مدیر عامل شرکت کارگزاری بانک اقتصاد نوین عنوان کرد: روند آتی بورس منوط به توافق هسته ای نیست/بهبود بورس با بازگشت اعتماد

با توجه به روند مذاکرات هسته ای انتظار می رود تا شاهد کسب نتیجه مثبت در این حوزه باشیم که این امر نقطه عطفی برای بازار سرمایه به شمار می رود و می تواند موجب بهبود وضعیت بورس و افزایش حجم معاملات گردد.
روند نوسانی روبه نزولی بورس پدیده ای است که از دی ماه سال 92 شکل گرفته و تاکنون ادامه دارد و به نظر می رسد فعالان بازار سرمایه به دلیل خوش بینی هایی که نسبت به توافق هسته ای داشته اند اکنون با طولانی شدن روند آن واکنش هیجانی از خود نشان می دهند.

مدیر عامل شرکت کارگزاری بانک اقتصاد نوین با بیان این مطلب در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز عنوان کرد: تردیدهای بوجود آمده پیرامون نتایج مذاکرات سیاسی در کنار برخی از عوامل موجب شده تا قیمت سهام اغلب شرکت های بورسی به طور قابل توجه افت کنند و بسیاری از سهامداران با ضرر و زیان از بورس خارج شوند و دیگر به بازار سرمایه بازنگردند.

نصرالله برزنی افزود: از سوی دیگر شرکت های فعال بورسی که بیشترین حجم و ارزش معاملات بازار سرمایه به آنها اختصاص دارد به دلایل مختلف همچون ایفای تعهدات به سهامداران مبنی بر تقسیم سود نقدی در مجامع عمومی در فرصتهای بوجود آمده اقدام به فروش سهام می کنند و عرضه قابل توجه سهام توسط این گروه سبب شده تا روند صعودی ناپایدار باشد و دوباره به حالت کاهشی بازگردد.

وی به وضعیت اقتصادی کشور اشاره کرد و گفت: در صورت وجود چشم انداز مثبت اقتصادی و امید برای اقتصاد رو به رشد، بازار سرمایه نیز تحت تأثیر این امر رو به بهبودی پیش می رود. بر این اساس سرمایه گذاران در شرایط کنونی منتظر مشخص شدن نتیجه مذاکرات هسته ای هستند چراکه به هر حال حصول نتیجه مثبت موجب آزاد شدن پول های بلوکه شده و ورود سرمایه گذاران خارجی به بورس و بخش های بزرگ اقتصادی می شود.

این کارشناس ارشد بازار سرمایه افزود: با توجه به روند مذاکرات هسته ای انتظار می رود تا شاهد کسب نتیجه مثبت در این حوزه باشیم که این امر نقطه عطفی برای بازار سرمایه به شمار می رود و می تواند موجب بهبود وضعیت بورس و افزایش حجم معاملات گردد.

مدیر عامل شرکت کارگزاری بانک اقتصاد نوین با بیان اینکه در صورت عدم حصول توافق جامع هسته ای اقتصاد کشور همچنان به حیات خود ادامه می دهد، در این خصوص ابراز داشت: اگرچه به نتیجه نرسیدن توافق هسته ای موجب برآورده نشدن انتظارات سهامداران و مردم می شود، اما با این حال می توان گفت فعالان بازار سرمایه می توانند خود را با شرایط پیش آمده تطبیق دهند.

برزنی افزود: تجربه سالهای گذشته همچون اواخر دهه 80 و اوایل دهه 90 نشان داده که بازار سرمایه حتی در شرایط اوج تحریم ها و فشارهای بین المللی می تواند بازاری پر رونق باشد.

علاوه بر این، بحران اقتصادی سال 2008 کشورهای صنعتی در حالی موجب سقوط بازارهای این کشورها شده بود که بسیاری از کارشناسان معتقد بودند که بازار سرمایه نمی تواند کمر راست کند، اما تاکنون شاهد هستیم که شاخص داوجونز و سایر شاخص ها بسیار بالاتر از قبل از بحران 2008 هستند. نمونه این روند در آسیای جنوبی و برخی از کشورهای خارجی نیز مشاهده شده است.

بر این اساس به نظر می رسد می بایست تجربه سال های گذشته را مرور کنیم و هیچ گاه اجازه غلبه یأس را بر امید ندهیم. چراکه اگر اطمینان و اعتماد به بازار سرمایه بازگردد در شرایط فعلی و پتانسیل های موجود می توان در مسیر صعودی گام برداشت. از این رو آنچه که در شرایط کنونی اهمیت قابل توجهی دارد این است که وضعیت آتی بازار سرمایه و اقتصاد کشور را تنها به بحث مذاکرات هسته ای منوط ندانیم و این باور را داشته باشیم که حتی در شرایط اعمال تحریم ها نیز می توان در مسیر رشد و سودآوری حرکت کرد.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.