همچنین در این روز "شپنا" با 110 واحد افزایش شاخص، بیشترین تأثیر مثبت را بر جا گذاشت و در مقابل "شبندر" با 74 واحد کاهش، بیشترین تأثیر منفی را بر روی شاخص داشت.
شاخص فرابورس نیز با 2 واحد افت به رقم 747 واحد رسید.
در این شرایط امروز "شتران" با 2 واحد رشد شاخص فرابورس بیشترین تأثیر مثبت را برجا گذاشت و در مقابل "پترول" با 1 واحد کاهش آن، بیشترین تأثیر منفی را بر این نماگر در پی داشت.
گفتنی است ارزش کل معاملات در بازار بورس به رقم 2092 میلیارد ریال و ارزش کل معاملات در بازار فرابورس به رقم 786 میلیارد ریال رسید.
در معاملات امروز بازار سرمایه بازهم شاخص های بورس و قیمت اغلب سهام شرکت ها با روندی نزولی مواجه شدند اما تقابل بین خریداران و فروشندگان به نحوی بود که معاملات روز جاری را به صحنه نبرد تبدیل کرده بود، اهالی تالار معتقدند پیروز میدان نبرد امروز خریداران بودند چراکه توانستند در پایان معاملات قیمت اغلب نمادهای را از مدارهای نوسان حداقلی قیمت دور نمایند و حقوقی ها نیز جاروبرقی را روشن کردند و هر چه برگه سهام روی میز بود را جارو کردند !
براساس گزارش بورس نیوز، حرکت حقوقی های بازار در معاملات امروز خیره کننده بود چراکه در روز مذکور حقوقی ها با توان حداکثری در برخی نمادها ظاهر شدند و پاسخ مناسبی به عرضه کنندگان دادند، در ادامه این مطلب به بررسی برخی نمادها و گروه های بورسی در معاملات امروز می پردازیم.
گروه بانکی: طوفان عرضه و تقاضا را این گروه امروز به پا کرد و در حالی شاهد نوسانات مثبت و منفی زیادی در گروه مذکور بودیم که اکثر فروشندگان حقیقی و اغلب خریداران حقوقی بودند بانک صادرات، بانک تجارت و بانک ملت امروز بیشترین حجم معاملات گروه را به خود اختصاص دادند که خریداران تقریباً با نسبتی مساوی هم حقیقی بودند و هم حقوقی اما فروشندگان عمدتاً حقیقی بودند. اهالی تالار معتقدند با توجه به حجم بالایی که سهام شرکت های این گروه خصوصاً سه شرکت نامبرده از ابتدای امسال تا به امروز داشتند همین که در روندهای نزولی با صف فروش همراه نمی شوند یعنی همچنان اقبال بازار در این گروه پابرجا است.
در گروه خودرویی امروز بیشترین حجم معاملات به پارس خودرو تعلق گرفت بطوریکه 96 درصد فروشندگان و 79 درصد خریداران حقیقی بودند.
ایران خودرو نیز امروز در حالیکه می رفت فروش را به نمایش گذارد اما در پایان معاملات مجدداً با حجم بالای خریداران و رشد قیمت معاملات انتهایی بازار قرار گرفت. در نماد سایپا نیز شاهد روندی مشابه با ایران خودرو بودیم. در دو نماد سایپا و ایران خودرو نیز خریداران حقیقی و حقوقی به یک نسبت بودند در حالیکه اغلب فروشندگان حقیقی بودند.
در گروه حمل و نقل نیز حجم معاملات در دو نماد "حسینا" و "حکشتی" قابل قبول بود. بطوریکه "حکشتی" در پایان معاملات با صف خرید مواجه شد. اهالی تالار بر این باورند که علت نوسانات منفی "حکشتی" در روزهای اخیر تأثیرات روانی خبر رویترز بوده وگرنه هنوز اتفاق منفی در شرکت روی نداده است.
"شپنا": هیچ حرفی در خصوص این نماد نمی توان زد واقعاً دست مریزاد دارد، سروقت وارد گره معاملاتی می شود، سهامدار عمده هیچ اجباری برای متعادل سازی سهم ندارد و هیچ مشکلی هم بابت نشستن در صف خرید آن وجود ندارد البته این نماد نیز این الطاف و مهربانی ها را پیش خود نادیده نمی گیرد و در جای مورد نیاز جبران می کند، مثلاً همین امروز این نماد با معامله 45 هزار سهمی به ارزش 20 میلیون تومان تأثیر مثبت 110 واحدی بر شاخص کل گذاشت بطوریکه بیشترین تأثیر مثبت نماد بر شاخص طی روز جاری از سوی "شپنا" صورت پذیرفت.
"مپنا": در این نماد امروز حقوقی ها بیشتر از حقیقی ها پرکار بودند بطوریکه 79 درصد فروشندگان و 86 درصد خریداران حقوقی بودند.
در گروه پتروشیمی ها نیز "شاراک" و "زاگرس" بیشترین رشد قیمت را تجربه کردند و مابقی نمادهای گروه روندی نزولی را در پیش گرفتند. اهالی تالار فعلاً انتظار حرکت خاصی را از این گروه ندارند.
در پایان اهالی تالار معتقدند که حضور قابل توجه حقوقی های بازار در قامت خریدار و نیز بازگشت اغلب نمادهایی که می توان از آنها به عنوان لیدر نام برد به روند صعودی در پایان معاملات سبب شد تا خوشبینی ها به روزهای آتی بیش از پیش گردد.