خطرات پیش روی تولید نفت سال آینده هم باقی است


به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، به نقل از رویترز، آژانس بین المللی انرژی اعلام کرد: آمریکا و کانادا مجددا با افزایش عرضه خود افزایش تقاضا را تامین خواهند کرد و این امر باعث از بین رفتن بیشتر سهم اوپک از بازار جهانی نفت می‌شود .

 

این آژانس افزود: خطرات پیش روی تولید نفت در چند منطقه همچنان جدی است. خطرات پیش روی عرضه نفت در خاورمیانه و شمال آفریقا(نه فقط در عراق و لیبی) به شکل غیر معمولی بالا هستند. قیمتهای نفت نیز به شکل بی سابقه‌ای بالا رفته و هیچ علایمی مبنی بر تغییر این روند دیده نمی‌شود .

 

آژانس بین‌المللی انرژی افزود: چه در بازار نفت خام و چه در بازار فرآورده‌های نفتی فضای کمی برای رضایت وجود دارد .

 

این نهاد بین‌المللی که به کشورهای مصرف‌کننده نفت مشاوره می‌دهد، در اولین پیش‌بینی خود درباره وضعیت بازار در سال 2015 در گزارش ماهانه خود گفت: انتظار دارد تقاضای جهانی نفت سال آینده به میزان روزانه یک میلیون و 400 هزار بشکه افزایش پیدا کند که نسبت به رشد تقاضای 1.2 میلیون بشکه‌ای در سال جاری افزایش نشان می‌دهد .

 

آژانس بین‌المللی انرژی افزود:‌ پیش‌بینی می‌شود کشورهای صنعتی و نوظهور بار دیگر در راس این افزایشها قرار داشته باشند .

 

تقاضای نفت چین به عنوان دومین مصرف‌کننده بزرگ نفت جهان افزایش 4.2 درصدی و آمریکا به عنوان بزرگترین مصرف‌کننده نفت جان نیز تنها 0.2 درصد افزایش تقاضا خواهد داشت و مصرف آن به 19.1 میلیون بشکه در روز خواهد رسید. تقاضای نفت چین در سال جاری 3.3 درصد افزایش یافته بود .

 

این نهاد مشاور انرژی اعلام کرد: انتظار می‌رود رشد عرضه کشورهای خارج از اوپک به طور متوسط سال آینده یک میلیون و 200 هزار بشکه در روز باشد که مطابق با افزایش‌های سال 2013 و 2014 است .

 

آژانس بین‌المللی انرژی با نام بردن از برزیل ، انگلیس، ویتنام، مالزی، نروژ و کلمبیا به عنوان کشورهایی که تولیدشان در سال 2015 افزایش می‌یابد گفت: آمریکا و کانادا همچنان بیشترین افزایش تولید را خواهند داشت اما انتظار می‌رود که منابع تولید نسبت به سال 2014 متنوع‌تر شود .

 

آمریکای شمالی همچنان در سال 2015 میلادی بیشترین رشد عرضه را خواهد داشت و حدود دو سوم افزایش عرضه کشورهای غیرعضو اوپک را تامین می‌کند، در شرایطی که این رقم در سال جاری 85 درصد بود .

 

نفت خام آمریکا که عمدتا در داکوتای شمالی و تگزاس تولید می‌شود در کنار نفت کانادا بیش از نیمی از رشد عرضه کشورهای خارج از اوپک را در سال 2014 تامین کردند .

 

آژانس بین المللی انرژی افزود: توسعه نفت شیل آمریکا سهم بازار سازمان کشورهای صادرکننده نفت را کاهش داده و این روند احتمالا سال آینده نیز ادامه خواهد یافت .

 

آژانس پیش بینی کرد تقاضا برای نفت خام اوپک در سال 2015 کاهش خواهد یافت و به روزانه 29 میلیون و 800 هزار بشکه در روز خواهد رسید درحالیکه این رقم در سال جاری 29 میلیون و 900 هزار بشکه در روز بود .

 

فعالیت‌های شبه نظامیان در عراق به عنوان یکی از تهدیدهای اصلی علیه هدفگذاریهای اوپک در زمینه تولید باقی خواهد ماند به طوریکه کاهش تولید روزانه 260 هزار بشکه‌ای عراق در ماه ژوئن پس از حمله گروه تروریستی داعش به بزرگترین پالایشگاه نفت این کشور در بیجی و کاهش تولید در میدان نفتی کرکوک رخ داده است .

 

آژانس بین‌المللی انرژی اعلام کرد: فعالیت یک ماهه شبه نظامیان باعث لطمه خوردن زیرساخت‌های عراق و فعالیت‌های نفتی در شمال این کشور شده است، اما میادین نفتی مهم جنوب این کشور همچنان از شر ناآرامی‌ها به دور هستند .

 

آژانس بین المللی انرژی اعلام کرد: کاهش صادرات میادین جنوب عراق در ماه ژوئن عمدتا به دلیل مشکلات لجستیکی و فعالیت‌های نگهداری در پایانه بصره بوده است .

 

این آژانس بین‌المللی اعلام کرد: تداوم ناآرامیها به اعتماد سرمایه‌گذاران نفتی لطمه خواهد زد.



منبع پرشین تحلیل

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.