رشد 10 برابری نقدینگی بانک ها طی دهه اخیر/لزوم تزریق نقدینگی به صنایع از طریق بانک ها

پرداخت نرخ های بالای سود به سپرده گذاران در حالی از سوی بانک ها و مؤسسات مالی و اعتباری اعلام می شود که هدف اصلی این نهادها از انجام این امر سوال اساسی بسیاری از افراد می باشد.
پرداخت نرخ های بالای سود به سپرده گذاران در حالی از سوی بانک ها و مؤسسات مالی و اعتباری اعلام می شود که هدف اصلی این نهادها از انجام این امر سوال اساسی بسیاری از افراد می باشد. برهمین اساس پایگاه خبری بورس نیوز اقدام به برگزاری نظرسنجی با عنوان زیر نموده است.
رشد 10 برابری نقدینگی بانک ها طی دهه اخیر/لزوم تزریق نقدینگی به صنایع از طریق بانک ها

همانطور که از نمودار فوق مشخص است، بیش از 69 درصد از آراء اخذ شده به گزینه اول رأی داده اند و جبران نقدینگی را هدف اصلی بانک ها و مؤسسات مالی جهت پرداخت سودهای بالا به سپرده گذاران می دانند و درصد کمی از مشارکت کنندگان نیز فرصت های اقتصادی را برگزیده اند.

در همین ارتباط، یک مدرس علوم بانکداری در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز عنوان کرد: آمار و اطلاعات موجود مبنی بر میزان نقدینگی در اختیار بانک ها بیانگر این موضوع است که نقدینگی بانک ها و مؤسسات مالی طی دهه اخیر 10 برابر شده است. به گونه ای که در حالی کل موجودی بانک ها طی سال 84 مبلغ 70 هزار میلیارد تومان بوده که این رقم با رشد 10 برابری طی دهه اخیر به مبلغ 700 هزار میلیارد تومان طی سال 93 افزایش یافته است.

براین اساس به طور قطع کمبود نقدینگی هدف اصلی بانک ها برای پرداخت نرخ های بالا تلقی نمی شود.

شعبانی افزود: اما در شرایط کنونی بکارگیری موجودی در اختیار بانک ها در عرصه رونق تولید صنایع مختلف موضوع اصلی است. چراکه بخش تولید نیاز به تزریق نقدینگی دارد که این امر نیز می تواند توسط سیستم بانکی انجام پذیرد تا رشد اقتصادی بهتری را در آینده شاهد باشیم.

وی به توان مالی بانک ها برای پرداخت نرخ سودهای اعلامی به سپرده گذاران اشاره کرد و اظهار داشت: در حال حاضر و با توجه به نرخ تورم طی سال گذشته بانک ها از توان پرداخت نرخ های سود اعلامی برخوردارند و می توان گفت در صورت کاهش نرخ تورم طی سال جاری سهم سود بانکی نیز کاهش می باید.

این کارشناس علوم بانکی در خصوص افزایش بهره وام های بانکی پرداختی به صنایع همزمان با رشد نرخ سود سپرده های بانکی نیز گفت: ترکیب نقدینگی بانک ها و میزان سپرده های بلندمدت آنها موضوعی است که در تعیین بهره وام های بانکی می بایست مورد توجه قرار گیرد. چراکه بخشی از منابع مالی مربوط به حساب های جاری می باشد که به صورت قرض الحسنه بوده و نرخ های سود 10 درصدی برای این نوع از سپرده ها پرداخت می شود. از این رو بانک ها می بایست از طریق ارایه خدمات درآمد کسب کنند و با توجه به ترکیب سپرده ها برای وام های پرداختی به تولیدکنندگان بهره تعیین کنند.

علاوه بر این، دولت در بودجه سال جاری یارانه ای را به بخش تولید اختصاص داده که براساس آن درصدی از بهره وام های بانکی دریافتی از سوی صنایع مادر توسط دولت پرداخت می شود.

شعبانی به پتانسیل های بانک ها و مؤسسات مالی جهت رشد سودآوری اشاره کرد و ابراز داشت: در صورتیکه این نهادها بر فعالیت اصلی خود یعنی بانکداری و نه بنگاهداری تمرکز کنند و در حوزه ارایه خدمات به سپرده گذاران و دریافت کارمزد فعالیت کنند. به طور قطع با رشد سودآوری همراه می شوند. همانگونه در حال حاضر نیز برخی از بانک های خصوصی با فعالیت در حوزه بانکداری در مسیر رشد سودآوری حرکت می کنند.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.