افزایش صادرات "سبهان" با ساخت آسیاب در عراق


شرکت سیمان بهبهان با مشارکت سیمان فارس و خوزستان در نظر دارد پروژه ساخت آسیاب سیمان در کشور عراق را به اجرا درآورد. این طرح در مرحله تدوین گزارش توجیهی به سر می برد و پس از تأیید آن توسط سهامدار عمده یعنی "سفارس" به اجرا در خواهد آمد.

مدیر عامل شرکت سیمان بهبهان با بیان این مطلب در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز عنوان کرد: بخشی از تولیدات "سبهان" در حالی به کشور عراق صادر می شود که به نظر می رسد به تدریج سخت گیری های دولت عراق نسبت به سیمان وارداتی با ارایه دستورالعمل هایی همچون افزایش تعرفه واردات، بیشتر شود. همچنان که طی سال جاری به بهانه های مختلف همچون افزایش تعرفه، واردات سیمان در این کشور طی یک بازه زمانی کوتاه مدت متوقف گردید. از این رو، پروژه ساخت آسیاب سیمان در کشور عراق به منظور تثبیت صادرات به این کشور اجرایی می شود تا در صورت ممنوعیت صادرات سیمان، از طریق صادرات کلینکر به عراق و در پی آن تبدیل کلینکر به سیمان بتوانیم همچنان از مزیت های فروش خارجی سیمان منتفع شویم و با این روش برنامه صادرات محصولات "سبهان" نیز به مخاطره نیفتد.

علیرضا بستانیان به افزایش قیمت فروش صادراتی به عنوان دومین هدف از اجرای پروژه ساخت آسیاب در کشور عراق اشاره کرد و ابراز داشت: با توجه به بیشتر بودن نرخ فروش خارجی نسبت به داخلی، بسیاری از شرکت های سیمانی به سمت صادرات تولیدات خود روی آورده اند که این امر موجب رقابت منفی میان شرکت های فعال این گروه بر سر قیمت فروش صادراتی به قیمت های کمتر از منطقه صادر شده است. برهمین اساس "سبهان" در نظر دارد به منظور صادرات محصولات تولیدی خود با قیمت های بیشتر و نزدیک به قیمت منطقه، هر چه سریع تر پروژه مذکور را به بهره برداری برساند.

وی در خصوص نحوه تأمین مالی هزینه های مربوط به اجرای طرح توسعه ای "سبهان" تصریح کرد: اجرای برنامه افزایش سرمایه و دریافت وام ریالی یا ارزی از جمله راهکارهای موجود جهت تأمین هزینه های مورد نیاز برای طرح مذکور است که یکی از این منابع پس از تأیید توسط سهامدار عمده مورد استفاده قرار می گیرد.

این مقام مسئول به مقدار فروش 700 هزار تنی محصولات "سبهان" طی دوره عملکرد 9 ماهه سال مالی جاری اشاره کرد و در خصوص صادرات شرکت اظهار داشت: سهم صادرات محصولات از کل مقدار فروش، حدود 312 هزار تن بوده و برنامه صادرات تولیدات با قیمت 155 هزار تومان به ازای هر تن یعنی 50 درصد بیشتر از قیمت فروش داخلی انجام پذیرفته است؛ به عبارت بهتر 44 درصد از برنامه فروش تولیدات به صادرات اختصاص دارد. علاوه بر این، پیش بینی می شود طی سه ماهه آخر امسال، حدود 110 هزار تن از محصولات به کشور عراق صادر شده و 135 هزار تن نیز در بازارهای داخلی به فروش برسد.

مدیر عامل شرکت سیمان بهبهان به وجود ظرفیت تولید سالانه یک میلیون و 50 هزار تن سیمان اشاره کرد و گفت: دستیابی به این مقدار تولید نیازمند تأمین کلینکر مورد نیاز می باشد که حدود 870 هزار تن از کلینکر مصرفی از طریق تولید در شرکت سیمان بهبهان و مابقی از محل خرید با قیمت های اقتصادی مناسب از سایر تولیدکنندگان کلینکر فراهم خواهد شد.

بستانیان در خصوص قطعی گاز مصرفی در کارخانه تولیدی شرکت بیان کرد: با توجه به اینکه شرکت های سیمانی طی دی ماه و نیمه اول بهمن ماه هر سال با مشکل قطعی گاز مصرفی مواجه می شوند، مازوت مصرفی از سال گذشته ذخیره سازی شده تا با استفاده از آن به عنوان سوخت مصرفی با توقف تولید رو به رو نشویم.

وی به قیمت خرید مازوت با احتساب کرایه حمل به قیمت 230 تومان به ازای هر لیتر اشاره کرد و ابراز داشت: اگرچه قیمت مازوت نسبت به گاز مصرفی گران تر است، اما می توان این اختلاف قیمت را از طریق درآمدهای حاصل از فروش صادراتی جبران کرد.

این مقام مسئول در خاتمه به برآوردها و برنامه های شرکت سیمان بهبهان طی سال آینده اشاره کرد و گفت: مقدار فروش برآوردی برای سال مالی 93 حدود یک میلیون تن برآورد شده که حدود 400هزار تن از آن به برنامه فروش صادراتی اختصاص دارد و تولید 820 هزار تن کلینکر نیز برای سال آینده برآورد شده است.

علاوه بر این، بازسازی واحد بارگیر خانه به منظور افزایش ظرفیت تحویل کیسه ای، روزانه از دو هزار تن به سه هزار تن در کنار نصب فیلتر جدید برای خط اصلی تولید کارخانه از جمله برنامه های "سبهان" برای سال مالی 93 است.


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.