آشتی بورس با وعده های مسئولین/ تخریبچی ها دست به کار شدند

در پی گفتگوی تلویزیونی رئیس جمهور در شب گذشته، وعده ها و اخبار مثبتی در رابطه با کاهش نرخ سود بانکی متناسب با نرخ تورم و کاهش نرخ ذخیره قانونی بانک ها منضبط مطرح شد که این موضوع باعث شد تا در بازار امروز بانک ها مؤسسات اعتباری در کانون توجه قرار بگیرند.
با اتمام ساعات معاملات روز چهارشنبه 94.07.22 شاخص بازار اول ( تالار اصلی ) با 536 واحد افزایش به رقم 43089 واحد رسید. همین وضعیت را در شاخص بازار دوم (تالار فرعی) شاهد هستیم بطوریکه شاخص تالار فرعی در این روز با ثبت 278 واحد افزایش عدد 137146 واحد را تجربه کرد. شاخص قیمت (وزنی ارزشی) بورس نیز در روز جاری با 211 واحد افزایش به رقم 24276 واحد رسید.

همچنین در این روز "پارسان" با 126 واحد افزایش شاخص، بیشترین تأثیر مثبت را بر جا گذاشت و در مقابل "مبین" با 5 واحد کاهش، بیشترین تأثیر منفی را بر روی شاخص داشت.

شاخص فرابورس نیز با 14 واحد افزایش به رقم 701 واحد رسید.

گفتنی است ارزش کل معاملات در بازار بورس به رقم 783 میلیارد ریال و ارزش کل معاملات در بازار فرابورس به رقم 380 میلیارد ریال رسید.

به گزارش بورس نیوز، در پی گفتگوی تلویزیونی رئیس جمهور در شب گذشته، وعده ها و اخبار مثبتی در رابطه با کاهش نرخ سود بانکی متناسب با نرخ تورم و کاهش نرخ ذخیره قانونی بانک ها منضبط مطرح شد که این موضوع باعث شد تا در بازار امروز بانک ها مؤسسات اعتباری در کانون توجه قرار بگیرند.

این رشد قیمتی سهام بانکی در حالی بود که با افزایش مراودات و لغو تحریم های بین المللی، گشایش سوئیفت بانکی را نیز پیشرو داریم و این موضوع باعث ایجاد روند مثبت دیگری در بین نمادهای فعال در این گروه خواهد شد.

با وجود این اخبار و مثبت و رشد قیمت سهام بانکی در بازار امروز، شاهد عرضه پر حجم سهامداران حقوقی بودیم که این اقدام آنها باعث ایجاد جو منفی درگروه بانک ها شد.

نکته قابل توجه در این بین علت فروش و عرضه از طرف حقوقی ها آن هم به این شدت وحدت می باشد. که در این زمینه گمانه زنی های متفاوتی در رابطه با عدم تمایل سهامداران حقوقی در رشد قیمت سهام گروه بانکی وجود دارد، برخی از فعالان و کارشناسان بر این باورند که با رشد بازار سرمایه، نقدینگی از حساب سپرده بانک ها خارج نقدینگی بانک ها کاهش می یابد و روند درآمدی آنها با مشکل مواجه خواهد شد.

از طرفی با توجه به اینکه بخش عمده دارایی بانک ها در ساختمان و زمین صرف شده، با رشد بازار سرمایه خریداری برای املاک این مجموعه ها وجود نخواهد داشت به نظر می رسد سهامداران حقوقی با این اقدام سعی دارند به نوعی مانع از رش قیمت سهام این گروه و تغییر روند بازار سرمایه شوند و به نوعی روند معاملاتی سهام این شرکت ها را تخریب کنند.

بر این اساس، بیشترین معاملات امروز را سهامداران حقیقی انجام داده و اغلب حقوقی ها نظاره گر و بعضاً برخی حقوقی خاص در سهامی خاص همچون خودرویی ها فعالیت داشتند.

قبلاً در خبری از مسئولین سازمان بورس درخواست کرده بودیم تا حقوقی هایی که امروز با عرضه های سنگین خود، موجب ایجاد اخلال در روند قیمت برخی سهام شرکت ها شدند، را شناسایی و طی جلساتشان با آنها به هر نوعی که ممکن است برایشان محدودیت ها یا جریمه هایی لحاظ تا بتوانند روند بازار را تا حدودی کنترل کنند و مانع از افت بیش از حد آن و از بین رفتن سرمایه سهامداران فعال این حوزه شوند.

این اقدام حقوقی، خصوصاً در نماد معاملاتی شرکت های بانکی به نوعی دهن کجی بود به 4 وزیری که به رئیس جمهور نامه نوشتند و رکود شدید اقتصادی با توجه به شرایط بازار سرمایه را اعلام کردند.

همچنین به نظر می رسد که نگاه سهامداران حقوقی با دیدگاه وزیر اقتصاد و دیگر وزاریی که تمایل به بازگشت روند بورس دارند، همسو نیست و در رابطه با اتفاقی که امروز در گروه بانک ها و مؤسسات اعتباری صورت گرفت، هیچ تعبیری جز عرضه حقوقی به قصد اخلال در روند قیمتی سهام، نمی توان داشت.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.