ارزش معاملات خارجی بورس تهران از ۲۷ میلیارد تومان گذشت/۲۰۰ کد معاملاتی برای خارجیها صادر شد

مدیرعامل بورس تهران با اشاره به صدور بی‌سابقه ۲۰۰ کد معاملاتی جدید سرمایه‌گذار خارجی از رشد ۲۷ میلیارد تومانی ارزش معاملاتی این سرمایه‌گذاران پس از اجرای برجام خبر داده است.

به گزارش خبرگزاری فارس ، حسن قالیباف اصل در این نشست خبری با اشاره به رشد 8 درصدی ارزش معاملات خرد و بلوک سهام، در بورس تهران نسبت به سال گذشته، عنوان کرد: سال گذشته ارزش معاملات بازار بدهی به رقم هزار و 500 میلیارد تومان رسید که امسال این رقم با رشد 147 درصدی به عدد 3 هزار و 700 میلیارد تومان دست یافت.

معاملات آنلاین (برخط) نیز در حالی سال 93 به ارزش 19 هزار و 600 میلیارد تومان نزدیک شد که این رقم بار شد 9 درصدی در به ارزش 21 هزار میلیارد تومان بالغ شد.

این مقام مسئول بابیان اینکه 55 درصد از ارزش معاملات سهام در بورس تهران از طریق معاملات آنلاین صورت می‌گیرد، در ادامه عنوان کرد: شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس تهران در ابتدای امسال، در حالی به رقم 62 هزار و 132 واحد رسیده بود که این نماگر با رشد 25 درصدی تا امروز به رقم 78 هزار و 220 واحد رسیده است.

سخنگوی شرکت بورس با اشاره به حجم معاملات حقیقی و حقوقی در بورس تهران عنوان کرد: در سال جاری 55 درصد از معاملات سهام از طریق اشخاص حقیقی و 45 درصد معاملات از طریق اشخاص حقوقی محقق شد و این در حالی است که حقیقی‌ها توانستند، حجم خریدهای خود را نسبت به فروش سهام با افزایش 5 درصدی روبه‌رو سازند.

به گفته وی به لحاظ ارزش معاملات هم‌اکنون 55 درصد از این رقم از سوی اشخاص حقیقی محقق می‌شود.

مدیرعامل بورس تهران در ادامه با اشاره درآمد و سودآوری شرکت‌های پذیرفته‌شده در این بازار طی سال‌های اخیر، گفت: سود تحقق‌یافته شرکت‌ها در سال 92 در حالی به رقم 54 هزار میلیارد تومان رسید که از این رقم، شرکت‌ها مبلغ 43 هزار میلیون تومان تقسیم کرده‌اند.

وی گفت: به عبارتی می‌توان گفت شرکت‌ها در سال 92، 72 درصد از درآمد تحقق‌یافته خود را میان سهامداران خود تقسیم کرده‌اند. در سال 93 اما درآمد تحقق‌یافته شرکت‌های به مبلغ 45 هزار میلیارد تومان رسید که از این رقم مبلغ 33 هزار میلیارد تومان به‌عنوان سود نقدی در مجامع این سال تقسیم شد.

قالیباف اصل بابیان اینکه شرکت‌ها در سال مالی 93، حدود 71 درصد از درآمد تحقق‌یافته  خود را میان سهامداران تقسیم کرده‌اند، عنوان کرد: در سال مالی 94، بودجه برآوردی شرکت‌ها حاکی از پیش‌بینی درآمد 43 هزار و 500 میلیارد تومانی است. هم‌اکنون نیز نسبت قیمت بر درآمدی کل بازار (P/E) به 7.5 مرتبه رسیده است.

قالیباف اصل با اشاره به تحرک سرمایه‌گذاران خارجی در بازار سرمایه ایران عنوان کرد: طی سال 94، 250 هیأت سرمایه‌گذار خارجی از بورس تهران بازدید کردند که به‌صورت انفرادی و جمعی نزدیک به 60 گروه تاکنون از بورس اوراق بهادار تهران، بازدید و با ساخته‌های این بازار آشنا شده‌اند. تعداد کدهای معاملاتی سرمایه‌گذاران خارجی نیز در سال جاری به 200 کد معاملاتی رسید که در نوع خود بی‌سابقه است.

به گفته وی مجموع کل کدهای معاملاتی سرمایه‌گذاران خارجی در بورس ایران، تعداد 550 کد معاملاتی است.

این مقام مسئول با اشاره به وضعیت معاملات سرمایه‌گذاران خارجی در بورس تهران، عنوان کرد: در دی‌ماه امسال تا پیش از اجرایی شدن برجام، ارزش معاملات سرمایه‌گذاران خارجی از رقم 5 میلیارد تومان فراتر نمی‌رفت، اما یک ماه پس از اجرای برجام، ارزش معاملات این سرمایه‌گذاران در بورس تهران به بیش از 27 میلیارد تومان رسیده است.

وی با اشاره به قطعیت پذیرش و عرضه اولیه سهام 4 شرکت جدید در سال جاری از طریق بورس تهران، عنوان کرد: طی سال جاری ازجمله شرکت‌هایی که در بورس تهران پذیرش، درج و عرضه اولیه شدند، شامل شرکت‌های سیمان خوزستان، پتروشیمی مبین، بیمه ما و پتروشیمی فجر بودند. دو شرکت فرابورسی پتروشیمی جم و سبحان داروی نیز توانستند، پس از احراز شرایط به تابلوی بورس تهران منتقل شوند.

قالیباف اصل افزود: لیزینگ ملت از جمله شرکت‌های پذیرش‌شده و درج‌شده در بورس تهران است که هنوز سهامدار عمده اقدامی برای عرضه این سهم نداشته است. در عین حال تأمین سرمایه امید نیز به‌عنوان نخستین شرکت از مجموعه شرکت‌های تأمین سرمایه کشور در بورس تهران پذیرش شده که در صورت عرضه سهام آن در بورس می‌توان به افزایش صنایع بورسی به 38 صنعت اشاره کرد.

مدیرعامل بورس تهران از پذیرش سهام بانک شهر و احراز مجدد پذیرش شرکت صنعتی مینو در بورس تهران خبر داد و گفت: شرکت شفادارو نیز ازجمله شرکت‌هایی است که در آخرین جلسه هیأت پذیرش بورس مورد پذیرش قرار گرفته است.

وی ادامه داد: در زمینه اوراق بهادار بورس تهران طی سال 94، 6 اوراق بدهی مختلف را در دستورکار داشت که فرآیند عرضه آنها در بورس هم‌اکنون نهایی شده است.

وی افزود: سال گذشته حجم سهام شناور شرکت‌ها در بورس تهران درحالی 19.6 درصد بود که این نسبت در سال جاری به 21.89 درصد رسیده است.

قالیباف اصل از روند فرهنگ‌سازی و آموزش در بورس تهران نیز سخن گفت و افزود: طی سال جاری تعداد 115 هزار نفر ساعت در بورس تهران شامل سرمایه‌گذاران، ناشران و کارگزاران در کلاس‌های آموزشی حضور یافته‌اند.

وی از آمادگی بورس تهران برای انتشار شاخص حاکمیت شرکتی در صورت نهایی شدن دستورالعمل آن از سوی سازمان بورس سخن گفت و افزود: طی سال 94 بورس تهران در 383 نوبت از دفاتر شرکت‌های کارگزاری بازدید کرد و در عین حال توانست در دو نوبت میز صنعت را برای موشکافی مشکلات را برای صنایع بورسی برگزار کند.

قالیباف اصل از تعریف قراردادهای آتی شاخص در بورس تهران خبر داد و گفت:‌ بر اساس مدلی که از سوی کمیته فقهی بورس به تأیید رسیده، قراردادهای آتی سبد سهام (شاخص) با کارکرد قراردادهای آتی و اختیار معامله شاخص بورس تعریف شده است. هم‌اکنون دستورالعمل این قراردادها از سوی کمیته تدوین مقررات به تأیید رسیده و باید کلیات آن به تأیید هیأت‌مدیره سازمان بورس برسد.

وی عنوان کرد: قراردادهای آتی سبد سهام بر اساس نظر کمیته فقهی بورس می‌بایست دارایی قابل تحویل باشد و بر این اساس آنچه که تاکنون بر سر آن بحث و پیشنهاد شده، قرارداد آتی سبد سهام 30 شرکت (شاخص 30 شرکت) است که باید مورد بررسی سازمان بورس قرار گیرد.

مدیر عامل بورس تهران گفت: در عین حال انتشار اوراق اختیار معامله شاخص نیز مورد بررسی قرار گرفته که در حال حاضر نرم‌افزار مدیریت ریسک این ابزار در حال بررسی است و بر اساس الگوریتمی طراحی شده از سوی شرکت خدمات فناوری اطلاعات بورس در حال بررسی است.

مدیرعامل شرکت بورس از راه‌اندازی بازار آتی ارز سخن گفت و افزود: طی سال جاری بورس تهران پیشنهاد راه‌اندازی بازار اوراق آتی ارز را به سازمان بورس داد و هم‌اکنون شورای عالی بورس و بانک مرکزی بر سر این موضوع در حال هم‌فکری و رایزنی هستند. هم‌اکنون دیدگاه بر این است که این بازار پس از تک‌نرخی شدن ارز، راه‌اندازی شود، اما چگونگی راه‌اندازی آن قبل از هر چیز نیازمند دیدگاه بانک مرکزی در حوزه ارز است.

قالیباف اصل از برنامه پذیرش، درج و عرضه اولیه سهام 10 شرکت جدید در سال 95 از طریق بورس تهران خبر داد و گفت: در عین حال انتقال 5 نماد معاملاتی از فرابورس به بورس تهران و نیز راه‌اندازی 10 صندوق سرمایه‌گذاری قابل‌معامله (ETF) در دستورکار این بازار قرار دارد. همچنین بورس تهران بنا دارد طی سال آینده 20 نوع اوراق بدهی از جمله انواع صکوک و اوراق مشارکت را در این بازار منتشر کند.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.