به گزارش بورس نیوز، هزینه اقامت در هتل ها و اماکن اقامتی که دوباره در آستانه سال جدید سر به فلک می کشد، چندان نظارت خاصی را به خود نمی بیند و از استاندارد مشخصی پیروی نمی کند. بطوریکه نرخ اتاق در بازار داغ اجاره هتل، ویلا و واحدهای اقامتی روندی صعودی به خود می گیرد و نرخ یک شب اسکان در برخی هتل ها با رشد حدود 100 درصدی حتی تا یک میلیون و 440 هزار تومان هم می رسد که این مبالغ تنها هزینه یک شب اقامت با صبحانه است و سایر هزینه های سفر از جمله هزینه خرید بلیط، استفاده از رستوران و سایر خدمات و امکانات رفاهی و تفریحی را شامل نمی شود. این در حالی است که تمام این خدمات در تورهای خارجی با کیفیت بالا و قیمت بسیار ارزانتر مشاهده می شود و همین دلیلی است برای خروج ارز از کشور و بقیه مشکلات.
تازه موضوع به همین جا هم ختم نمی شود؛ چراکه وقتی به سایت مراکز رزرواسیون اماکن اقامتی کشور سر بزنید، متوجه خواهید شد که قیمت های اعلام شده نوروز، علی الحساب بوده که به نرخ مصوب سال 1393 هزینه احتمالی 25 درصدی سال 1394 و هزینه خدمات مرکز نیز افزوده شده و در صورت افزایش نرخ بیشتر از این مبالغ، مابه التفاوت هزینه ها قبل از ورود مسافر به هتل، دریافت خواهد شد.
البته در این میان نرخ اتاق هتل نیز بستگی به تعداد ستاره ها، درجه هتل و خدمات ویژه ای که ارایه می کند، دارد. به عنوان مثال شهرهای پرگردشگر معمولاً نرخ اتاق هتل هایشان از نرخ اتاق در شهرهای کم گردشگر بیشتر که به خودی خود منطقی است. اما عدم امکان رزرو اتاق آن هم چهل روز مانده به عید ناشی از عدم برنامه ریزی داخلی در صنعت گردشگری کشور به ویژه در زمان پیک سفرها است.
به عنوان مثال هزینه اقامت سه شب در جزیره کیش در یک هتل پنج ستاره برای هر نفر طی تعطیلات نوروزی در حالی حدود یک میلیون و 415 هزار تومان است که خدمات هتل تنها شامل صبحانه می باشد.
حال آنکه در همین دوره هزینه تور نوروزی آنتالیا بابت اقامت شش شب در یک هتل پنج ستاره یک میلیون و 840 هزار تومان می باشد که شامل سه وعده غذایی اصلی و دو میان وعده می باشد. ضمن اینکه در تورهای خارجی برخی محدودیت ها برای گردشگران نیز وجود ندارد.
همچنین هزینه اقامت هفت شب در یک هتل پنج ستاره واقع در استانبول نیز دو میلیون و 480 هزار تومان می باشد که با یک حساب سرانگشتی به وضوح مشخص است که هزینه آن از اقامت در دوره مشابه تور کیش کمتر می باشد.
به عبارت دیگر، مراکز رزرواسیون اماکن اقامتی کشور امکان رزرو برای سال 94 را به مشتریان نمی دهند! و این گمان را در ذهن متبادر می سازد که این امر برای فراهم کردن شرایط لازم جهت ارایه خدمات با نرخ های بالاتر از مصوب که آن هم کلی گران شده است می باشد و داستان همیشگی زیر میزی ها هنوز رواج دارد!
حال آنکه در فاصله زمانی حدود یک ماه مانده تا شروع سال جدید افراد برای اطمینان از قطعی شدن برنامه سفر خود نیاز دارند محل اقامت خود را قطعی کنند و عدم امکان رزرو اتاق قدری برنامه ریزی ها را با مشکل مواجه می سازد.
آنچنان که در چنین ایامی به دلیل عدم نظارت های مستمر و کافی، شاهد بر پا شدن چادرهای مسافرتی در کوچه و خیابان ها و یا در پارک های جنگلی و کنار سواحل به ویژه در شهرهای پرگردشگر هستیم که معمولاً با اتفاقات ناخوشایند منکراتی و جزایی هم روبه رو می شود.
گرچه اندک در شرایطی هم که رزرو امکان پذیر است، محدودیت انتخاب و تنوع پایین خدمات و امکانات قابل ارایه توسط هتل ها و اماکن اقامتی وجود دارد.
برخلاف آنچه در سایر کشورها مسافران این امکان را دارند که حتی نوع وسیله نقلیه، هتل، خدمات جانبی و دیگر امکانات را رزرو کرده و هزینه های مربوطه را در شرایطی پرداخت کنند که در حال حاضر هزینه سفرهای خارجی با کیفیتی به مراتب بالاتر از سفرهای داخلی بسیار کمتر تمام می شود و همین امر عاملی در کاهش تورهای گردشگری داخلی بوده و موجب گردیده سفرهای خارج از کشور پرطرفدارتر باشد. مضاف بر اینکه به دلیل شرایط ایران در سطح بین الملل و نیز تحریم های اعمالی علیه کشور، صنعت گردشگری ایران چندان توانایی جذب مسافران خارجی را نیز ندارد.