ته سیگارهای بورس تهران / توصیه وارن بافت به سهامداران چیست ؟

بازار امروز را که نظاره می کردیم، جمله معروف بزرگترین و دومین سرمایه گذار بورسی دنیا "وارن بافت" برای ما تداعی می شد جمله "سرمایه گذاری در شرکت های ته سیگاری".
با اتمام ساعات معاملات روز شنبه 93.06.15 شاخص بازار اول ( تالار اصلی ) با 241 واحد افت به رقم 52814 واحد رسید. همین وضعیت را در شاخص بازار دوم (تالار فرعی) شاهد هستیم بطوریکه شاخص تالار فرعی در این روز با ثبت 455 واحد کاهش عدد 141897 واحد را تجربه کرد. شاخص کل بورس نیز در روز جاری با 299 واحد افت به رقم 71822 واحد رسید.

همچنین در این روز "وبصادر" با 7 واحد افزایش شاخص، بیشترین تأثیر مثبت را بر جا گذاشت و در مقابل "وغدیر" با 34 واحد کاهش، بیشترین تأثیر منفی را بر روی شاخص داشت.

شاخص فرابورس نیز با 1 واحد افت به رقم 809 واحد رسید.

در این شرایط امروز "ذوب" با 1 واحد رشد شاخص فرابورس بیشترین تأثیر مثبت را برجا گذاشت و در مقابل "زاگرس" با 1 واحد کاهش آن، بیشترین تأثیر منفی را بر این نماگر در پی داشت.

گفتنی است ارزش کل معاملات در بازار بورس به رقم 908 میلیارد ریال و ارزش کل معاملات در بازار فرابورس به رقم 1483 میلیارد ریال رسید.

شاخص کل بورس طی معاملات روز جاری باز هم شگفتی آفرید بطوریکه در اولین روز از معاملات هفته جاری، با افتی بیش از 299 واحدی وارد مدار 71 هزار واحدی شد تا همچنان در روند نزولی و افت واحد شگفتی ساز باشد.

بنابر گزارش بورس نیوز، در معاملات امروز شاهد روند نزولی در اغلب گروه های فعال بورسی بودیم و تنها برخی از شرکت های با سرمایه اندک با تقاضای خرید و یا روند صعودی همراه بودند.

بازار امروز را که نظاره می کردیم، جمله معروف بزرگترین و دومین سرمایه گذار بورسی دنیا "وارن بافت" برای ما تداعی می شد جمله "سرمایه گذاری در شرکت های ته سیگاری". البته ناگفته نماند که این روزها هم بازار سرمایه پر است از شرکت های "ته سیگاری" و هم جلوی درب تالار حافظ پر است از ته سیگارهای سهامداران ناامید و خسته.

وارن بافت به گفته خودش در بازارهای منفی به دنبال شرکت های ته سیگاری می گردد یعنی شرکت هایی که در کف قیمتی خود هستند و از ارزش ذاتی نیز پایین تر آمده اند بافت می گوید در شرکت های به اصطلاح ته سیگاری به دنبال آینده و روندهای دور دست شرکت نباشید اینها شرکت هایی هستند که از ارزش ذاتی خود پایین تر آمده اند البته بافت این گفته را از روی نظریه استاد خود یعنی گراهام بیان کرده است، گراهام معروف ترین فعال بورسی در دهه 60 میلادی بود کسی که به عنوان یکی از امید دهندگان اقتصادی به آمریکاییان در دوران پس از جنگ جهانی دوم از او نام برده می شود.

براین اساس بازار سرمایه حال حاضر کشورمان هم پر شده از شرکت های ته سیگاری، شرکت هایی که یا به کف قیمت خود رسیده اند و یا حتی کف قیمتی را نیز رد کرده اند و هم اکنون پایین تر از ارزش ذاتی معامله می شوند.

بازار این روزها به واقع خواب را از چشمان سرمایه گذارانش ربوده است، سهامداران دیگر تاب نگاه کردن به تابلوی معاملات را ندارند هرچنددر بازار این روزها سهام ارزان به وفور هست اما امید نیست، سفته بازان هم که شده اند بلای جان سهامدار خرد و ناآگاه.

سهام شرکتهای کوچک بی سر و صدا خریداری می شوند و با پول قابل توجه سفته باز رشد قیمتی اندک را تجربه می کنند و آنجاییکه آخر خط رشد و بازدهی آنهاست با کلی تبلیغات و بزرگنمایی به دست همین سهامداران خرد از همه جابی خبر سپرده می شوند تا این سهم ها اصلاح قیمت نزولی خود را با پول این افراد تجربه کنند.

راستی اگر وارن بافت یکی از سرمایه گذاران فعلی بازار سرمایه ما بود در این شرایط چه تصمیمی می گرفت؟ استاد وارن بافت یعنی گراهام می گوید "هیچکس از آینده بازار مطلع نیست. پس ما به دنبال پیش بینی آینده نیستیم ما براساس رفتار کنونی بازار عمل می کنیم." براستی اگر بخواهیم از تجربیات و گفته های بزرگان و ثروتمندان بازارهای سرمایه دنیا سرمشق بگیریم باید در شرایط کنونی بورس چه تصمیمی بگیریم؟ اصلاً در بورس ایران می توان گفته های سرمایه گذاران بزرگ و به نام دنیا را سرلوحه سرمایه گذاری های خود قرار داد؟

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.