بر اساس گزارش بورس نیوز، رسانه ها و خبرنگاران به عنوان پل ارتباطی میان مدیران شرکت ها و بازار سرمایه با سهامداران و سرمایه گذاران نقش پررنگی را در این امر ایفا می کنند بطوریکه می توان گفت بعد از سایت رسمی و مرجع اطلاع رسانی کدال این رسانه ها هستند که جایگاه ویژه ای در افزایش سطح آگاهی و اطلاع رسانی جامعه بزرگ بازار سرمایه ایفا می کنند.
بر این اساس برخی شرکت های بورسی علی رغم آگاهی از این نقش مهم رسانه ها اما معمولاً در مواجه با خبرنگاران و پرسش های آنها بنابه دلایل مختلفی حالت تدافعی گرفته و از پاسخگویی به آنها امتناع می کنند در حالیکه این پرسشها علامت سؤال های موجود در اذهان بازار سرمایه است که از زبان خبرنگاران پرسیده می شود که پاسخ به آنها در جهت شفافیت بیشتر بازار سرمایه بسیار مؤثر خواهد بود.
اما متأسفانه چندی است که علاوه بر این رفتار مدیران شرکت های بورسی شاهد پدیده جدیدی به نام "خبرنگار گریزی" در مجامع هستیم بطوریکه در حالی شرکت های بورسی پس از یک سال فعالیت وارد مجامع می شوند که با عدم ارایه مجوز حضور به خبرنگاران در مجمع خود مانع انتشار اخبار مجمع که بیانگر یکسال فعال هیأت مدیره و مدیر عامل شرکت است، می شوند. از همین رو خود این موضوع یک علامت سؤال بسیار بزرگ با خود به همراه دارد که مدیران و هیأت مدیره اینگونه شرکت ها چه چیزی را از بازار سرمایه مخفی می کنند که اجازه حضور پل های ارتباطی خود با جامعه بازار سرمایه را در مجامعشان نمی دهند؟
مگر سهامداران و فعالان بورسی برای انتخاب شرکتی به جهت سرمایه گذاری نیاز به اطلاعات و اخبار متقن ندارند؟ واقعاً چه اطلاعات و اخباری موثق تر و متقن تر از صحبتهای مدیران شرکت ها در مجامعشان پس از یکسال فعالیت می تواند وجود داشته باشد که مورد استفاده سرمایه گذاران قرار گیرد.
به عنوان مثال روز گذشته مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت کارت اعتباری ایران کیش برگزار شد اما مسئولین این شرکت به بهانه عدم موافقت هیأت مدیره شرکت از حضور خبرنگاران به مجمع جلوگیری کردند. حال سؤال اینجاست که "رکیش" قصد مخفی کردن چه چیزی را از فعالان بازار سرمایه داشت که با حضور خبرنگاران مخالفت کرد؟
برای پاسخ به این سؤال که چندان هم سخت نیست کافیست که بررسی کوتاهی بر روند حرکتی این شرکت طی سال 93 داشته باشیم.
بر اساس این گزارش، شرکت کارت اعتباری ایران کیش در حالی سال 93 را با قیمت هر سهم 6974 ریال آغاز کرده که پس از یکسال فعالیت مدیران خود، سال مذکور را با قیمت هر سهم 2922 ریال به پایان رسانده به عبارت ساده تر بازدهی منفی بیش از 52 درصدی حاصل یکسال فعالیت این شرکت در بازار سرمایه بوده است همچنین با نگاهی به رتبه نقد شوندگی این شرکت در می یابیم که این شرکت با رتبه نقد شوندگی 326 جزء بدترین شرکت های بورسی از لحاظ گردش سهام در بورس طی سال 93 بوده است که این موضوع نشان از عدم نظر مساعد اهالی تالار برای خرید سهام "رکیش" در سال مذکور دارد.
از سویی دیگر "رکیش" در حالی طی سال 93 بیشترین بازدهی منفی گروه رایانه را از آن خود کرده که بازدهی کل گروه رایانه در مدت مذکور تنها منفی 12.5 درصد بوده است.
اما شاید اصلی ترین علت تصمیم مدیران این شرکت در عدم حضور خبرنگاران در مجمع را به توان موضوع سودآوری "رکیش" در سال 93 اعلام کرد که این موضوع همیشه مورد توجه حاضران و سهامداران در مجامع بوده و در برخی موارد نیز حتی به درگیری منتهی می شود.
بر این اساس شرکت کارت اعتباری ایران کیش در حالی ابتدای سال 93 را با سود پیش بینی شده 712 ریال آغاز کرده که به یکباره این سود در بهمن ماه همان سال با تعدیل منفی قابل توجهی به 377 ریال تقلیل پیدا کرده است یعنی تعدیل منفی در حدود 50 درصد. اما در نهایت این شرکت فعالیت خود را در سال 93 با سود 485 ریال به پایان می رساند که این سود نیز نسبت به پیش بینی ابتدای سال شرکت تفاوت فاحش بیش از 30 درصدی دارد.
از همین رو کاملاً مشخص است که عملکرد نا مناسب هیأت مدیره و مدیران این شرکت احتمالاتی را از درگیری و جدل سهامداران حاضر در مجمع بر سر میزان بازدهی و روند منفی سودآوری پیش روی مدیران "رکیش" قرار داد. که نهایتاً پاک کردن صورت مسئله در عدم اجازه به خبرنگاران برای ورود به مجمع و عدم انتقال نا رضایتی سهامداران به گوش مسئولین و بازار سرمایه تنها راه حلی بوده که به ذهن هیأت مدیره و مدیران شرکت کارت اعتباری ایران کیش رسیده است.