مدیرعامل فرابورس از مطالعه برای راه‌اندازی تابلوی اختصاصی (sme) شرکت‌های کوچک و متوسط و افتتاح آن تا پایان سال‌جاری خبر داد و گفت که بورس ایده نیز تا یک ماه آینده پیش از پایان سال راه‌اندازی می‌شود. امیر ‌هامونی در گفت‌وگو با فارس از مطالعه و راه‌اندازی تابلوی اختصاصی شرکت‌های کوچک و متوسط در سال 93 خبر داد و گفت: تابلوی اختصاصی شرکت‌های کوچک و زودبازده تا پایان سال 93 راه‌اندازی می‌شود که هدف از این کار حضور شرکت‌های کوچک و متوسط در بازار سرمایه و تامین مالی آن است.
وی ادامه داد: راه‌اندازی این تابلوی اختصاصی به تامین مالی شرکت‌های کوچک که در حومه شهرها و شهرک‌ها هستند، کمک می‌کند. هامونی گفت: راه‌اندازی این تابلو در فاز طراحی قرار داشته و قطعا با تجربه موفق سایر کشورها راه‌اندازی خواهد شد. مدیرعامل شرکت فرابورس در پاسخ به این سوال که آیا معاملات این نمادها در تابلوی اختصاصی (sme) به صورت حراج پیوسته خواهد بود یا خیر، گفت: این موارد در فاز طراحی آن گنجانده شده و درباره آن تصمیم‌گیری خواهد شد. هامونی در پاسخ به سوال دیگری درخصوص زمان راه‌اندازی بورس ایده تاکید کرد: بورس ایده اکنون با معاونت علمی و فناوری برای تجاری‌سازی اختراعات در مراحل نهایی قرار دارد که تا پایان سال راه‌اندازی خواهد شد. وی ادامه داد: اکنون بسیاری از اختراعات در جشنواره‌ها و پارک‌های علمی و فناوری به صورت مذاکره‌ای ارزش‌گذاری و معامله می‌شود که پس از راه‌اندازی بازار دارایی‌های فکری (بورس ایده) این موارد در بورس ارزش‌گذاری خواهند شد. هامونی در پایان خاطرنشان کرد: راه‌اندازی بورس ایده به نظام‌مند کردن و اثربخشی اختراعات کمک کرده و تامین مالی خوبی در این زمینه انجام می‌شود.
عرضه بلوک 50 درصدی پالایش نفت لاوان
از سویی دیگر و در تحولی مرتبط با فرابورس، در جریان معاملات روز گذشته این بورس تغییر مالکیت 7/64 میلیون اوراق بهادار رقم خورد. در جریان معاملات روز گذشته تغییر مالکیت بیش از 7/64 میلیون اوراق رقم خورد که بیشترین حجم معاملات به نماد حق‌تقدم بیمه آرمان با جابه‌جایی 8/11 میلیون سهم تعلق گرفت و شاخص فرابورس نیز 4/15 واحد معادل 11/2 درصد افزایش یافت و به 3/743 واحد رسید. در پایان معاملات روز گذشته همچنین 894 میلیارد ریال سهم در 18 هزار و 787 نوبت معاملاتی داد‌وستد شد که پالایش نفت لاوان و پالایش نفت تهران به ترتیب با 30 و 4/26 میلیارد ریال بیشترین ارزش معاملات را ثبت کردند.
بر اساس این گزارش، به دنبال بازگشایی نماد معاملاتی شرکت داروسازی تولیددارو پس از برگزاری مجمع عمومی فوق‌العاده و ارایه اطلاعات پیش‌بینی، این نماد با محدودیت دامنه نوسان قیمت تا سقف 50 درصد به بازار بازگشت و با 65/6 درصد افزایش قیمت مواجه شد؛ پس از آن گروه فن‌آوا، مجتمع معادن مس تکنار، توسعه بازرگانی آهن و فولاد میلاد و بیمه میهن از بیشترین رشد قیمت برخوردار شدند و بیشترین کاهش قیمت هم نصیب سرمایه‌گذاری اقتصاد نوین، سرمایه‌گذاری چشم‌انداز توسعه شمال و بیمه ما شد. از سوی دیگر در بازار ابزارهای نوین مالی و در بخش اوراق با درآمد ثابت، بیشترین حجم معاملات به خرید و فروش 143 هزار و 770 برگه مشارکت نارنجستان تعلق یافت و پس از آن معامله 142 هزار و 460 برگه مشارکت نفت فصلی بیشترین تقاضا را داشت. در بازار ETF هم بیشترین حجم معامله را جابه‌جایی 447 هزار و 221 واحدی صندوق قابل معامله سرمایه‌گذاری اطلس به خود اختصاص داد.
 همچنین در جریان معاملات تسهیلات مسکن نیز امتیاز تسهیلات مسکن دی 92 با بیشترین رشد به قیمت 586 هزار و 955 ریال رسید و امتیاز تسهیلات مسکن اسفند‌ماه 89 هم با بیشترین کاهش قیمت به نرخ 573 هزار و 644 ریال مبادله شد. افزون بر این 50 درصد به علاوه یک سهم از سهام شرکت پالایش نفت لاوان روز یکشنبه یازدهم اسفندماه در فرابورس عرضه می‌شود. سازمان خصوصی‌سازی تعداد 571 میلیون و 710 هزار و 801 سهم از سهام کنترلی شرکت پالایش نفت لاوان را به‌طور یکجا و نقد یا نقد و اقساط بابت رد دیون دولت به سازمان تامین اجتماعی در بازار فرابورس ایران عرضه می‌کند. بر این اساس قیمت پایه هر سهم بر اساس قیمت تابلو فرابورس در روز عرضه معادل قیمت بسته شدن سهام در روز قبل از عرضه به اضافه 50 درصد تعیین شده است به شرط آنکه از مبلغ 37 هزار و 380 ریال کمتر نباشد.
شرایط پرداخت ثمن معامله شرکت پالایش نفت لاوان نیز یکجا و نقد یا نقد و اقساط به صورت 30 درصد نقد و مابقی اقساط پنج ساله با نرخ 15 درصد است و حداکثر 9 روز کاری از تاریخ انجام معامله باید پرداخت شود. گفتنی است، آخرین سرمایه شرکت پالایش نفت لاوان که در بازار دوم فرابورس ایران معامله می‌شود یک‌هزار و 143 میلیارد و 421 میلیون و 600 هزار ریال اعلام شده که 40 درصد از سهام آن برای سهام عدالت و 50 درصد بابت رد دیون دولت به سازمان تامین اجتماعی است ضمن آنکه پنج درصد از سهام این شرکت نیز در مالکیت شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران و پنج درصد نیز در اختیار سهامداران خرد قرار دارد.


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.