارش بورس نیوز، برنامه های دولت برای خروج از رکود اقتصادی از نیمه دوم آبان ماه امسال اجرایی شد و بموجب آن وام 25 میلیونی خرید خودرو و کارت اعتباری 10 میلیونی کالا به متقاضیان اعطا شد که اگرچه وام خودرو با استقبال قابل توجه متقاضیان مواجه گردید و طی چند روز ابتدایی اجرای طرح مذکور حجم قابل توجهی از تولیدات دو خودروساز بزرگ داخلی همچون ایران خودرو و سایپا به فروش رفت. اما سهامداران و فعالان بازار سرمایه نسبت به آمار و ارقام منتشر شده پیرامون وام 25 میلیونی خودرو از خود تمایلی نشان ندادند و هیچ استقبالی از سهام مجموعه های مذکور در بازار سرمایه از خود نشان ندادند. حال آنکه در این بین حتی برنامه های شرکت ایران خودرو برای اجرای برنامه افزایش سرمایه 27 درصدی از محل مطالبات حال شده و آورده نقدی سهامداران و انتشار خبر آن مورد بی اعتنایی سهامداران قرار گرفت و در حالی نماد "خودرو" طی 26 آبان ماه امسال جهت تشکیل جلسه هیأت مدیره به منظور تصمیم گیری در خصوص افزایش سرمایه متوقف شد که تا پایان معاملات روز مذکور بیش از 21 میلیون سهم "خودرو" مورد داد و ستد قرار گرفت و با افت قیمتی قابل توجه همراه شده بود.
بر اساس این گزارش، بحث کاهش نرخ سود بانکی یکی دیگر از برنامه های دولت در بسته اقتصادی خروج از رکود اقتصادی بود که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان بازار سرمایه و سهامداران تحقق آن می تواند به ایجاد رونق در اقتصاد کشور و بازار سرمایه منجر شود. اگرچه جلسه شورای پول و اعتبار با محوریت بررسی این موضوع برگزار شد و قبل از آن اخباری مبنی بر توافق بانک ها برای کاهش نرخ سود بانکی به 18 درصد منتشر شد، اما در نهایت جلسه مذکور به نتیجه قطعی و مثبتی در این خصوص منجر نشد و هیچ تصمیمی در این باره از سوی اعضای شورا اتخاذ نشد تا همچنان نرخ سود بانکی یکی از چالش های اساسی بازار سرمایه باقی بماند.
بر این اساس شاخص کل بورس طی معاملات هفته گذشته از ابتدای کانال 63 هزار واحدی به مدار 62 هزار واحدی سقوط کرد و طی این مدت بورس بازدهی مثبت 1.6 درصدی را به سهامداران اعطا کرد.
از میان صنایع مختلف نیز صنعت وسایل ارتباطی با تحقق بازدهی مثبت حدود 40 درصدی در جایگاه پر بازده ترین صنایع قرار گرفت و بعد از آن صنایع استخراج سایر معادن با رشد قیمتی حدود 28 درصدی تک سهم "کماسه" و نیز ابزار پزشکی با افزایش حدود 15 درصدی قیمت سهام تک نماد "آکنتور" در جایگاه های بعدی نشستند.
این در حالی است که گروه سایر حمل و نقل با کسب بازدهی منفی حدود 11 درصدی به عنوان کم بازده ترین صنعت مطرح شد و صنایع تجارت عمده و خرده فروشی با بازدهی منفی بیش از هشت درصدی و استخراج نفت بجز گاز با تحقق بازدهی منفی هفت درصدی در ردیف های بعدی جای گرفتند.
از میان سهام شرکت های فعال در بازار سرمایه نیز شرکت های صنعتی پیام، سموم علف کشی و آزمایش هر یک رشد قیمتی حدود 110 درصدی را تجربه کردند که نسبت به سایر سهام شرکت های فعال در بازار سرمایه بیشترین بازدهی را به ثبت رساندند، حال آنکه نماد معاملاتی مجموعه های مذکور در بازار توافقی فرابورس معامله می شود.
بعد از آن شرکت قند تربت جام با رشد قیمتی 56 درصدی سهام شرکت در جدول پر بازده ترین سهام قرار می گیرد که نماد "قجام" نیز در بازار توافقی معامله می شود و در کنار آن شرکت پلی اکریل ایران با کسب بازدهی مثبت حدود 54 درصدی و قند لرستان با بازدهی مثبت بیش از 43 درصدی در ردیف های بعدی جای می گیرند.
حال آنکه شرکت لوازم خانگی پارس، با کاهش قیمتی حدود 48 درصدی طی معاملات ماه گذشته مواجه می شود و به موجب آن به عنوان کم بازده ترین سهم بازار شناخته می شود. پس از آن شرکت های سیمان قائن با تحقق بازده منفی حدود 46 درصدی و سیمان خزر با بازدهی منفی 36 درصدی در جایگاه های بعدی قرار می گیرند.
در پایان این گزارش می افزاید، عنوان نقد شونده ترین سهام طی دوره مذکور به شرکت های پلی اکریل ایران، بانک صادرات ایران و ذوب آهن اصفهان اعطا می شود و معامله بیش از 10 میلیارد و 381 میلیون سهم ارزشی به مبلغ 20 هزار و 663 میلیارد ریال را رقم زده است.