پرتفوی 100 هزار میلیارد تومانی و معاملات غیر قانونی سهام عدالت

با توجه به وضعیت کنونی پرداخت اقساط به خزانه دولت اجرای برنامه آزادسازی سهام عدالت و عرضه آن در بازار سرمایه دور از انتظار است و در حال حاضر سازمان خصوصی در نظر دارد تا علاوه بر پرداخت اقساط، بخشی از درآمدها را به پرداخت سود سهام به سهامداران اختصاص دهد.
رییس سازمان خصوصی سازی در نشست خبری هفته گذشته خود از تقدیم لایحه ساماندهی سهام عدالت از وزارت اقتصاد و دارایی به دولت خبر داد و اظهار داشت که طی هشت سال گذشته تنها حدود 10 میلیارد تومان سود سهام عدالت به خزانه واریز شده است.

در همین ارتباط، عضو سابق هیأت مدیره کانون شرکت های سرمایه گذاری سهام عدالت در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز عنوان کرد: لایحه ساماندهی سهام عدالت به منظور اطلاع رسانی عموم مردم و نیز پرداخت سود سهام آنها تنظیم شده و به دولت ارایه می گردد.

محمدجواد شیخ افزود: با توجه به وضعیت کنونی پرداخت اقساط به خزانه دولت اجرای برنامه آزادسازی سهام عدالت و عرضه آن در بازار سرمایه دور از انتظار است و در حال حاضر سازمان خصوصی در نظر دارد تا علاوه بر پرداخت اقساط، بخشی از درآمدها را به پرداخت سود سهام به سهامداران اختصاص دهد.

وی با تأکید بر واریز حدود 10 میلیارد تومان از بدهی های شرکت های سرمایه گذاری سهام عدالت به خزانه دولت، در این خصوص افزود: در دهک اول با دریافت تخفیف 50 درصدی، حدود هفت میلیارد تومان از کل مبلغ بدهی کسر شد و این مبلغ به 40 میلیارد تومان کاهش یافت.

برهمین اساس، با کسر پرداخت 10 میلیارد تومان از این اقساط، میزان باقیمانده بدهی حدود 30 میلیارد تومان محاسبه می شود.

عضو سابق هیأت مدیره کانون شرکت های سرمایه گذاری سهام عدالت افزود: اگرچه مقرر گردیده تا میزان بدهی از سال 86 تا 10 سال آینده تسویه شود، اما به نظر می رسد اجرایی شدن این برنامه طی مدت زمان مذکور ممکن نباشد. چراکه بسیاری از این اوراق طی سال های گوناگون از سال 86 تاکنون به سهامداران آن داده شده که کارگران فصلی جزو افرادی هستند که به تازگی به جرگه سهامداران سهام عدالت پیوسته اند.

شیخ در خصوص پرتفوی سهام عدالت نیز گفت: پرتفوی سهام عدالت مبلغی بیش از 100 هزار میلیارد تومان ارزشگذاری می شود.

وی در خصوص عدم اعتبار اجرایی و حقوقی برگه های سهام عدالت بیان کرد: این برگه ها فاقد هرگونه اعتبار جهت خرید و فروش هستند و از قابلیت دریافت درآمد از محل معامله آن برخوردار نیستند. این در حالی است که هم اکنون شاهد انجام معاملات غیر قانونی و غیر رسمی سهام عدالت و منتفع شدن برخی افراد از این محل هستیم.

این کارشناس مسائل اقتصادی در خاتمه پیرامون قیمت گذاری برخی شرکت های موجود در پرتفوی سهام عدالت که به گفته رییس سازمان خصوصی سازی وجود خارجی ندارند، تصریح کرد: اغلب شرکت های موجود متعلق به هیأت وزیران بوده و شامل شرکت هایی است که سهام برخی از آنها نیز در بازار سرمایه معامله می شود. برهمین اساس به نظر نمی رسد شرکت های فاقد اعتبار و وجود خارجی در پرتفوی سهام عدالت وجود داشته باشد.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.