همچنین در این روز "رمپنا" با 73 واحد افزایش شاخص، بیشترین تأثیر مثبت را بر جا گذاشت و در مقابل "شپنا" با 54 واحد کاهش بیشترین تأثیر منفی را بر روی شاخص داشت.
شاخص فرابورس نیز با 10 واحد کاهش به رقم 672 واحد رسید.
گفتنی است ارزش کل معاملات در بازار بورس به رقم 1752 میلیارد ریال و ارزش کل معاملات در بازار فرابورس به رقم 15928 میلیارد ریال رسید.
شاخص کل بورس طی معاملات روز جاری با همت مدیران، متولیان و برخی حقوقی های همیشه در دسترس توانست با زحمت فراوان از سقوط به دره 60 هزار واحدی نجات یابد هر چند که از نظر اهالی تالار شاخص همان 60 هزار واحد است و اینگونه اقدامات جز زیر سؤال بردن عملکرد مدیران بورسی کشور و ماهیت بازار سرمایه هیچ نتیجه دیگری در بر ندارد.
بنابر گزارش بورس نیوز، ظاهراً متولیان بازار سرمایه اطلاع کافی از علت برخی نارضایتی های سهامداران در گذشته ای نه چندان دور ندارند. بد نیست در این رابطه پرس و جویی کوتاه از اهالی بازار سرمایه داشته باشند.
برخی اقدامات در مواقعی ممکن است جواب بدهد و تأثیر گذار هم باشد، در این هنگام نه تنها کسی اعتراضی ندارد بلکه استقبال هم می کنند حتی اگر در آن لحظه آن رویداد خوشایند کسی نباشد که به این اقدام می گویند "تدبیر". اما بعضی دیگر از اقدامات اگرچه در ظاهر شبیه به موارد فوق الذکر است اما چون در موقع نیاز اجرایی نمی شود نه تأثیر خوبی دارد و نه کسی از آن حمایت می کند و حتی در اغلب مواقع جواب عکس هم می دهد، اینگونه اقدامات در دسته بی تدبیری طبقه بندی می شود.
از همین رو بلوک هایی که دیروز و امروز در بازار سرمایه زده شد از نوع دوم می باشند، اقداماتی که نه در موقع و در جای خودش صورت می گیرد و نه جواب مورد نظر را بدست می آورد. اینگونه اقدامات جز نمک بر زخم سهامداران پاشیدن و توهین به شعور آنان نتیجه دیگری ندارد.
از مسئولین بورس سؤال می پرسم، واقعاً با چه دیدگاه و بر مبنای چه تحلیل و برنامه ای امروز و در یکی از بدترین روزهای بازار سرمایه که کل سهام شرکت ها روند نزولی داشتند و اغلب نیز با صف فروش همراه بودند شما در نمادهای "مپنا"، "مبین"، "وصندوق"، "وفارس" معامله بلوکی در نرخ مثبت و بعضاً مثبت کامل انجام دادید؟
اگر واقعاً رقم شاخص اینقدر برای شما اهمیت دارد پس چرا اصلاً اجازه دادید به این ارقام برسد؟
جداً حمایت شاخص و انجام این دست اقدامات پر هزینه برای حقوقی ها به جهت نگهداری شاخص کل بر مدار 61 هزار واحدی تأمل برانگیز نیست! واقعاً به جرأت می توان گفت که تصمیم و اقدام امروز مسئولین بورسی برای نگهداری شاخص روی رقم 61 هزار واحد آن هم در روز سراسر هندوانه ای بورس چیزی جز اکران برنامه "خندوانه" در تالار حافظ نبود.
در اینجا نظر اساتید محترم خصوصاً متولیان بازار سرمایه را به چند نکته جلب می کنیم.
معامله بلوکی "رمپنا" امروز اندکی بیش از 16 میلیارد و 500 میلیون تومان هزینه برداشته است.
جابه جایی بین حقوقی در نماد "فارس" 2 میلیارد و 480 میلیون تومان نقدینگی مصرف کرده. برای معامله بلوکی 28 میلیون و 900 هزار سهمی "مبین" بیش از 9 میلیارد تومان پول صرف شده.
بر این اساس با یک حساب ساده و سر انگشتی، طی معاملات امروز برخی حقوقی های بازار خیلی هماهنگ با متولیان بازار سرمایه بیش از 30 میلیارد تومان نقدینگی به جهت حمایت از شاخص وارد کردند.
حال سؤال اینجاست که اگر واقعاً این نقدینگی در دست حقوقی ها بود چرا زودتر برای جلوگیری از رسیدن اوضاع بورس به اینجا اقدام نکردند.
آیا ارزش شاخص بورس که فقط یک نماگر است بیشتر از ارزش سهام شرکت ها و نقدینگی سهامداران است که حاضریم برای کم کردن افت 200 واحدی شاخص 30 میلیارد تومان هزینه کنیم اما برای حمایت از سهام شرکت ها حاضر به وارد کردن نصف این میزان هم نیستم.
مطمئن باشید اگر نیمی از نقدینگی که امروز صرف بلوک مپنا و مبین کردیم را طی روزهای متوالی گذشته در این نماد ها وارد می کردیم امروز نه قیمت سهام این شرکت ها اینجا بود و نه بازار سرمایه به چنین روزی دچار شده بود.
باور کنید این دست اقدامات سبب آن می شود که باور کنیم بورس نقدینگی نمی خواهد، اراده می خواهد.