رئیس اتحادیه صادرات پتروشیمی :بنزین وارداتی با بنزین تولید داخل مخلوط میشود


درحالی که موضوع افزایش کیفیت بنزین توزیعی در سراسر کشور از سالهای گذشته مورد توجه کارشناسان و منتقدان قرار گرفته است، و همواره بر غیر استاندارد بودن بنزین تولید داخل در پتروشیمی ها تاکید شده است، امروز رئیس شرکت ملی پخش فراورده های نفتی اذعان کرده است که کیفیت بنزین در سال جاری بهبود یافته است.

به گزارش «تابناک» در حالی که متخصصان همواره بر مشکلات استاندارد بنزین های تولید داخل کشور تاکید کرده اند و بالا بودن مقدار آروماتیک این بنزین ها را از دلایل عمده آلودگی هوای شهرهای بزرگی همچون تهران میدانند، امروز معاون وزیر نفت و مدیر عامل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی اشاره کرده است که کیفیت بنزین تولیدی امسال به مراتب بالاتر از گذشته است.

عباس کاظمی عنوان کرده: قطعاً بنزین امسال فوق‌العاده از بنزین سال گذشته کیفیت بهتری دارد و ما می‌توانیم این مسأله را اثبات کنیم. در طول سال هم تولید بنزین ثابت است و ما متوجه نمی‌شویم چرا آلودگی هوا را به این مسأله نسبت می‌دهند.

وی با اشاره به اینکه 25 درصد از بنزین تولیدی کشور اکنون از استاندارد یورو 4 برخوردار است گفته: زمانی که 25 درصد از بنزین با کیفیت بالاتری توزیع می‌شود نمی‌توانم درک کنم چرا حمله به بنزین داخلی از سال گذشته بیشتر شده است. الان در حدود نیمی از جایگاه‌های تهران و کرج بنزین یورو 4 توزیع می‌شود که در تعدادی از آنها تابلوی توزیع بنزین پاک نیز نصب شده است.

سخنان کاظمی در حالی است که رئیس اتحادیه صادرات پتروشیمی ضمن تایید سخنان کاظمی، اما روی دیگری از مشکلات بنزین تولید داخل را بازنمایی میکند.

خسروجردی در گفتگوی خود با «تابناک» پیرامون موضوع کیفیت بنزین تولید در داخل و صحت سخنان معاون وزیر نفت عنوان کرد: در حال حاضر مقداری بنزین برای مصرف داخلی کم بود داریم که این مقدار بنزین وارد میشود که این بنزین وارداتی با اکتان بالاتر است که با بنزین تولید داخل مخلوط میشود که سطح اکتان و استاندارد بنزین تولید داخل افزایش پیدا کند.

وی اشاره کرد: پیش از این واردات بنزین به دلیل تحریم و حمل و نقل با مشکلات زیادی مواجه بود که اکنون کاهش تحریم ها منجر به آن شده است که دست دولت و شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی برای واردات بازتر باشد و در نتیجه این موضوع که کیفیت بنزین در سال جاری افزایش یافته است، میتواند صحیح باشد.

وی افزود: به خصوص بنزین تولیدی در شازند که استاندارد یورو 4 را دارا است، اکنون برای شروع روانه بازار تهران میشود و در این شهر توزیع میشود اما از تعداد جایگاههایی که اکنون در تهران بنزین یورو 4 توزیع میکنند اطلاع دقیقی ندارم.

خسروجردی تاکید کرد: اکنون واردات Additive ها (اکتان افزاها) و کاتالیزورها ساده تر شده است و همچنین واردات بنزین با کیفیت و اکتان بالاتر برای مخلوط کردن با بنزین تولید داخل برای افزایش کیفیت بنزین تولیدی پتروشیمی ها بتر و با سهولت بیشتری نسبت به گذشته صورت میگیرد که البته باید پالایشگاهها در خصوص تولید بنزین تجدید نظر داشته باشند.


وی ادامه داد: به این معنی که باید برای افزایش تولید بنزین با استاندارد یورو 2 و یورو 4 در پالایشگاهها برنامه ریزی صورت بگیرد که البته اکنون در حال گذار هستیم و هم بحث واگذاری ها و تغییر مدیریت ها و هم سیاستها در حال تغییر است که این روند برنامه ریزی را با مشکل مواجه میسازد.

خسروجردی اعلام کرد: در حال حاضر پالایشگاههای کوچکی توسط بخش خصوصی فعال شده اند که در زمینه سولفور زدایی توسط متخصصان ایرانی ایجاد شده اند که یکی از آنها در ایلام قرار است فردا با حضور مسئولین به شکل رسمی افتتاح شود و دیگری نیز در اهواز مستقر است.

خسروجردی تاکید کرد: چاره ای جز افزایش کیفیت بنزین تولید داخلی نیست و حتی این موضوع تنها مربوط به بنزین نیز نیست و در بحث گازوئیل، گاز LPG و مخصوصا مازوت باید اقدامات جدی صورت بگیرد. اکنون حتی افغانستان نیز که پیش از این چندان در خصوص استاندارد سوخت جدیت نداشت، بحث کیفیت و استاندارد بالا را مد نظر قرار داده و در مرزهای خود بر این موضوع نظارات دارد.

وی گفت: بخش خصوصی برای آنکه بازار داخلی را در اختیار داشته باشد، چاره ای جز افزایش کیفیت تولید بنزین ندارد و فشاری که از سوی دولت وارد میشود منجر به آن خواهد بود که کیفیت بنزین باز هم افزایش پیدا کند.

سخنان خسروجردی در حالی است که معاون وزیر نفت تنها از تولید بنزین یورو 4 در پتروشیمی اراک و توزیع آن در تهران و کرج یاد کرده است اما به موضوع واردات بنزین با اکتان بالا و اختلاط آن با بنزین تولید داخل برای افزایش اکتان هیچ اشاره ای نکرده است. 

از سوی دیگر در حالی مدیر عامل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی از تولید 25 درصدی بنزین یورو 4 در کشور و توزیع آن در تهران و کرج سخن میگوید که با فرض قبول این نکته، هنوز 75 درصد از سوخت مصرفی کشور فاقد استاندارد لازم و بدون شک آلاینده و سرطان زا است.

از سوی دیگر حتی در خود موضوع توزیع بنزین یورو 4 در سطح تهران نیز نکته ای وجود دارد که مسئولان به آن هیچ اشاره ندارند. و آن اینکه آیا بنزین یورو 4 از طریق چاههای سوخت و پمپ های جداگانه در جایگاهها توزیع می‌شود یا آنکه همین بنزین نیز در اختطلاط با بنزینی با استاندارد پایین‌تر در جایگاهها به دست مشتریان میرسد.

آنچه اکنون از وضعیت جایگاه ها بر می‌آید آن است که گویا همین توزیع بنزین یورو 4 نیز از طریق همان چاه ها و پمپ های موجود صورت میگرید که خود این موضوع را به ذهن متبادر میسازد که حداقل در برخی از موارد این بنزین با بنزینی با استاندارد پایین‌تر مخلوط شده و به دست مصرف کنندگان میرسد.

همه این موضوعات در حالی است که مسئولان شرکت ملی پالایش و پخش به جای آنکه بر موضوع کیفیت پایین و عدم استاندارد بخش اعظمی از سوخت مصرفی کشور صحه گذاشته و با تأیید آن در پی رفع مشکلات بر آیند، همچنان از موضع خود دفاع میکنند و قایل به این هستند که کیفیت بنزین تولید در کشور در حال بهبود است.


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.