بورس، بازوی اصلی تحقق اقتصاد مقاومتی

محسن علی‌حسینی کارشناس اقتصادی و فعال بورس به تحلیل روند شاخص بورس در سالهای ۸۹ تا ۹۳ پرداخت و با بیان اینکه شاخص ۱۰۰هزار هم دور از دسترس نیست، نقش حیاتی بورس در تحقق اقتصاد مقاومتی را تشریح کرد

محسن علی حسینی ماجرای ریاستش بر «شرکت مسکن و ساختمان جهان» ماجراها بین دولت قبل و شهرداری تهران ایجاد کرده بود، و پس از آن به بانک شهر رفت، اکنون این شاگرد طیب نیا که دانش آموخته اقتصاد است، در دوران کناره گیری از عضویت هیأت مدیره بانک شهر به سر می برد و در کنار عضویت در هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی، با تمرکز بر برخی پیشنهادها، به دنبال فصلی جدید از زندگی کاری خویش است.

وی با یادآوری باور احمدی نژاد به بورس به عنوان یک قمار، نگرش متفاوت روحانی به بورس را به عنوان یکی از بازارهای مهم، در بالا رفتن توقع سرمایه داران و سهامداران موثر می داند و بر این باور است که آنچه شاخصها را به حدود 90 هزار نزدیک کرد همین توقع ها بود.

وی معتقد است: به هر حال رسیدن به شاخص ١٠٠ هزار تا پایان سال غیر قابل دسترس نیست اما سخت است، منوط بر اینکه دولت برای این کار برنامه داشته باشد.

علی حسینی مدیران بورس و بانک مرکزی را از انجام مصاحبه های غیرضروری در مسیر ایجاد برخی شایعه ها و بروز بی اعتمادی سرمایه گذاران برحذر می دارد.

این جوان جنجال برانگیز، معتقد است که غیر از موضوعات هسته ای، سیاستهای داخلی و نگرش مسئولان به بورس، در روند کاهش یا افزایش شاخصهای بورس از نقش به سزایی برخوردار است.

دیگر نظرات وی را  به ویژه در واکاوی وضعیت بورس طی سالهای 89 تا 93، عوامل موثر در سقوط شاخصها، چگونگی جذاب شدن بازار سرمایه و... در گفت وگو با خبرگزاری تسنیم و در ادامه می خوانید.

·         بورس یکی از مهمترین مولفه ها و ارکان اصلی و بازوی اجرایی اقتصاد مقاومتی است

خبرگزاری تسنیم:  روند کاهشی بورس و تداوم این وضعیت را در تحقق اهداف سیاستهای مقاومتی چطور  ارزیابی می کنید؟

علی حسینی: روند کاهشی بورس تهران در اواخر فروردین سال نو نیز ادامه یافت؛ تا جایی که شاخص کل این بازار از 76 هزار روزهای پایانی سال 92 به 73هزار واحد در اولین ماه سال93 رسید تا به این ترتیب زیان بازار سهام از ابتدای سال93 و درطول اولین ماه سال  به 5- درصد برسد و بیشترین افت شاخص نیز رقم بخورد. این درحالی است ادامه این روند، رسیدن به اهداف سیاستهای اقتصاد مقاومتی را به بیراهه می کشاند .به عبارت دیگر بازار سرمایه که حجم قابل توجهی از منابع مالی در آن مورد معامله قرار می‌گیرد به عنوان یکی از مهمترین مولفه ها و ارکان اصلی و بازوی اجرایی اقتصاد مقاومتی محسوب می شود .

·         رشد شاخصهای بورس از اواسط سال 89 تا 90 واقعی بود

خبرگزاری تسنیم: ارزیابی کلی شما از روند نزولی بورس به ویژه از ابتدای سال 93 چیست؟

علی حسینی: کارشناسان دلایل متعددی را برای روند نزولی شاخص بورس از مرز 89هزار در سال 92 به 73هزار در ابتدای سال 93 عنوان می کنند اما با بررسی روند یکساله شاخص بورس  در این دوره شاهد افت خیزهایی هستیم که به نظر می رسد در هر دوره علتهایی برای صعود و نزول شاخص بورس می توان مطرح کرد . برای امکان بحث بیشتر در این خصوص لازم است تا نگاهی به دیدگاه دولتهای نهم و دهم  در این خصوص داشته باشیم و سپس به روند کلی شاخص بورس طی یک سال اخیر اشاره  کنیم.

با روی کار آمدن دولت نهم سال 84 به دلیل اینکه اساسا رییس جمهور دیدگاه مثبتی به بورس نداشت از طرفی برای اجرای  پروژه های عمدتا عمرانی و ساختمانی وعده داده شده، سیاستهای پولی کشور به سمت افزایش نقدینگی پیش رفت. روند صعودی نرخ تورم که تا کنون هم ادامه دارد کارشناسان را وادار به تعدیل  سیاستهای پولی کرد. با  رونق بازارهای پولی و عمدتا بازارهای واسطه گری  بازار سرمایه و بورس دوران بدی را پشت سرگذاشت.در این دوره شاخص بورس به پایین ترین سطح خود رسید . با روی کار آمدن  دولت دهم سال88  بالاخره دولتی ها دریافتند بازار بورس میتواند برای تبلیغ عملکرد دولت بهترین بخش باشد لذا با توجه به زیرساختهای آماده ،  بورس از اواسط سال 89 تا 90 شکلی از روند صعودی را تجربه کرد و شاخص از 9هزار واحد به 26هزارواحد رسید.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.