روند آتی بورس مثبت ولی با شتاب کمتر


فعالان بازار سرمایه در حالی چشم انداز مناسبی را نسبت به سرمایه گذاری در بورس و کسب بازدهی مثبت متصور بودند که این امیدها و انتظارات مثبت به یکباره با تعیین تکلیف برخی متغیرها در بودجه سال آتی کشور همچون نرخ خوراک 15 سنتی و بهره مالکانه 30 درصدی از میان رفت، به گونه ای که بسیاری از سهامداران به ویژه سهامداران حقیقی اقدام به رفتارهای هیجانی ناشی از رعب و ترس به وجود آمده نسبت به روند آتی سودآوری شرکت های بورسی کردند.

مدیر سرمایه گذاری بیمه اتکای ایرانیان با بیان این مطلب در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز عنوان کرد: در پی رشد قابل توجه شاخص کل و ارزش سهام اغلب شرکت های بورسی، بازار سهام نیاز به اصلاح قیمتی و ورود به فاز استراحتی داشت، حال آنکه این امر مصادف شد با تعیین برخی عوامل اثرگذار بر روند سودآوری اکثر شرکت های بورسی، به گونه ای که با انتشار برخی اخبار پیرامون چگونگی تعیین این پارامترها از سوی نمایندگان مجلس، فشار عرضه های انجام شده روی سهام شرکت ها همراه با تشدید رفتارهای هیجانی سهامداران افزایش یافت و این روند طی مدت طولانی ادامه دار شد.

جاویدی در خصوص آثار اجرای سیستم جدید سفارش گیری بر روند معاملات بورس تصریح کرد: اگرچه اعمال روش جدید سیستم معاملاتی موجب شد تا از حجم عرضه های هیجانی سهامداران و صندوق های سرمایه گذاری مشترک کاسته شود اما به نظر می رسد تداوم اجرای آن طی بازه زمانی بلندمدت چندان مناسب نباشد. این در حالی است که حدود 40 درصد حجم معاملات بازار را شرکت های پتروشیمی تشکیل می دهند. از این رو می توان گفت به دلیل توقف نماد مجموعه های مذکور حجم عمده بازار هنوز فعال نبوده است.

وی شرایط فعلی را بهترین فرصت برای سهامداران جهت انجام تحلیل پیرامون وضعیت شرکت های فعال بورسی به ویژه واحدهای پتروشیمی دانست و اظهار داشت: انتظار می رود تا با بازگشایی نماد مجموعه های مذکور شاهد ایجاد تعادل در روند کلی معاملات بورس باشیم.

این مقام مسئول همچنین روند آتی بورس را مثبت پیش بینی کرد و گفت: با توجه به تعیین تکلیف پارامترهایی همچون نرخ خوراک پتروشیمی ها و بهره مالکانه شرکت های معدنی در کنار بهبود وضعیت سیاسی و اقتصادی کشور به نظر می رسد طی سال آینده در صورت انجام تحلیل های درست بتوان بازدهی مناسبی را از سرمایه گذاری در بورس کسب نمود، این در حالی است که به طور قطع سال آتی همچون امسال نخواهد بود.

این کارشناس بازار سرمایه گروه هایی را که عواملی همچون اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانه ها و سایر عوامل تعیین شده در بودجه سال آتی کشور تأثیر منفی بر روند سودآوری آنها در پی ندارند را جزو صنایع پربازده برشمرد و تصریح کرد: صنعت رایانه و خدمات و نیز گروه بانکی با توجه به افزایش حجم تراکنش های بانکی و توسعه این گروه ها از پتانسیل رشد سودآوری و قیمت سهام برخوردارند.

علاوه بر این، شرکت های پتروشیمی که راه اندازی طرح های توسعه ای را در برنامه کاری سال 93 خود قرار داده اند نیز می توانند در این گروه قرار گیرند. چراکه به نظر می رسد واحدهای مذکور در پی رشد قیمت خوراک مصرفی خود نسبت به افزایش نرخ فروش محصولات تولیدی اقدام کنند. از این رو با گذر مدت زمان کوتاهی فعالان بازار سرمایه به این اطمینان می رسند که این صنعت همچنان از پتانسیل رشد برخوردارند.


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.