افشای اطلاعاتی که اسرائیل را برای آمریکا نامحرم کرد

فرارو- کاخ سفید از اسرائیل دلخور است. اسرائیلی‌ها وفای عهد نکرده‌اند؛ آن‌ها دریافت‌هایشان از نتایج تازه مذاکرات هسته‌ای را فاش کرده‌اند؛ دریافت‌هایی که گفته می‌شود کاخ سفید در اختیار آن‌ها قرار داده بود باید محرمانه می‌ماند. اما این نقض تعهد در کنار پافشاری نتانیاهو برای سخنرانی در کنگره علیه مذاکرات مزید بر علت شد تا کاخ سفید دسترسی اسرائیل به اطلاعات مذاکرات هسته‌ای را محدود کند. 

به گزارش فرارو، چند روزی است که رسانه‌های اسرائیلی مدعی رویکرد تازه دولت آمریکا در قبال اسرائیل درباره مذاکرات هسته‌ای شده‌اند. رویکردی که گفته می‌شود آمریکایی دیگر مقامات اسرائیل را به طور کامل در جریان مذاکرات هسته‌ای قرار نمی‌دهند. 

برای نخستین بار این کانال دو تلویزیون اسرائیل بود که مدعی شد آمریکا مقامات اسرائیل را در جریان ادامه مذاکرات هسته‌ای ایران قرار نمی‌دهد. 

کانال دو تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرد آمریکا دیگر اسرائیل را در جریان ادامه مذاکرات هسته‌ای ایران قرار نمی‌دهد. 

روزنامه صهیونیستی جروزالیم پست این اقدام دولت اوباما را پاسخی به پافشاری بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی برای سخنرانی در کنگره آمریکا عنوان کرد. 

نخست وزیر اسرائیل در هفته‌های آینده به دعوت سناتورهای جمهوری خواه به کنگره آمریکا می‌رود تا علیه مذاکرات هسته‌ای سخنرانی کند. این دعوت بدون اطلاع کاخ سفید انجام گرفته است و نارضایتی مقامات دولتی آمریکا را به دنبال داشت. 

مخالفت شدید کاخ سفید با حضور نتانیاهو در کنگره در این مقطع حساس مذاکرات هسته‌ای شکاف تازه در روابط دوجانبه واشنگتن – تل آویو به وجود آورده است. 

با این حال آنچه که باعث شده است مقامات اسرائیلی درباره رویکرد خود با اسرائیل درباره مذاکرات هسته‌ای تجدید نظر کنند و از این پس دسترسی آن‌ها به اطلاعات این مذاکرات را محدود کنند نه پافشاری نتانیاهو برای سخنرانی در کنگره بلکه درز اطلاعات محرمانه از مذاکرات هسته‌ای بوده است. 

به نوشته واشنگتن‌پست آمریکا گمان می‌برد یکی از اطلاعات فاش شده از سوی دفتر نخست‌وزیر اسرائیل، جزئیات مربوط به پیشنهاد ایالات متحده به ایران در مورد ادامه فعالیت ۶۵۰۰ سانتریفیوژ برای غنی‌سازی اورانیوم بوده است. 

واشنگتن پست افزود: «مقامات دولت اوباما اعتقاد دارند که این گزارش، گمراه کننده است؛ چرا که تعداد سانتریفیوژ‌ها در واقع قسمتی از یک بسته پیشنهادی است که این بسته شامل نوع سانتریفیوژ‌ها و میزان ذخیره سازی اورانیوم نیز می‌شود؛ دولت استدلال کرده است توافقی که اجازه ۵۰۰ سانتیریفیوژ پیشرفته و ذخیره سازی گسترده اورانیوم غنی شده را می‌دهد، ایران را به ساخت بمب نزدیک‌تر می‌کند تا قراردادی که اجازه ۱۰۰۰۰ سانتریفیوژ قدیمی و مقدار کمی ذخیره سازی را می‌دهد.» 

یک ماه پیش عمده نشریات و سایت‌های اسرائیلی مدعی شدند طی مذاکرات «محمدجواد ظریف» وزیر امورخارجه ایران و «جان کری» وزیر امورخارجه ایالات متحده، در ژنو، طرف آمریکایی پذیرفته است که ایران ۶۵۰۰ سانتریفیوژ عملیاتی در اختیار داشته باشد. 

آن‌ها همچنین مدعی شدند که بر اساس توافقی که میان ایران و آمریکا شده است، جدول زمانی اجرای توافق جامع ۱۰سال در نظر گرفته شده که در پایان این ۱۰ سال تمام محدودیت‌های اعمال شده علیه ایران که در ارتباط با پرونده هسته‌ای ایران به وجود آمده بود، برچیده می‌شود. 

این رسانه‌ها همچنین مدعی شدند، آمریکا پذیرفته است که با ایران بر روی موضوعات و مناقشات منطقه‌ای همکاری کنند تا آرامش بار دیگر به نقاط بحران زده خاورمیانه، به ویژه عراق و افغانستان و سوریه بازگردد. 

این رسانه‌ها با ابراز نگرانی نسبت به چنین توافقی مدعی شدند که برپایه این معامله، ایران به یکی از ذخایر هسته‌ای دنیا تبدیل خواهد شد. 

این ادعا در حالی مطرح شد که دو هفته پیش آسوشیتدپرس در گزارشی مدعی مصالحه هسته‌ای ایران و آمریکا شده بود که بر اساس بر اساس مصالحه احتمالی، مورد ادعای این خبرگزاری، «بیشتر ۱۰ هزار سانتریفوژ ایران فعال باقی خواهد ماند، اما کارآیی آن‌ها محدود خواهد شد تا به این ترتیب قابلیت بالقوه ایران برای آنچه ساخت سلاح هسته‌ای خوانده شده است کاهش یابد، بدون اینکه جمهوری اسلامی مجبور به برچیدن تعداد زیادی از سانتریفوژهای خود شود.» 

چند روز پس از انتشار این خبر روزنامه وال استریت ژورنال هم در گزارشی به نقل از دیپلمات‌های نزدیک به مذاکرات مدعی شد که اختلافات ایران و گروه ۱+۵ در موضوعاتی مانند تعداد سانتریفیوژ‌ها کاهش یافته است. 

ظرفیت غنی سازی یا تعداد سانترفیوژ‌ها به همراه تعیین سرنوشت تحریم‌های اعمال شده علیه ایران از مهم‌ترین اختلافاتی است که همچنان میان ایران و گروه۱+۵ حل نشده باقی مانده است. 

طرف مقابل به خصوص ایالات متحده آمریکا خواستار کاهش قابل توجه ظرفیت غنی‎سازی ایران است. آمریکایی‌ها مدعی‌اند که مدت زمان دستیابی احتمالی ایران به بمب هسته‌ای باید تا بیش از یکسال افزایش پیدا کند.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.