منفعت طلبان با نام بورس چه می کنند؟/کار کار انگلیسی هاست

در بازاری که از کمبود نقدینگی رنج می برد افرادی هستند که با نگاه منفعت طلبانه برای جذب حداقل نقدینگی باقیمانده در بازار نقشه کشیده اند و برای جلب نظر هیأت مدیره خود خبر از انتشار اوراق مشارکت جدید با همکاری متولیان بازار سرمایه می دهند!!
با اتمام ساعات معاملات روز یکشنبه 94.06.01 شاخص بازار اول ( تالار اصلی ) با 287 واحد کاهش به رقم 45899 واحد رسید. همین وضعیت را در شاخص بازار دوم (تالار فرعی) شاهد هستیم بطوریکه شاخص تالار فرعی در این روز با ثبت 494 واحد کاهش عدد 139201 واحد را تجربه کرد. شاخص قیمت (وزنی ارزشی) بورس نیز در روز جاری با 135 واحد کاهش به رقم 25650 واحد رسید.

همچنین در این روز "مبین" با 19 واحد افزایش شاخص، بیشترین تأثیر مثبت را بر جا گذاشت و در مقابل "شبریز" با 93 واحد کاهش، بیشترین تأثیر منفی را بر روی شاخص داشت.

شاخص فرابورس نیز با 6 واحد کاهش به رقم 735 واحد رسید.

گفتنی است ارزش کل معاملات در بازار بورس به رقم 1836 میلیارد ریال و ارزش کل معاملات در بازار فرابورس به رقم 991 میلیارد ریال رسید.

" مشکل اصلی بازار کمبود نقدینگی است " این نظر مدیرعامل شرکت بورس، در خصوص وضعیت بازار است نظری که فعالان بازار بر آن واقفند و مطلب تازه ای نیست اما سؤال اینجاست که برای حل این مشکل اصلی تاکنون چه راهکارهایی پیشنهاد و ارایه شده است؟

بر اساس گزارش بورس نیوز در بازاری که از مشکل نقدینگی رنج می برد و مشکل اصلی آن کمبود نقدینگی است چرا مجوز انتشار اوراق مشارکت و یا صندوق سرمایه گذاری با درآمد ثابت صادر می شود؟

سپرده گذاری در بانک ها به عنوان یکی از بازارهای رقیب بورس شناخته می شوند و سازمان بورس به عنوان متولی بازار سرمایه به راحتی مجوز فعالیت در بازار سرمایه را از طریق شرکت های تأمین سرمایه، وابسته به این نهادهای مالی صادر کرده است و بر اساس آمار منتشرشده در مرداد ماه سال جاری بیش از 12 هزار میلیارد تومان توسط 7 صندوق برتر سرمایه گذاری وابسته به بانک ها جذب شده است، سرمایه ای که به سپرده های بانکی و اوراق مشارکت تبدیل شده و حتی اساسنامه صندوق مبنی بر سرمایه گذاری حداقل 10 درصد از این وجوه در بورس اوراق بهادار در آن رعایت نشده است.

در بازاری که از کمبود نقدینگی رنج می برد افرادی هستند که با نگاه منفعت طلبانه برای جذب حداقل نقدینگی باقیمانده در بازار نقشه کشیده اند و برای جلب نظر هیأت مدیره خود خبر از انتشار اوراق مشارکت جدید با همکاری متولیان بازار سرمایه می دهند !! خبری که در این روزها می تواند ضربه ای کاری بر بدنه نحیف بورس وارد سازد. این گونه افراد که در زمانی هستند و در زمانی دیگر اثری از آنها نیست همواره وجود داشته اند، طبیعت و ذات این افراد همین است و غیر از این از آنها انتظاری نیست. اما بازار سرمایه از مدیران خود چه در سازمان و چه در شرکت بورس انتظاردارد که در برابر این افراد بایستند و با اصلاح قانون مجوز جدیدی برای انتشار اوراق مشارکت و جمع آوری حداقل ترین وجوه کنونی بازار سرمایه را به آنها ندهند.

بنابر این گزارش، در معاملات امروز پالایش نفت تبریز با افت بیش از 20 درصدی قیمت سهام تقسیم و 22 ریال سود در مجمع سال 93 خود مجدداً به تابلو بازگشت و علاوه بر وارد کردن زیان به سهامداران خود، شاخص کل بورس را نیز به مدار 64 هزار واحدی کشاند. این اتفاق نه تنها برای سهامداران این شرکت و گروه پالایشی بلکه برای کل بازار سرمایه حاوی یک پیام بود و آن تأثیر مستقیم تصمیمات مبهم و نادرست وزارت نفت در بورس است. تصمیماتی که تا به امروز دمار از روزگار پتروشیمی ها و پالایشی ها درآورده و هر اقدامی در عملکرد این وزارت خانه مشهود است جز حمایت از بخش خصوصی.

اما از سویی دیگر شاید مهمترین خبر امروز را بتوان بازگشایی سفارت انگلیس پس از 4 سال در کشور عنوان کرد اتفاقی که حداقل تأثیر آن بر اقتصاد افت 343 واحدی شاخص کل بود. بنظر می رسد کار کار انگلیسی ها است و اگر نه شاخص بورس امروز کلی رشد می کرد.

نمی دانیم، شاید باید کم کم باورمان شود که تحریم ها کاغذ پاره ای بیش نبوده اند چرا که اگر اندکی بیشتر از کاغذ پاره بودند با این خبرها امروز حال روز بورس این چنین نبود.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.