انتظار افت شاخص پس از بازگشایی نماد پتروشیمی ها


با توجه به ادامه روند نزولی شاخص و تشدید این روند با مصوبه نرخ 15 سنتی خوراک پتروشیمی ها، شاخص کل در روز دوشنبه به رقم 80949 واحد نزول کرد.

در همین راستا، عباسیون، معاون سرمایه گذاری کارکنان بانک ها، در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز اظهار داشت: بازار اوراق بهادار دو جنبه دارد. بعد منطقی و فاندامنتال که معاملات براساس تحلیل ها انجام می شود و بعد رفتاری بازار.

با توجه به اینکه بعد رفتاری بازار سرمایه پس از انتخابات ریاست جمهوری نسبت به بعد منطقی وزن بیشتری پیدا کرده است و نمونه بارز این امر، رفتار هیجانی سهامداران پس از تصویب نرخ خوراک گازی در تمامی گروه ها از جمله بانک، مخابرات، رایانه و غیره می باشد در نتیجه بازار به صورت غیر منطقی و رفتاری تصمیم می گیرد و در صورت صف فروش در یک صنعت، بالا فاصله در سایر صنایع نیز صف فروش ایجاد می شود بنابراین سهامداران حقیقی با انتشار خبر منفی یا بطور مستقیم اقدام به فروش سهام خود می کنند و یا به ابطال واحدهای صندوق های سرمایه گذاری خود اقدام می کنند.

عباسیون تصریح کرد: با توجه به اینکه مصوبه نرخ خوراک پتروشیمی در بعد رفتاری تأثیر منفی گذاشته سازمان بورس در راستای بهبود وضعیت بازار با رایزنی هایی در رابطه با نرخ خوراک، باعث کاهش فشار عرضه هیجانی شد و نمادهای پتروشیمی را به منظور شفاف سازی و تأثیر نرخ خوراک بر بودجه آنها متوقف کرده است.

وی افزود: به نظر می رسد که گزارشات شرکت های پتروشیمی مطلوب نباشد و در روز بازگشایی نمادهای پتروشیمی افت شدید شاخص را شاهد باشیم که علت این افت به دو دلیل خواهد بود اول اینکه با توجه به احتمال تأثیر منفی در گزارشات شرکت های پتروشیمی و احتمال بازگشایی منفی نمادهای پتروشیمی، در بازار جو فروش حاکم می شود و سایر سهامداران برای فروش سهام هجوم خواهند آورد. همچنین دلیل دیگر افت شاخص پس از بازگشایی را می توان به دلیل رسیدن سهام پتروشیمی به قیمت های جذاب دانست که سهامداران جهت نقدینگی سایر سهام خود و تبدیل سهام به پتروشیمی اقدام خواهند کرد. در نتیجه بطور کلی در روز بازگشایی پتروشیمی ها، انتظار مثبتی از بازار نخواهیم داشت.

معاون سرمایه گذاری کارکنان بانک ها بیان کرد: روند شاخص حتی در صورت افت شاخص به کانال 77 هزار واحد نیز، صعودی خواهد بود و پیش بینی می شود تا پایان سال با رشدی متعادل به مرز 90 هزار واحد خواهد رسید.

وی در خاتمه عنوان کرد: بازار سرمایه در سال 93 برترین و سودآورترین بازار در کشور و با بازدهی 30 الی 40 درصد خواهد بود. همچنین از فلزات اساسی، برخی از شرکت های پتروشیمی، صنعت بانک، پالایشگاهی ها و همچنین صنعت خودرو نیز به عنوان صنایع پربازده می توان نام برد.


نظرات 1 + ارسال نظر
تکتم چهارشنبه 23 بهمن 1392 ساعت 09:56 http://easykharid.ir/

امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.