شرکت کاشی حافظ از جمله شرکت هایی است که روند معاملاتی آن از ابتدای سال جاری تاکنون بسیار مناسب پیش رفته، به گونه ای که در سابقه معاملاتی این شرکت فعال در گروه کاشی و سرامیک طی دوره مذکور حتی یک روز منفی مشاهده نمی شود.براساس گزارش بورس نیوز، "کحافظ" در حالی از ابتدای سال جاری تاکنون طی 175 روز معاملاتی بازدهی مثبت نزدیک 464 درصدی یعنی بیش از چند برابر بازدهی کل بورس را برای سهامداران خود به ارمغان آورده که رتبه نقدشوندگی آن 300 مرتبه می باشد. برهمین اساس می توان گفت یکی از دلایل عدم وجود روز منفی در سابقه معاملاتی "کحافظ" رتبه پایین نقدشوندگی آن می باشد، به طوریکه این امر موجب می شود تا سهام این شرکت حتی در شرایط منفی حاکم بر کلیت بازار سهام و روند نزولی دسته جمعی قیمت اغلب شرکت های بورسی همچنان به رشد قیمتی خود ادامه دهد.
نمونه این حرکت را می توان در سابقه معاملاتی این سهم طی دو هفته اخیر مشاهده کرد، هنگامی که تمامی فعالان بازار سرمایه شاهد کاهش سرمایه خود به دلیل کاهش قیمت سهام اکثر شرکت های بورسی بودند، سهامداران "کحافظ" تداوم صعود قیمت این سهم و افزایش سرمایه خود را نظاره می کردند.
براساس این گزارش، کاشی حافظ از جمله مجموعه های بورسی است که همراه با تداوم رشد قیمتی اخبار ضد و نقیضی پیرامون وضعیت عملیاتی و سودآوری آن میان فعالان بازار سرمایه منتشر می شد، به گونه ای که بعضی شایعات خبر از تعدیل مثبت سود برآوردی "کحافظ" و اجرای طرح های توسعه ای آن می داد، حال آنکه برخی دیگر حاکی از اعتصاب پرسنل شرکت و در نهایت توقف عملیات آن بود.
در این شرایط، بورس نیوز طی تماس های مکرر تلفنی در صدد برقراری ارتباط با یکی از مقامات مسئول در این مجموعه کاشی ساز همچون رییس حسابداری و مدیر مالی برآمد که البته موفق به انجام این کار نشد، چراکه یا برقراری ارتباط با این شرکت از طریق تماس تلفنی ممکن نبود یا مدیران مسئول حاضر به پاسخگویی به خبرنگار ما نبودند.
با همه این اوصاف، طی دهم بهمن ماه جاری گزارش مربوط به عملکرد 9 ماهه امسال شرکت کاشی حافظ روی سامانه کدال منتشر شد که طی آن "کحافظ" تعدیل منفی 84 درصدی سود برآوردی به دلیل عدم تحقق مقدار فروش برآوردی طی دوره مذکور را اعلام کرد و در پی آن نماد معاملاتی آن پس از پنج روز توقف طی دوازدهم بهمن ماه جاری با بیش از 11 درصد افت قیمتی مورد بازگشایی قرار گرفت.
براساس این گزارش، علاوه بر بازدهی مثبت نزدیک 464 درصدی این شرکت از ابتدای سال جاری تاکنون و تداوم رشد قیمتی آن طی دوره مذکور می توان به چند نکته قابل تأمل در روند معاملاتی این شرکت اشاره کرد که در ذیل به آن می پردازیم.
با نگاهی به روند معاملاتی این سهم در می یابیم که بیشترین حجم معاملات در این سهم طی یکم دی ماه سال جاری به میزان حدود یک میلیون و 700 هزار سهم و نیز طی بیست و دوم همان ماه به تعداد یک میلیون و 73 هزار سهم رقم خورده است و طی روز گذشته یعنی زمان بازگشایی نماد معاملاتی سهام شرکت بیش از یک میلیون و 400 هزار سهم مورد معامله قرار گرفته است.
علاوه بر این، سهام شرکت کاشی حافظ در حالی طی 175 روز معاملاتی با حجم مبنای 144 هزار سهمی، طی یک هزار و 908 دفعه معامله، حجم معاملات بیش از 11 میلیون و 482 هزار سهم را رقم زده که به طور میانگین روزانه تعداد 79 سهم معامله می شد که البته روند معاملاتی روزانه سهام این شرکت طی 25 روز از 175 روز معاملاتی، بدون انجام معامله و تغییر قیمت به پایان رسیده است.
برهمین اساس می توان گفت عده ای از سهامداران این شرکت که از اطلاعات نهایی آن مبنی بر اعلام تعدیل منفی سود برآوردی براساس عملکرد 9 ماهه سال جاری آگاه بودند، اقدام به معامله سهام کرده اند. به گونه ای که سهام این شرکت با حجم مبنای 144 هزار تایی و حجم پایین معاملات روزانه، طی یکم و بیست و دوم دی ماه سال جاری بیشترین حجم معاملات را رقم زده و همانطور که اشاره شد، به نظر می رسد این معاملات نسبتاً پرحجم توسط افراد آگاه به اطلاعات پنهانی شرکت صورت پذیرفته است.
از این رو، سازمان بورس و نهادهای ناظر می توانند با پیگیری کدهای خارج شده از نماد این شرکت در تاریخ های مشخص شده به اطلاعات قابل توجهی دست پیدا کنند.
اما از دیگر نکات جالب توجه در خصوص این شرکت فعال در گروه کاشی و سرامیک می توان به تعداد دفعات ارایه نامه شفافیت اطلاعاتی از سوی مدیریت شرکت به سازمان بورس اشاره کرد، به گونه ای که کاشی حافظ از ابتدای سال جاری تاکنون تنها یک بار طی پنجم دی ماه سال جاری اقدام به ارسال نامه شفاف سازی به سازمان بورس و انتشار آن روی سامانه کدال کرده که طی آن از عدم بروز اتفاق با اهمیت و اثرگذار در روند سودآوری شرکت خبر داده است به عبارت ساده تر مدیر عامل شرکت پس از بازدهی حدوداً 300 درصدی سهام شرکت در بورس متوجه عدم اتفاق با اهمیت و اثرگذار بر روند سودآوری شدند.
همچنین نماد معاملاتی این مجموعه کاشی ساز از ابتدای سال جاری تاکنون تنها دو مرتبه طی 23 تیر ماه همان سال به دلیل برگزاری مجمع عمومی عادی و فوق العاده سهامداران به منظور تصویب صورت های مالی سالانه و انتخاب اعضای هیأت مدیره و نیز طی هفتم بهمن ماه جاری به دلیل اعلام تعدیل سود برآوردی متوقف شده است. حال آنکه طی سال جاری بارها شاهد توقف نماد معاملاتی بسیاری از شرکت های مطرح بورسی و شاخص ساز بودیم که به نظر می رسد این اقدام به دلیل کنترل روند صعود یا نزول شاخص کل از سوی ناظر بازار انجام پذیرفته است اما اینکه چرا نماد این شرکت از دید ناظر بازار مغفول مانده سوالی است که باید مسئولین ذیربط به آن پاسخ دهند
در پایان توجه مسئولین بازار سرمایه به این نکته جلب می شود که آیا رشد قیمت 464 درصدی، رتبه نقدشوندگی 300، حجم معاملات پایین، عدم نوسان منفی حتی در یک روز معاملاتی طی 175 روز کاری و در آخر تعدیل منفی 84 درصدی، هیچ شائبه ای از دستکاری قیمتی را برای شما به وجود نمی آورد.
آیا این اتفاق در نماد "کحافظ" به سخره گرفتن ماهیت بازار سرمایه که همانا تصمیم گیری بر مبنای تحلیل و اطلاع رسانی شفاف می باشد، نیست؟
واقعاً پس از رشد 464 درصدی و تعدیل منفی 84 درصدی این شرکت مستحق کاهش قیمت تنها 11 درصد می باشد؟