سه عامل ایجاد روند صعودی در معاملات اخیر بازار سهام / بازار از حالت ترس به منطق بازگشته است

روند منفی در بازار سرمایه، دستخوش عوامل متعددی از جمله، گمانه زنی هایی در خصوص نتایج مذاکرات هسته ای، نرخ بالای سود سپرده های بانکی، ایجاد رکود و مشکلات بنیادی صنایع و همچنین افت جهانی قیمت نفت بوده است.
روند منفی در بازار سرمایه، دستخوش عوامل متعددی از جمله، گمانه زنی هایی در خصوص نتایج مذاکرات هسته ای، نرخ بالای سود سپرده های بانکی، ایجاد رکود و مشکلات بنیادی صنایع و همچنین افت جهانی قیمت نفت بوده است.

مدیر عملیات شرکت کارگزاری آگاه در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز ضمن بیان مطلب فوق با اشاره به اینکه ریزش های اخیر بازار سهام همراه با بیش واکنش بوده است، اظهار داشت: در چند وقت اخیر، اخبار منفی و ابهامات موجود در صنایع نه تنها منجر به عدم ایجاد روندی صعودی در بازار سهام شد بلکه در مدت زمان کوتاهی، تأثیرات منفی بیش از حدی را به بازار تحمیل کرد.

حسین صالحی، ایجاد روندی صعودی در آخرین روز معاملاتی هفته گذشته و اولین روز معاملاتی هفته جاری را ناشی از سه عامل دانست که به شرح ذیل می باشد:

خریدهای کنترلی در بازار سهام

صندوق توسعه بازار و شرکت های نیمه دولتی اقدام به خرید کنترلی سهام شرکت های بورسی در راستای بستن کف قیمتی سهم ها را انجام دادند که این امر می تواند منجر به مقدمات بازگشت اعتماد و اطمینان به بازار سهام باشد.

انتشار اخبار سیاسی

در چند روز اخیر، انتشار اخبار مساعدی از روند مذاکرات هسته ای منجر به امیدواری و واکنش های مثبتی از سوی بازار سهام همراه بود.

حمایت دولت از صنایع

دولت در راستای ایجاد رونق در بازار سرمایه، اقدامات مؤثری از جمله، کاهش نرخ بهره مالکانه شرکت های معدنی از 30 درصد به 25 درصد، محاسبه نرخ خوارک مجتمع های پتروشیمی براساس ریال و حذف دلار، تسویه خدمات کشاورزی و همچنین تعویق بحث کیفی سازی شرکت های پالایشی را در دستورکار قرار داده است.

وی در ادامه با اشاره به اینکه تا حدودی تزریق مالی به بازار سهام انجام شده است، افزود: اکنون بازار سهام از حالت ترس خارج و در موقعیتی منطقی قرار گرفته است و در این شرایط به اخبار و اتفاقات احتمالی واکنشی قابل قبول نشان خواهد داد.

صالحی، ایجاد صف های خرید و فروش در سهام شرکت های بورسی را عاملی منفی برای بازار سهام دانست و گفت: روند معاملات بازار سهام براساس اخبار آتی و بدون ایجاد صف های خرید و فروش و تنها از روی تحلیل و منطق منجر به پویایی بازار می گردد در حالیکه اکنون اکثر سرمایه گذاران به دلیل ابهامات موجود در صنایع به دنبال نوسان گیری می باشند.

مدیر عملیات شرکت کارگزاری آگاه، سرمایه گذاری در سهام برخی از شرکت های صنایع موجود در بازار سهام را مطلوب ارزیابی کرد و یادآور شد: اکنون در تمامی صنایع، برخی از شرکت ها در وضعیت مناسبی قرار دارند که از نمونه بارز آن می توان به سهام شرکت های تولیدکننده اوره اشاره کرد.

وی حداکثر نرخ دلار آزاد را با توجه به شرایط کسری بودجه دولت در سال 94 و همچنین کاهش جهانی قیمت نفت، در حدود 3 هزار و 800 تومان برآورده کرد و افزود: اکنون دولت به دنبال کنترل نرخ تورم است و مانع از رشد نرخ دلار آزاد می گردد که با توجه به شرایط فعلی می توان حداقل نرخ دلار آزاد تا پایان سال جاری را 3 هزار و 600 تومان در نظر گرفت.

صالحی در ادامه با اشاره به اینکه حصول توافق هسته ای در کوتاه مدت تأثیری در تراز تجاری ایران نخواهد داشت، خاطر نشان کرد: با در نظر گرفتن توافق هسته ای، حداکثر روزانه 400 هزار بشکه به میزان فروش نفت ایران اضافه خواهد شد که با توجه به نرخ های کنونی قیمت نفت، عاملی برای کاهش نرخ دلار در کوتاه مدت نمی باشد.

وی در پایان حصول توافق هسته ای را امکان پذیر دانست و گفت: انتظار می رود که نتایج مثبت حاصل از مذاکرات هسته ای و تأثیر چشم گیری در کاهش نرخ دلار نداشته باشد.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.