سرمایه گذاران بر سر دو راهی/ "ساز منفی" های بورس را بشناسید

روند نزولی قیمت سهام شرکت ها و جو بی اعتمادی به بازار سرمایه در حالی طی روز جاری قابل توجه بود که قرار است فردا تکلیف نهایی برجام در مجلس شورای اسلامی مشخص شود.

با اتمام ساعات معاملات روز شنبه 94.07.18 شاخص بازار اول ( تالار اصلی ) با  12 واحد رشد به رقم 42545 واحد رسید. عکس این وضعیت را در شاخص بازار دوم (تالار فرعی) شاهد هستیم بطوریکه شاخص تالار فرعی در این روز با ثبت 23 واحد کاهش عدد 136676 واحد را تجربه کرد. شاخص قیمت (وزنی ارزشی) بورس نیز در روز جاری با 2 واحد رشد به رقم24050 واحد رسید.

همچنین در این روز "فملی" با 60 واحد افزایش شاخص، بیشترین تأثیر مثبت را بر جا گذاشت و در مقابل "بترانس" با 13 واحد کاهش، بیشترین تأثیر منفی را بر روی شاخص داشت.

گفتنی است ارزش کل معاملات در بازار بورس به رقم 425 میلیارد ریال و ارزش کل معاملات در بازار فرابورس به رقم 295 میلیارد ریال رسید.

شاخص کل بورس طی معاملات روز جاری در یک رفت و برگشت در مدار صعودی، نهایتاٌ با رشد اندک 7 واحدی به کار خود پایان داد تا باز هم نگرانی اهالی تالار از روند نزولی شکل گرفته و تداوم آن در آینده افزایش یابد.

براساس گزارش بورس نیوز، روند نزولی قیمت سهام شرکت ها و جو بی اعتمادی به بازار سرمایه در حالی طی روز جاری قابل توجه بود که قرار است فردا تکلیف نهایی برجام در مجلس شورای اسلامی مشخص شود.

به گفته مسؤلین دولتی و برخی وزراء، در صورتی که مجلس به اجرای برجام رأی مثبت دهد، سرمایه گذاران و مردم می توانند یکماه پس از این اقدام اثرات آن را بر اقتصاد و دیگر بازارها حس کنند.

از سویی دیگر تحلیلگران اقتصادی بر این باورند که اثرات برداشته شدن تحریم ها و اجرای برجام در بهترین حالت در سه ماهه اول سال آینده نمایان خواهد شد که همین موضوع سبب ایجاد حس دو دلی برای سرمایه گذاران برای ورود به بازارهای اقتصادی شده است.

همچنین وعده های مسؤلین اقتصادی برای اعلام بسته جدید اقتصادی توسط رییس جمهور به جهت خروج از رکود و افزایش تقاضا در کشور باعث شده تا تصمیم گیری های اهالی تالار با نگاه به این بسته پیشنهادی اندکی به تعویق افتد.

براساس این گزارش، در بازار امروز، گروه فلزات اساسی روند مطلوب تری نسبت به مابقی گروه ها پشت سر گذاشتند، اگرچه هنوز اتفاق خاصی در شرایط بنیادی این شرکت ها و قیمتهای جهانی مشاهده نشده اما اهالی تالار معتقدند کاهش قابل توجه قیمت سهام اغلب شرکت های این گروه در کنار خوش بینی به افزایش سودآوری شرکت های صادراتی این گروه پس از اجرای برجام از مهمترین دلایل افزایش اقبال به گروه مذکور می باشد.

در گروه خودرویی، همچنان ایران خودرو با در دست داشتن پرچم لیدری گروه، راه نزول را به دیگر همگروهی های خود نشان می دهد. اهالی تالار معتقدند عدم تأثیرگذاری خبر بازدید معاون رییس جمهور از شرکت ایران خودرو و اختصاص یارانه به خودروسازان بر سهام این شرکت ها در بورس نشان از اوج حساسیت این گروه برای دولت دارد .

اما در گروه استخراج کانه های فلزی، در حالی امروز تمامی نمادهای فعال گروه با روندی صعودی و صف خرید همراه بودند که این دو نماد "کچاد" و "کگل" عکس این قضیه را شاهد بودیم بطوریکه این دو نماد در یکی از بهترین روزهای گروه استخراج کانه های فلزی صف فروش را شاهد بودند. اهالی تالار معتقدند از این پس علاوه بر اصطلاح "بتا منفی" بازار باید اصطلاح جدید دیگری به نام "ساز منفی" های بازار را هم اضافه کنیم.

چون این گروه یعنی سنگ آهنی جدیدأ فقط ساز مخالف می زنند و همانند بچه ای که سعی دارد با گریه و شیون کار خود را ازپیش ببرد این ها نیز به دنبال به کرسی نشاندن حرف خود در بحث بهره مالکانه از روش افت قیمت و عدم حمایت سهام هستند. جالب است که هر مصوبه ای که از سوی دولت و یا مجلس برای کم کردن مشکلات سنگ آهنی ها مطرح می شود، سریعاٌ با مصاحبه مدیران این دو شرکت در بی تأثیر بودن این اقدامات برسودآوری این شرکت ها مواجه می شود. لطفاٌ آقای مدیر شما بفرمایید چه خواسته ای دارید تا مشکلاتتان رفع شود که ما همان را پیگیری کنیم؟

در پایان چاره ای نداریم جز انتظار کشیدن، باید دید که طبق گفته مسؤلین دولتی آیا در صورت رأی مثبت مجلس به برجام آیا بازار سرمایه و اقتصاد واکنشی به این موضوع خواهند داشت یا خیر.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.