بدبینی و ناامیدی که می تواند به نفع بورس باشد!

با توجه به شرایط فعلی بازار سرمایه و اینکه انرژی این بازار در حال تخلیه شدن است به نظر می رسد خوشبینی ها کمتر شده و واقع گرایی وزن بیشتری پیدا کرده است.
با توجه به شرایط فعلی بازار سرمایه و اینکه انرژی این بازار در حال تخلیه شدن است به نظر می رسد خوشبینی ها کمتر شده و واقع گرایی وزن بیشتری پیدا کرده است.

یک کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز اظهار داشت: کاهش حجم معاملات در روندهای نزولی به شرط اینکه صف های خرید و فروش نداشته باشیم نکته مثبتی خواهد بود چراکه نشان دهنده ضعف فروش در بازار است البته نکته بعدی این است که در کنار کاهش فروشنده در بازار سرمایه تضعیف شدن طرف تقاضا را نیز داریم.

قاسم نژاد پیرامون عوامل تأثیرگذار برای خروج از وضعیت رکودی ابراز داشت: در این شرایط می بایست طرف تقاضا تحریک شود و برای این کار می بایست عواملی که سبب شده است اکثر بازارها وارد رکود شوند برطرف شود.

وی با اشاره به تورم محور بودن بازار سرمایه اظهار داشت: بازار سرمایه کشور ما به جای کیفیت محور بودن تورم محور است و از آنجایی که تورم در مسیر کاهشی قرار گرفته است لذا بازدهی بازار سرمایه نیز کاهش پیدا خواهد کرد همانطور که طی 20 سال گذشته میزان بازدهی بازار سرمایه مقدار تورم به اضافه هفت درصد بوده است.

این کارشناس در خصوص راهکارهای موجود برای تغییر وضعیت بازار سرمایه اظهار داشت: با توجه به شرایط فعلی برای خروج از وضعیت رکودی یکی از عوامل زیر می تواند تأثیر گذار باشد.

1- افزایش قیمت ها و رشد تورم که در حال حاضر برخلاف خواست دولت می باشد.

2- رسیدن به یک جمع بندی و توافق نهایی در مذاکرات بین المللی

3- کاهش نرخ سود بانکی

قاسم نژاد خاطر نشان کرد: بنابر مشاهدات فعلی از وضعیت سیاسی و اقتصادی کشور به نظر می رسد وقوع یکی از عوامل عنوان شده در نیمه دوم سال محتمل تر باشد چراکه نباید انتظار داشت طی یک مدت کوتاه در مسئله هسته ای به نتیجه مشخصی رسید و اینکه هر لحظه احتمال تمدید این مذاکرات هم وجود دارد.

بنابراین از آنجایی که دولت نمی تواند روند سیاست های فعلی را به همین صورت ادامه دهد لذا می بایست در نیمه دوم سال جاری دولت به تدریج به سمت تعدیل سیاست هایش حرکت کند. کما اینکه شواهد این مورد با افزایش تدریجی قیمت فروش در برخی صنایع دیده می شود و به نظر می رسد بعد از ماه مبارکه رمضان این اتفاق در مورد سایر صنایع هم به تدریج رخ دهد.

وی ادامه داد: دولت می بایست کم کم به سمت اجرای سیاست های انبساطی حرکت کند چراکه با تمرکز بر مسئله ثبات نرخ ارز و تورم به رکود اقتصاد دامن زده شده است.

در خاتمه این کارشناس به سرمایه گذاران توصیه کرد: در شرایط فعلی سرمایه گذاران می بایست صبورتر باشند چراکه قیمت های فعلی در بازار سرمایه در سطحی قرار گرفته است که توجیه فروش را ندارد از طرفی بازار موازی جذابی هم در حال حاضر وجود ندارد بنابراین استراتژی نگهداری و صبر می تواند بهترین گزینه باشد علاوه بر این به نظر بنده هنگامیکه در بازار موجی از بدبینی و ناامیدی مشاهده می شود نشانه ای است از اینکه قیمت ها در پایین ترین سطح قرار دارد و هر لحظه می تواند با یک محرک مناسب روند خود را تغییر دهد.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.