یک پیش بینی از دورنمای پنج صنعت بورسی


در مواقعی که بازار سرمایه، براساس اخبار و اتفاقات اقتصادی رشد کند این حرکت به صورتی خواهد بود که در حد فاصل روزهای صعود شاخص بورس، روزهایی نیز شاهد روند اصلاحی و شاخصی باشیم بطوریکه هیچگاه این روند به صورت دفعتی و یکباره نخواهد بود. بحث بودجه، نرخ خوراک پتروشیمی ها، بهره مالکانه، افزایش هزینه صنایع انرژی بر از مواردی است که می تواند بازار را در برهه هایی وادار به عقب گرد کند. به نظر می رسد بازار به دلیل گزارشات 9 ماهه نیز نتواند چندان رشد کند زیرا اطلاعات شرکت ها اغلب پیشخور شده اند و احتمالاً بازار سرمایه در روزهای آتی روندی منفی خواهد داشت ولی به تدریج این روند ملایم تر خواهد شد.

مسعود عموزاده مدیر عامل شرکت کارگزاری سهام پویا در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز ضمن بیان مطالب فوق افزود: بازار سرمایه در حال نوسان است بطوریکه از 26 آذر ماه تا 21 دی ماه شاخص کل در 88 هزار واحد باقی مانده و منتظر خبر بنیادی دیگری برای رشد است. البته اخبار خوبی در رابطه با صندوق ها و پروژه ها به گوش می رسد که نمی تواند چندان محرک باشد و بایستی به ظرفیت محدود بازار نیز توجه نمود.

قیمت خوراک پتروشیمی ها منصفانه تعیین می شود

عموزاده در خصوص وضعیت صنعت پتروشیمی در بورس اعلام کرد: این دولت و اعضای کمیسیون تلفیق و کمیسیون انرژی و مدیران پتروشیمی با توجه به صادرات این صنعت، به مزیت رقابتی آن توجه می کنند و تصمیمی نخواهند گرفت که باعث شود کارخانجات و شرکت ها به تعطیلی کشانده شوند و قطعاً قیمت خوراک را منصفانه تعیین می کنند چراکه یکی از بخش های مهم صادراتی کشور در صنعت پتروشیمی است.

قیمت سهام خودروی ها پیشخور شده است

وی در خصوص صنعت خودرو نیز بیان کرد: قیمت های این گروه بسیار خوشبینانه است، چراکه سهام ایران خودرو قبل از تحریم ها در قیمت 3500 ریال به صورت متعادل معامله می شد اما الان نیز که هنوز تحریم ها لغو نشده در این قیمت ها معامله می شود و به نظر می رسد بازار سرمایه قیمت سهام خودرویی ها را تا چند سال پیش خور کرده است.

وی در خصوص اخبار منتشر شده در خصوص فروش بلوک پارسیان توسط "خودرو" افزود: این سودها یکبار اتفاق می افتد و تداوم نخواهد داشت البته اگر این سودهای ایجاد شده پس از پرداخت بدهی ها در طرح های توسعه و افزایش سرمایه لحاظ شود و حجم تولیدات را بالا ببرد می تواند برای شرکت سودآور باشد.

سهام بانکی پتانسیل رشد را دارد

مدیر عامل شرکت کارگزاری سهام پویا با اشاره به آینده صنعت بانکداری تصریح کرد: نظر من روی آینده سهام بانکی ها مثبت است اگر فشار عرضه ها زیاد باشد به دلیل عدم مرغوبیت این صنعت نیست بلکه به دلیل نیاز مبرم این صنعت به نقدینگی است.

وی در خصوص موقعیت سرمایه گذاری در این صنعت افزود: در صورت رفع تحریم وضعیت بانکی ها بهتر هم می شود و مبادلات پولی آنها افزایش می یابد اگر هم رفع تحریم به زودی انجام نشود تأمین مالی شرکت ها و وام اختصاص داده به صنایع مختلف می تواند صنعت بانک را پرپتانسیل برای رشد باقی نگه دارد و در کل این صنعت کم ریسک و مطمئن است.

وی با تقسیم بانک ها به دو بخش دولتی و خصوصی به ذکر خصوصیت های هر بخش پرداخت و خاطر نشان کرد: در بانک های دولتی به سرگروهی بانک تجارت و ملت شاهد افزایش سرمایه و دارایی های بسیاری هستیم.

اما در بانک های خصوصی اگرچه دارایی سرمایه ای زیادی ندارند ولی استانداردهای جدید بکار گرفته شده در این شعبات، فعالیت های مکانیزه، انجام خدمات نوین تر، جذب نقدینگی بالاتر و بطور کلی چابک بودن بانک های خصوصی عاملی است که در صورت عدم تغییر سیاست از جانب همتای دولتی آنها، می تواند در بلندمدت بازده های بهتری را از بانک های دولتی نصیب سرمایه گذارانشان کند.

منتظر افزایش مجدد نرخ دارو نباشید

عموزاده در خصوص روند اخیر سهام شرکت های دارویی و اقبال بازار به این صنعت گروه دارویی گفت: امسال به دلیل شرایط خاص ارز که سبب بالا رفتن بهای تمام شده داروها شد اغلب شرکت های دارویی افزایش نرخ گرفتند که در گزارشات 6 ماهه این افزایش نرخ تأثیرگذار واقع شد و شاهد تعدیلات چشم گیری در این صنعت بودیم اما در گزارشات 9 و 12 ماهه شاهد این چنین تعدیلات سودی از سوی تمامی شرکت های این گروه نخواهیم بود چراکه اداره برنامه ریزی و نهادهای ذی ربط به دلیل آنکه دارو نقش حیاتی در زندگی مردم بازی می کند اجازه افزایش نرخ مجدد را به دارو نخواهند داد.

مدیر عامل شرکت کارگزاری سهام پویا در پایان با بیان این مطلب که گروه سیمانی مظلوم ترین گروه بازار است، قیمت های این گروه را با توجه به افزایش هزینه همچنان آماده رشد دانست و گفت: اما این صنعت با دید بلندمدت می تواند سرمایه گذاری کم ریسکی به حساب آید اغلب شرکت های گروه سیمانی نسبت به قیمت های سال گذشته افزایشی نزدیک به 100 درصدی داشته اند این صنعت نمی تواند جزو صنایعی باشد که سفته بازان را ترغیب کند زیرا در صورت عدم افزایش نرخ سیمان، صنعت سیمان در کوتاه مدت نمی تواند حرکت خاصی کند. البته امیدها به آن است که دولت به کمک شرکت های سیمانی بیاید و با توجه به نقش پررنگ سیمانی ها در بودجه عمرانی قسمتی از یارانه ها به این شرکت ها اختصاص پیدا کند.


پرشین تحلیل-بهمن92


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.