"خاهن" و برآورد سود سال 93

شرکت آهنگری در سال 1360 به عنوان یکی از شرکتهای تابعه کارخانه تراکتورسازی ایران و به عنوان بزرگترین و مجهزترین کارخانه فورج گرم در خاورمیانه ، در مجتمع صنعتی تراکتورسازی ایران تاسیس شد. به دنبال مطرح شدن طرح تفکیک شرکتهای تابعه کارخانه تراکتورسازی ایران، شرکت آهنگری در سال 1366 بعنوان یک شرکت مستقل به ثبت رسید.

شرکت آهنگری در سال 1360 به عنوان یکی از شرکتهای تابعه کارخانه تراکتورسازی ایران و به عنوان بزرگترین و مجهزترین کارخانه فورج گرم در خاورمیانه ، در مجتمع صنعتی تراکتورسازی ایران تاسیس شد. به دنبال مطرح شدن طرح تفکیک شرکتهای تابعه کارخانه تراکتورسازی ایران، شرکت آهنگری در سال 1366 بعنوان یک شرکت مستقل به ثبت رسید.

شرکت آهنگری در زمینی به مساحت حدود 11 هکتار و فضای سرپوشیده 000 100 متر مربع، ظرفیت تولید سالانه (با توجه به تنوع قطعات) حدود 000 25 تن را دارا‌‌ می‌باشد.

بهره گیری از تجهیزات پیشرفته دنیا در شرکت آهنگری ، آنرا قادر ساخته در زمینه های فورج، ساخت قالب، عملیات حرارتی، کیفیت و ماشینکاری خدمات گسترده ای به صنایع مختلف ارائه نماید. شرکت آهنگری طیف وسیعی از قطعات مهم و ایمنی را در صنایع مختلف از جمله خودرو سازی، کشاورزی، نفت و گاز، راه آهن و دریایی، راه ساختمان و معدن و مهندسی عمومی تولید‌‌ می‌کند. توانمندی اختصاصی این شرکت تولید انواع میل لنگ و در کنار آن تولید انواع قطعات با وزنهای 200 گرم تا 150 کیلو گرم‌‌ می‌باشد.

سهامداران

در جدول زیر تصویری کلی از سهامداران این شرکت نمایش داده شده است.همانطور که مشهود است سهامدار اصلی شرکت ، شخصی حقیقی می باشد.


در جدول زیر مقایسه‌ای بین بودجه اعلامی92و93 شرکت صورت گرفته است. همانطور که در این جدول قابل مشاهده است، در سال 92 شرکت به ازای هر سهم مبلغی معادل 50 ریال سود اعلام کرده است.

1-شرکت پیش بینی سود هر سهم سال مالی منتهی به 29/12/93 را با سرمایه 320,000میلیون ریال مبلغ 144 ریال اعلام نموده است .

2-سرمایه شرکت از مبلغ 64,000 میلیون ریال به 320,000 میلیون ریال از محل مطالبات حال شده و آورده نقدی سهامداران افزایش یافته است.

3-شرکت زیان انباشته معادل 153,165 میلیون ریال دارد.

مقدار و نرخ فروش

در ابتدا جدول مربوط به ظرفیت اسمی و واقعی شرکت در 3 ماهه اول سال 93 را ارایه می دهیم.


در جدول زیر مقدار تولید و فروش اعلامی شرکت طی سالهای 92و93 را مشاهده می نمایید.

مقدار تولید در سال 93 تقریبا معادل45 درصد مازاد بر مقدار تولید در سال 92 برآورد شده است و شرکت بطور تقریبی به اندازه ظرفیت اسمی تولید میکند.

همچنین نرخ فروش محصولات به ازای هر واحد فروش، طی سال‌های92و93 به شرح ذیل می‌باشد:


همانطور که مشهود است نرخ فروش قطعات فورج در دوره واقعی منتهی به 31/03/93 تقریبا معادل نرخ این محصول در 9 ماهه ابتدای سال مالی 92 محقق شده است.این در حالیست که میانگین نرخ فروش درگزارش 12 ماهه سال مالی 92 ،14 درصد بیشتر از نرخ فروش درگزارش 3 ماهه ابتدای سال مالی 93 بوده است.

بهای تمام شده کالای فروش رفته

در جدول زیر بهای تمام شده کالای فروش رفته طی سالهای 92و93 ، طبق بودجه اعلامی شرکت نشان داده شده است.

مواد مستقیم بیش‌ترین تأثیر را در بین اقلام بهای تمام شده کالای فروش رفته دارد.

در جدول زیر نرخ مواد اولیه شرکت را در سال مالی 92 و 93 بررسی خواهیم کرد.

شرکت پیش بینی کرده است که 86 درصد مواد اولیه خود را (شمش فولاد) در سال 93 از داخل کشور تهیه کند.مواد اولیه وارداتی با نرخ 40,500 ریال به ازای هر یورو درنظر گرفته شده است.

سناریو های کارشناسی

در پیش‌بینی کارشناسی سال 93، 3 سناریو در نظر گرفته شده است.

سناریو اوَل سال 93

سناریودوَم سال 93

سناریو سوم سال 93

 صورت سود و زیان کارشناسی شده

بر اساس مفروضات در نظر گرفته شده در گزارش حاضر، پیش‌بینی کارشناسی صورت سود و زیان شرکت برای سال مالی آتی به شرح ذیل می‌باشد:


با توجه به مفروضات ارائه شده، برآورد سود کارشناسی در 3 سطح انجام گردیده است:

1-سودی معادل 477 ریال با توجه به سناریو اول؛

2-سودی معادل 607 ریال با توجه به سناریو دوم.

3-سودی معادل 797 ریال با توجه به سناریو سوم


در سال مالی 92 ، هزینه مالی زیاد موجب کاهش به مقدار زیاد در سود خالص و همچنین حاشیه سود خالص شده است.

نکات مهم:

*شرکت در گزارش 3 ماهه سال 93 ،اعلام کرده است که کل محصولات خود را در داخل کشور به فروش رسانده و تمام مواد اولیه را از داخل کشور تهیه نموده است.

*به ازای هر کیلوگرم محصول ،میزان مواد مصرفی 1.34 کیلوگرم می باشد.

*درصد توقف تولیدات در سال 92 معادل 41.5 درصد بوده است که عمدتا به دلیل کمبود مواد اولیه و نوسانات نرخ ارز بوده است.اما با توجه به افزایش سفارشات ناشی از تولید قطعات میل لنگ و مثلثی پژو ،درصد توقف تولیدات در سال 93 کمتر خواهد بود.

*افزایش در درآمدهای عملیاتی ناشی از فروش حدود 6440 تن ضایعات فلش قطعات با نرخ 10,000 ریال برای هر کیلو و 7332 میلیون ریال ناشی از فروش سر و ته بیلت و قالبهای شکسته است.

*مشتریان عمده شرکت ، شرکت ساپکو و تامین قطعات تراکتورسازی می باشد.

*عمده مواد اولیه شرکت در سال مالی 92 از شرکت فولاد آلیاژی ایران تامین شده است.با فرض ادامه این روند در سال مالی 93 ، در برخی سناریوها از قیمت فروش شمش فولاد توسط شرکت فولاد آلیاژی ایران استفاده شده است.لازم به ذکر است که نرخ فروش محصولات این شرکت تقریبا معادل نرخ خرید مواد اولیه خاهن در 9 ماهه ابتدای سال 92 می باشد.

*سهم این شرکت در بازار داخلی چیزی حدود 17 درصد در سال مال 92 بوده است.

*شرکت تسهیلات مالی ارزی ندارد.

*امید است در سال مالی 93 با توجه به افزایش تولید ،هزینه جذب نشده وجود نداشته باشد.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.